تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848712469




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ياد روزگاركودكي باحضور دكترمهدي گلشني استادفيزيك دردبيرستان ادب اصفهان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ياد روزگاركودكي باحضور دكترمهدي گلشني استادفيزيك دردبيرستان ادب اصفهان
اصفهان از جمله بلادي است كه در زيبايي به غايت چشم نواز است اما شهرت اين شهر تنها به ابنيه و اشجره آن نيست اين شهر علاوه بر تمامي زيبايي هايش چهره هاي سرشناسي را در علم، ادب و هنر به كشور معرفي كرده و نخبگان اين سرزمين نام ايران را بلندآوازه ساخته اند.


هنوز هم اگر گوش را اندكي تيز كنيم طنين صداي پر صلابت يگانه آواز ايران استاد تاج اصفهاني را در كنار آثار تاريخي زيبا و خيابانهاي سرسبز اصفهان مي شنويم كه مي خواند "به اصفهان آ كه تا بنگري بهشت ثاني".
در روزهاي اخير اصفهان ميزبان يكي ديگر از فرزندان خود بود كه روزگاري بيش از نيم قرن پيش در كوچه هاي شهر به سوي آينده اي روشن مي دويد و امروز در مسند كرسي استادي فيزيك كشور تكيه زده است.
دكتر "مهدي گلشني" و دقيق تر پروفسور گلشن استاد تمام علم فيزيك و چهره ماندگار علمي كشور با سفر به اصفهان درمحل آموزشگاه زمان تحصيلش "دبيرستان ادب" اصفهان حضور يافت و لختي با دانش آموزان و معلمان اين آموزشگاه سخن گفت.
به گزارش خبرنگارايرنا وي با خضوع تمام دربين معلمان اين مدرسه ودبيران فيزيك عضوانجمن معلمان فيزيك، پيشكسوتان و مدرسان فيزيك و شيمي شهرفرهنگي علمي اصفهان در تالار ادب حاضر شد و ازاين حضور دوباره احساس خوشبختي كرد.
دكتر گلشني باحوصله، اشراف و كلامي دلنشين، كالبد علم فيزيك را از ابتدا تاكنون و نيز پيشرفت هاي فعلي بشر در راستاي دانش "ذرات بنيادي در فيزيك" و "كيهان شناسي" بيان كرد.
استاد درسخنانش گفت: من باتخصص گرايي فوق العاده و بيش از حد مخالفم و آن را قبول ندارم و اينكه حوزه هاي فيزيك داراي يك صاحب نظر باشد را توقع بي جايي مي دانم.
وي توضيح داد: بعضي فيزيكدانان جهان، آنهم دراواخر عمرشان به اين نتيجه رسيدند كه تخصص گرايي درفيزيك واحد نيست و كل عالم دريك تخصص جا نمي گيرد و هربخشي از رشته فيزيك يك تخصص متصل به خود نيازدارد.
دكترگلشني تاكيد كرد: تخصص لازمه هررشته علمي است اما خيلي چيزها هست كه فراتر از تخصص قرار دارد واكنون فيزيكدانان آن را درك كرده اند.
اين پروفسور ذرات بنيادي فيزيك گفت: باذهن خالي نمي توان باطيف روبرو شد ، هركس با يك رشته تحصيلي فقط يك موضوع را مي بيند يعني هر كدام ابعادي از وجود آن را درك مي كنند و اينجاست كه عظمت لايتناهي پروردگار اوج مي گيرد.
استاد در سخنانش از انقلاب فيزيك در چند دهه اخير سخن گفت، از چالش هاي گذشته و فعلي در علم فيزيك و نيز بعدنظري آن، بطور اجمال پرده برداشت ،از اينترنت وكشف آن توسط يك استاد فيزيك گفت ، ازكمبود حوزه هاي علم فيزيك در كشورمان گله كرد و از اينكه زرق و برق هاي مادي چشم تيزبين برخي استادان فيزيك را تصاحب كرده، ابراز نارضايتي كرد.
