واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: تشكيل كميته كارى در فراكسيون گردشگرى و سازمان ميراث فرهنگي
معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستى و گردشگرى در ديدار با اعضاى هيئت رئيسه فراكسيون گردشگرى تشكيل كميته كارى در فراكسيون گردشگرى و سازمان ميراث فرهنگى را براى پيگيرى اجرايى و كاربردى مشكلات و مسائل گردشگرى در كشور پيشنهاد داد كه مورد موافقت اعضاى هيئت رئيسه فراكسيون قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومى سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستى و گردشگرى اسفنديار رحيم مشايى گفت: نحوه تعامل با فراكسيون گردشگرى بايد مشخص شود. كميتههاى تشكيل شده بايد در ارتباط دائم با هم باشند تا بتوانيم در تدوين برنامهها و قوانين مورد نياز با هم تعامل داشته باشيم.
وى تصريح كرد: در دوره يك ساله تشكيل اين فراكسيون در مجلس هفتم تعامل خوبى با آن داشتيم و بر هيچ كس پوشيده نيست كه مىتوان از ظرفيتهاى قانونى اين فراكسيون براى توسعه صنعت گردشگرى استفاده كرد.
وى افزود: كميسيون فرهنگى مجلس هفتم به نگاه فرهنگى گردشگرى بيشتر تاكيد داشت اما به نظر ما هر دو وجه اقتصادى و فرهنگى گردشگرى بايد مورد توجه قرار گيرد.
مشايى تاكيد كرد: حوزه گردشگرى جنس فرهنگى دارد و البته از ظرفيت بالاى اقتصادى نيز برخوردار است.
وى با اشاره به تغيير نگرش نمايندگان به حوزههاى ميراث فرهنگى گردشگرى تاكيد كرد: نگرش نمايندگان به حوزههاى مرتبط با اين سازمان تغيير پيدا كرده و اينكه نماينده اى ساخت موزه در حوزه انتخابيه خود را پيگيرى مىكند نشانگر توجه به اين بخش است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستى و گردشگرى تاكيد كرد: گردشگرى نيازمند يك جريان اطلاعرسانى مستمر و تبليغات قوى است و از آنجايى كه براى تحقق اين امر بايد از بودجه جارى استفاده كنيم به دليل كمبود اعتبارات، با محدوديتهاى بسيارى روبهرو هستيم.
وى افزود: در اجراى پروژههاى بزرگ ملى تعارضهاى بسيارى با ميراث فرهنگى وجود دارد و متاسفانه تزاحمى كه براى ميراث فرهنگى اين مرز و بوم وجود دارد بيشتر از سوى ارگانها و سازمانهاى دولتى است و اين امر نتيجه نگرش و عملكرد نادرست به اين حوزه بوده است كه تنها به اين دوره بازنمىگردد.
مشايى با ارائه گزارش عملكردى از سازمان تاكيد كرد: دفاتر اطلاعرسانى گردشگرى در 13 كشور تشكيل شده و همچنين گروههايى از نخبگان، خبرنگاران و سفرا براى بازديد از جاذبههاى مختلف كشور به ايران سفر كردهاندكه با ارائه گزارشهاى خود در معرفى ايران در كشورهاى مختلف نقش بسزايى را ايفا كردهاند.
وى به سفرهاى استانى هيئت دولت اشاره كرده و گفت: تا كنون 740 منطقه نمونه گردشگرى به تصويب رسيده و مطالعات امكانسنجى حدود 580 منطقه به اتمام رسيده و حدود 80 منطقه براى سرمايه گذارى به بخش خصوصى واگذار شده است. مشايى خاطرنشان كرد: مناطق نمونه گردشگرى همانند شهركهاى صنعتى هستند. در اين ميان بخش خصوصى براى اجراى پروژههاى مختلف بخشى از سرمايه را تامين كرده و بخش ديگر را سازمان براى دريافت تسهيلات به بانك معرفى مىكند. وى با اشاره به برگزارى دومين همايش فرصتهاى سرمايهگذارى در آبان ماه تاكيد كرد: در نخستين همايش فرصتهاى سرمايهگذارى حدود يك هزار و 164 پروژه گردشگرى ارائه شد كه در دومين همايش به 2 هزار پروژه مىرسد. در اين همايش حدود 500 شركت سرمايهگذارى از 50 كشور دنيا حضور خواهند داشت.
وى با اشاره به حضور ايران در نمايشگاههاى آثار تاريخى در خارج از كشور افزود: اين نمايشگاهها تاكنون در كشورهاى مكزيك، انگليس، اسپانيا، تركيه، ژاپن و كرهجنوبى برگزار شده است. در ديدار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستى و گردشگرى اسدالله عباسى نماينده رودسر و مرودشت و رئيس فراكسيون گردشگري، نمايندگان سيرجان، تنكابن، فريدون شهر، لاهيجان، شيراز و بندر تركمن، تبريز و تاكستان حضور داشته و به ارائه نظرات خود پرداختند.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]