واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست خبري انجمن هنرمندان نقاش عنوان شد؛ تلاش براي ايجاد قيمت ثابت جهاني آثار هنري
خبرگزاري فارس: رييس انجمن هنرمندان نقاش از تشكيل كميته كارشناسي قيمتگذاري آثار هنري در اين انجمن و تلاش براي قيمتگذاري ثابت جهاني آثار هنري خبر داد.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس،جمشيد حقيقتشناس در نشست خبري نمايشگاه «پاييز نياوران» كه در انجمن هنرمندان نقاش برگزار شد، درباره فعاليتهاي انجمن،محل جديد انجمن و آغاز به كار كميته كارشناسي انجمن هنرمندان نقاش صحبت كرد.
*** نمايشگاه «پاييز نياوران»
انجمن هنرمندان نقاش در نظر دارد نمايشگاهي از آثار هنرمندان جوان انجمن را در قالب نمايشگاهي با عنوان «پاييز نياوران» 3 تا 11 آبانماه در فرهنگسراي نياوران به نمايش و فروش بگذارد.
در نمايشگاه «پاييز نياوران» حدود 200 اثر نقاشي از اعضاي جوان انجمن براي فروش به نمايش درخواهد آمد و هر هنرمند در مجموع سه اثر ارائه خواهد كرد كه به محض فروش هر اثر روي ديوار،تابلو بعدي همان هنرمند جايگزين خواهد شد.
**شناسايي و تعامل انجمن با متوليان و حاميان نقاشي ايران
جمشيد حقيقتشناس رييس هيئت مديره انجمن هنرمندان نقاش با اشاره به فعاليتهاي اين انجمن گفت: در مدت سه ماهي كه از انتخابات جديد انجمن ميگذرد كاري هنوز نتوانستهايم بكنيم چون هنوز رسميت نداشتيم و همچنان برنامههاي مديريت قبلي انجمن را ادامه ميداديم.
وي افزود: طي سه سال گذشته اهداف كوتاهمدت و بلندمدت بسياري را دنبال كردهايم كه شناسايي افراد و گروههاي حامي نقاشي ايران كه تاكنون ناشناخته بودهاند، يكي از آنها بوده است.
حقيقتشناس با اشاره به آموزش دانشجويان بسيار در دانشگاهها و فعاليت نقاشان حرفهاي افزود: اين جمعيت كثير كه با نقاشي در ارتباط هستند نياز به شناسايي متوليان نقاشي در ايران دارند كه اين متوليان وزارت ارشاد،شهرداري،كلسيونرها،فرهنگستان هنر،موزهها، آستان قدس رضوي و ...هستند و سعي ما اين است كه تعامل خودمان را با اين گروهها بيشتر كنيم.
***ناهمگوني قيمت آثار هنري به زيان اقتصاد هنر ايران است
شهناز زهتاب يكي از اعضاي هيئت مديره انجمن هنرمندان نقاش نيز در ادامه درباره مشكل تعرفه قيمتگذاري آثار نقاشي گفت: آثار هنري به خصوص نقاشي اكنون قيمت مادي مشخصي ندارند، بنابراين دستهبندي و ايجاد شرايط مناسب براي اين منظور بحث بسيار مهمي در اقتصاد هنر ايران است.
وي ناهمگوني قيمت آثار هنري در ايران را به زياد اقتصاد هنر دانست و گفت: تعرفه آثار هنري نياز به كار تخصصي دارد و بايد از متخصصين اقتصاد هنر براي اين منظور كمك بگيريم.
وي افزود: افزايش قيمت بيرويه و ارزان بودن تابلوهاي منحصر به فرد به زيان هنرمند و خريداران خواهد بود و در كميته كارشناسي تلاش ما توجه به سرمايهگذاران نيز خواهد بود تا اقتصاد هنر ايران بتواند روند مناسبي را طي كند.
***تعديل قيمت آثار هنري، نقاشي ايران را به حاشيه راند
حقيقتشناس در ادامه صحبتهاي زهتاب گفت: تعرفهها را گالريها با پيشنهاد هنرمندان تعيين ميكردند كه اين تعيين قيمت با شناخت خريداران صورت ميگرفت و گالريداران قيمتهاي پيشنهادي هنرمندان را تعديل ميكردند و اين تعديل قيمتها طي 30 سال گذشته نه تنها كمكي به هنر نقاشي ايران نكرده بلكه آن را به حاشيه رانده است.
وي تأكيد كرد: اگر تعرفه قيمت آثار نقاشي شكل عادلانهتري پيدا كند و بحث خريد و فروش دوباره هر تابلو نقاشي و دست به دست شدن اين آثار رواج پيدا كند، آثار نقاشي ميتوانند به تدريج به قيمت واقعي خود نزديكتر شوند ولي بحث خريد و فروش دوباره آثار بحثي ناشناخته در ايران است.
***هدف كميته كارشناسي قيمتگذاري آثار هنري،ايجاد امنيت است
حقيقتشناس فاكتورهاي بسياري را در تعيين قيمت يك اثر هنري دخيل دانست و گفت: منحصر به فرد بودن، امكان توليد آثار هنري ديگر از سوي هنرمند،تأثيرگذاري اجتماعي و ... از جمله مسائلي است كه در تعيين قيمت پايه يك اثر هنري بسيار مهم است و انجمن هنرمندان نقاش به دنبال آن است كه بتواند قيمت پايه هر اثر هنري را پيدا كند و اين قيمتي است كه متأثر از داخل و خارج كشور و همچنين شرايط هر دوره است.
وي همچنين تأكيد كرد: كميته كارشناسي قيمتگذاري آثار هنري انجمن با حضور هنرمندان،گالريداران و كارشناسان اقتصاد هنر كار خود را آغاز كرده است واميدواريم كه در پروسه چند ساله امنيت هنرمندان و خريداران آثار هنري را تضمين كنيم.
***نقاشي ايران طي 30 گذشته رشد طبيعي نداشته است
حقيقتشناس گفت: طي 30 سال گذشته نقاشي ايران رشد طبيعي نداشته و اقتصاد هنر نيز هيچ جايگاهي نداشت و تنها آثار هنري خلق ميشد،اكنون پس از دوران فترت هنري، فروش آثار هنري رونقي پيدا كرده است، بنابراين آثار هنري گران نشدهاند بلكه به قيمت واقعي خود نزديكتر شدهاند.
***تلاش براي رسيدن به قيمت ثابت جهاني آثار هنري
زهتاب همچنين در پاسخ به فارس تأكيد كرد كه تلاش ما ايجاد تعادلي در قيمتگذاري آثار هنري در داخل و خارج از كشور است به نحوي كه در ايران نيز همچون خارج از كشور روي آثار هنري سرمايهگذاري شود.
حقيقتشناس هم تصريح كرد: اختلاف قيمت آثار هنري در داخل و خارج از كشور وجود دارد و ما تلاش ميكنيم كه به يك استاندارد و قيمت ثابت جهاني آثار هنري برسيم.
***انتشار آثار هنري ميتواند مورد استفاده عموم مردم باشد
رييس هيئت مديره انجمن هنرمندان نقاش در ادامه از عدم انتشار گسترده آثار هنري انتقاد كرد و گفت: انتشار آثار هنري اغلب به صورت پراكنده و بيشتر در روزنامهها و گاهي در كتابها صورت ميگيرد، اما اگر آثار هنري منتشر شوند ميتواند مورد استفاده اقشار مختلف مردم قرار بگيرد و علاقهمندي كه قدرت خريد يك تابلو نقاشي را ندارد ميتواند از كپي آن به صورت چاپ شده كه قيمت مناسبتري دارد استفاده كند و اين نقش بسيار مهمي در توسعه نقاشي ايران دارد.
***نقد آثار هنري از ابعاد مختلف
حقيقتشناس همچنين درباره لزوم نقد آثار هنري گفت: آثار هنري ميتواند از ابعاد مختلف مورد نقد و بررسي قرار بگيرد و منتقدين اقتصادي،اجتماعي،سياسي و ... ميتوانند آثار هنري را بررسي كنند چرا كه يك اثر هنري تنها تكنيك و هنر نيست و هنرمندان دوست دارند كه كارشان از ابعاد مختلف مورد ارزيابي قرار بگيرد.
*** از عدم حضور در برگزاري دوسالانه نقاشي خوشحال نيستيم
حقيقتشناس درباره مستقل شدن انجمن هنرمندان نقاش هم گفت: مستقل شدن انجمن به سياستگذاري فرهنگي كشور كمك ميكند چرا كه مسئوليتها را انجمن ميپذيرد ولي با اين حال ما نميخواهيم در مقابل كسي قرار بگيريم بلكه ميخواهيم بخشي از يك مجموعه باشيم.
وي همچنين درباره عدم حضور انجمن هنرمندان نقاش در برگزاري هفتمين دوسالانه نقاشي ايران گفت: از اين كه در برگزاري دوسالانه نقاشي حضور نداشتيم خوشحال نيستيم اما به فكر برگزاري نمايشگاه بزرگي به صورت سالانه،دو يا سه سالانه هستيم و معتقديم هر چقدر تعداد نمايشگاههاي نقاشي بيشتر باشد به توسعه هنر نقاشي كمك خواهد كرد.
***مكان جديد انجمن هنرمندان نقاش در ساختمان نظاميه
شهناز زهتاب در ادامه درباره محل جديد انجمن گفت: بزرگترين مسأله ما تهيه مكان مناسب براي انجمن است و در همين راستا با ميراث فرهنگي وارد مذاكره شديم و قرار شد ساختمان نظاميه را واقع در كوچه نظاميه بهارستان به مدت 20 سال در اختيار انجمن قرار دهند و بودجه بازسازي اين ساختمان كه بالغ بر 400 ميليون تومان خواهد بود به عنوان اجاره بها از سوي انجمن و با حمايت شهرداري تهران هزينه خواهد شد.
***اجراي مصوبه ارشاد در درازمدت لطمه وارد ميكند
حقيقتشناس درباره اجراي مصوبه نظارت وزارت ارشاد بر نگارخانهها و فعاليتهاي تجسمي پيش از برگزاري هر رويداد گفت: اين نظارت بر نمايش آثار است و نمايش آثار بخش كوچكي از فعاليت هر نقاش است كه اگر اين مصوبه اجرا نشود، نمايشگاهها شكل خصوصيتري پيدا ميكنند ولي شخصاً معتقدم اجراي اين مصوبه در دراز مدت به نمايش آثار هنري لطمه ميزند و هنرمندان ترجيح ميدهند كه فعاليت بيروني نداشته باشند.
وي در عين حال مسئوليت دادن به نگارخانهداران و هنرمندان و عدم اجراي اين مصوبه را مسأله قابل رفعي عنوان كرد.
انتهاي پيام/h
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]