پروفسور گلشني گفت: در اواخر قرن 19 دانشمندان فيزيك فكر مي كردند به انتهاي خط علم فيزيك رسيده اند، اما درسال 2003 دوباره دانشمندان گفتند كه علم فيزيك پايان پذير نيست و بايد ادامه يابد.
بااين حال رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي كشورمان بر اين نكته تصريح كرد كه اكنون علم فيزيك فعلي دررشته ذرات بنيادي يعني از لحاظ نظري سرش به سنگ خورده و درحالت سكون مانده و دانشمندان فيزيك منتظر يك انقلاب جديد دراين علم هستند كه يك بعد آن كيهان شناسي است.
استاد دربخش ديگري ازسخنانش گفت : تئوري تعدد جهان اكنون توسط آن گروه ازدانشمندان فيزيك مطرح مي شود كه از وجود خداوند هستي بخش گريزان هستند و مي گويند "بينهايت جهان داريم" و اين مستمسكي براي فرار آنان از وجود خداوند است.
سخنان پروفسورگلشني با تشويق خالصانه حاضران پايان يافت اما تشويق بهتر اين چهره علمي، توجه به خواست ونظريه اواست كه گفت:"چهره هاي غني علمي فيزيك ديروز، امروز درمراكز آموزشي نيستند و آموزش وپرورش امروز محتاج شخصيت هاي علمي ديروز است".
دكتر "مهدي گلشني" در سال 1317 در اصفهان متولد شد و پس ازاخذ ديپلم از دبيرستان ادب اين شهر به تهران عزيمت كرد و مدرك كارشناسي رشته فيزيك خودرا دانشگاه تهران را كسب نمود.
"پروفسور" گلشني كه نمي خواهد خود را مشمول اين كلمه ثقيل (پرفسور) بداند گفت: براي ادامه تحصيلات خود به آمريكا رفتم و دكتراي فيزيك را درسال 1348 در حوزه "ذرات بنيادي" ازدانشگاه بركلي آمريكا باموفقيت كامل دريافت كردم و به كشورم بازگشتم.
وي در گفت و گو با گزارشگر ايرنا درمورد سوابق فعاليت خود گفت : تا سال 68 دو دوره دوساله رياست دانشكده فيزيك دانشگاه تهران به عهده ام نهاده شد و ازسال 57 تا 59 نيز معاونت آموزشي و دانشجويي اين دانشگاه را عهده دار بودم.
پروفسور گلشني گفت: درسال 64 پس ازكسب رتبه استادي، رويكرد جديدي را در رشته فلسفه علم آغاز و پايه ريزي كردم تا آنكه سال 74 زحماتم ببار نشست و اين رشته تاسيس شد و هنوز هم رياست آن را بر عهده دارم.
دكترگلشني گفت : درهمين سال بود كه بخاطر تلاش موفقيت آميز درايجاد اين رشته نوين علمي موفق به كسب جايزه "علم و دين" از بنياد "تمپلتون" و چند سالي نيزبه عضويت هيات داوران اين جايزه برگزيده شدم.
درسال 72 رياست پژوهشكده علوم انساني ومطالعات فرهنگي كشور برعهده دكتر گلشني نهاده شد وهمچنين عضويت شوراي عالي انقلاب فرهنگي، آكادمي علوم جمهوري اسلامي ايران، آكادمي اسلامي علوم، جامعه مدرسان فيزيك آمريكا، جامعه فلسفه علم ميشيگان آمريكا و انجمن اروپايي علم و الهيات از ديگر فعاليتهاي علمي ايشان مي باشد.
وي ازسال 69 تاسال 74 نيز عضو وابسته ارشد مركز بين المللي فيزيك نظري در تريست (Triest) ايتاليا بوده است.
استاد تاكنون موفق به تحرير تعداد زيادي مقاله و كتاب علمي درعلم فيزيك ، فلسفه ، علم ودين ، علم والهيات شده و به عنوان چهره ماندگار از ايشان تجليل شده است و هم اكنون نيز استاد فيزيك دانشگاه صنعتي شريف و رياست پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي كشورمان را برعهده دارد.
544/558/546 شماره 191 ساعت 11:26 تمام
 يکشنبه 28 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن