تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803195056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتقال فلسفه یونانی به عالم اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دو نيرويي كه فكر يوناني را به شرق كشاند
مسئله انتقال فلسفه و علم يوناني به جهان اسلامي عرصهي بسيار گسترده و عظيمي را در بر ميگيرد: آخرين سدههاي عالَم هلنيستي، امپراطوري ساساني و كليساي مسيحي ويژه آن، و دورهي اسلامي. براي فهم مسئلهي انتقال، نميتوانيم از مراجعه به اين دو فرهنگ نخستين كه ستون فقرات و جولانگاه اين ظهور و توسعهي تاريخي را تشكيل ميدهند اجتناب كنيم. ما با نيروهاي بنياديني سروكار خواهيم داشت كه دگرگونيها و تحوّلات را در هر دوره به بار آورده و راه را براي انتقال عملي گشودهاند.

موضوع انتقال به شمار كثيري از حوزههاي مختلف علمي و دانشگاهي مربوط است: فلسفه، تاريخ فلسفه، تاريخ علم، ادبيات باستاني (يوناني)، تاريخ كليساي مسيحي، هم غربي و هم شرقي، مطالعات ايراني و سرياني و عربي - و اين فهرست ميتواند ادامه يابد. فرهنگ سنّتي كه ما يوناني مآبيِ متأخر ميناميم تركيبي از عناصر بسيار، به ويژه عناصر متناقض، بود و براي آنكه انتقال آن را بفهميم در آغاز بايد آن را بشناسيم. درك و فهم چنين دورهي پيچيدهاي مستلزم همكاري و تشريك مساعي انواع و اصناف متخصّصان نظير دانشمندان ادبيات باستان (يوناني)، دانشمندان ادبيات عربي، مورّخان كليسايي و محقّقان و پژوهشگران آيين گنوستيك (مذهب غنوصي يا عرفانگرايي) و جز اينهاست. اين امر تكليفي است كه تنها از طريق كار مشترك ميتوان به عهده گرفت.

فضلا و محقّقان از حوزههاي مختلف به هر يك از ديگر پژوهشهاي علمي بذل توجه كردهاند. مقالهي ام.تارديو (M. Tardieu) (1986)، مورّخ آيين گنوستيك، توسط آي.هادُت (I. Hadot) (303-275:1990)، دانشمند ادبيات باستاني، به تفصيل ادامه يافت. پس از يك قرن و نيم تحقيق و مطالعه و بررسي در قلمروهاي گوناگون، بسياري از موضوعات مبهم به علّت كميابي منابع هنوز در تاريكي است؛ مثلاً ما هنوز دربارهي اينكه آخرين فلاسفهي نوافلاطوني آتني، كه بعد از فرمانِ 529 ميلادي ژوستينين (Justinian) (كه به سبب آن آكادمي آتن بسته و دارايي آن توقيف و مصادره شد)، در كجاها ميزيستند اختلاف نظر داريم. تصور اينكه فلاسفه در چنان وضع و حالي چگونه ميتوانستند كار كنند، دشوار است.

فكر علمي و فلسفي يوناني به سوي شرق كشانده شد، و نظريهي انتقال آن از اسكندريه به بغداد كه نويسندگان اسلاميِ سدههاي ميانه بدان معتقد بودند كاملاً موجّه است. اما نظريهي آنان را به طور كلّي ميتوان پذيرفت و نه در جزئيات، زيرا شمار بسياري از اظهارات آنان مبتني بر مسموعاتي بود كه به شكل نقل و روايت شفاهي از نسطوريان و يعقوبيان به ايشان منتقل شده بود. خبر و روايت شفاهي معمولاً داراي نظم و ترتيب تاريخي نيست و همين امر كه آگاهيها به روشي غير از نظم و ترتيب تاريخي مبادله شده است دالّ بر وجود سنّتي شفاهي است كه اي.جي.برون (E.G.Browne) (14:1921) به آن به عنوان « سنّتي زنده » اشاره ميكند. به نظر من حركت فكر يوناني به سوي شرق مبتني بر دو نيروي اساسي است: مسيحي شدن امپراطوري روم ، و جهانيشدن امپراطوري ساساني .







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن