واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برگهايي از كارنامه بوش در آزمون تاريخ
* اشاره: روزهاي حاكميت بوش و نومحافظهكاران تيم او بر آمريكا به شمارش افتاده و آنچه از 8 سال تصدي اين شبكه بر كاخ سفيد بر جاي مانده، با ثبت در تاريخ، در بوته نقد صاحبنظران مسائل سياسي قرار خواهد گرفت. اغراق نيست اگر بگوييم كه اكثريت قريب به اتفاق آگاهان سياسي در جمعبندي كارنامه بوش و شبكه نومحافظهكاران جمهوريخواه، دست كم در يك نكته تفاهم كامل دارند:
بسياري معتقدند كه او نام آمريكا را لكهدار كرده است و اين باور نه فقط در عراق يا افغانستان، (كه قربانيان مستقيم راهبردهاي غير انساني او و مشاورانش هستند) بلكه در ميان دولتمردان، تحليلگران و كارشناسان آمريكا نيز ريشه دارد. رقابتهاي انتخاباتي آمريكا در ماههاي اخير، صرفنظر از مسائل حاشيهاي آن، به جهانيان نشان داد كه مردم آمريكا نيز به اين نتيجه رسيدهاند كه ساكن آينده كاخ سفيد براي محو آثار بر جاي مانده از دوران حكومت بوش در داخل و خارج آمريكا، چارهاي جز فاصله گرفتن از سياستهاي وي و باورهاي نومحافظهكاران افراطي ندارد.
مطلبي كه در پيش روي خوانندگان گرامي روزنامه اطلاعات قرار دارد، ارائه ديدگاه شماري از صاحبنظران و برخي نهادهاي سياسي پيرامون راهبردها، عملكرد و پيامدهاي منويات بوش، عموما در عرصه ديپلماتيك به ويژه در حوزه خاورميانه است:
***
بدترين رئيس جمهور تاريخ آمريكا
يك پايگاه خبري ضدجنگ آمريكايي در گزارشي با اشاره به اقدامات مداخله جويانه و سياستهاي جنگطلبانه دولت بوش در كشورهاي ديگر، وي را بدترين رئيس جمهور تاريخ اين كشور دانست.
پايگاه خبري در گزارشي تحليلي در مورد رئيس جمهور آمريكا نوشت: با وجود اين كه رئيس جمهور كنوني آمريكا 8 سال از عمرش را در پست رياست جمهوري اين كشور سپري كرد، اما اكنون به يكي از تنهاترين رئيس جمهورهاي تاريخ اين كشور تبديل شده است.
در ادامه اين گزارش آمده است: اين پايگاه خبري آمريكايي كه اغلب سياستهاي جنگطلبانه دولت آمريكا را مورد انتقاد قرار ميدهد در ادامه نوشت كه محبوبيت بوش در آخرين روزهاي تصدي بر كاخ سفيد، به كمترين حد خود رسيده است.
نويسنده اين گزارش در بخش ديگري در تشبيهي مينويسد: همانند بارش برف در آلاسكا، برخي از نزديكان بوش متوجه اين موضوع شدهاند كه وي ديگر محبوبيتي در ميان مردم ندارد، بنا بر اين سعي ميكنند تا از وي دوري كنند.
نويسنده اين گزارش براي تاكيد بيشتر بر گفتههاي خود اظهار ميكند كه نامزد حزب جمهوريخواه آمريكا در انتخابات رياست جمهوري اين كشور كه 4 نوامبر برگزار ميشود يكي از افرادي است كه با برنامههاي جاهطلبانه و جنگي بوش موافقت ميكرد و با اين اقدام خود حتي موجب بوجود آمدن جنگ عراق شد، اما اكنون در حال دوري كردن خود از بوش است. وي تاكيد كرد: ديگر مقامات حزب جمهوريخواه نيز تمايل چنداني به موافقت با سياستهاي بوش ندارند. نامزد حزب دموكرات و ديگر مقامات اين حزب نيز با سياستهاي بوش دچار چالش هستند و هر از گاهي او را مورد انتقاد قرار ميدهند.
در ادامه به كنارهگيري آرام مككين از بوش اشاره كرد و نوشت: مككين حتي در برخي از سخنرانيهايش، خود را مخالف سياستهاي بوش معرفي ميكند.
اين نويسنده در ادامه تاكيد ميكند كه از ابتداي رقابت انتخاباتي مككين و اوباما، رسانههاي آمريكا تلاش ميكردند تا نامزد جمهوريخواهان را موافق سياستهاي بوش قلمداد كنند و اكنون نيز تلاش ميكنند تا اين روند را ادامه دهند اما از اين موضوع غفلت كردهاند كه وي در حال فرار از رئيس جمهوري است كه درصد محبوبيتش به كمترين حد خود رسيده است.
وي تاكيد كرد كه رسانهها همه چيز در مورد بوش و مككين مينويسند، اما اشارهاي به اين موضوع نميكنند كه اين دو ديگر تمايلي به يكديگر ندارند.
در ادامه اين گزارش افزوده شده كه ممكن است رسانهها بسياري از مسائلي را كه بين اين دو وجود داشته و دارد را فراموش يا از آن چشم پوشي كنند، اما تاريخ نويسان و مطالعه كنندگان تاريخ اين دو و اقداماتشان را فراموش نخواهند كرد.
آنتيوار در بخشي ديگر از اين گزارش با اشاره به جنگ عراق و افغانستان و كشتار مردم اين كشورها تاكيد ميكند كه آيا روزنامهنگاران از خود نميپرسند كه جرج بوش چگونه رئيس جمهوري است؟
در تاكيد اين نكته آمده است: هنوزاندكي از روزنامه نگاران كه به اقدامات و سياستهاي جنگطلبانه دولت آمريكا تمركز دارند به اين نكته دست يافتهاند كه بوش بدترين رئيس جمهور آمريكا در طول تاريخ اين كشور است زيرا او حداقل در مورد جنگ به مردم جهان خصوصا مردم آمريكا دروغ گفت.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]