واضح آرشیو وب فارسی:موج: در حاشيه كنگره صنايع غذايي ايراننمايشگاه فناوري صنايع غذايي در مشهد برگزار شد
خبرگزاري موج - با حضور 30 شركت خدمات فني و مهندسي و در حاشيه كنگره صنايع غذايي ايران، نمايشگاه فناوري صنايع غذايي در مشهد، طي روزهاي 24 و 25 ماه جاري برگزار شد.
به گزارش خبرنگار موج در مشهد ، در اين نمايشگاه زمينه آشنايي بازديد كنندگان با نحوه فعاليت آزمايشگاه مرجع صنايع غذايي و ساير فعاليت هاي شهرك فناوري صنايع غذايي و بيوتكنولوژي شمالشرق كشور فراهم آمد.
اعضاي فراكسيون صنايع غذايي مجلس شوراي اسلامي،معاون عمراني وزرات صنايع و معادن،رييس انجمن علوم و صنايع غذايي ايران و همچنين جمعي از مسوولان استان خراسان رضوي از قسمتهاي مختلف اين نمايشگاه بازديد كردند.
در حاشيه اين نمايشگاه، رييس پارك علم و فناوري خراسان رضوي گفت: اميدواريم برگزاري اين كنگره منجر به بهره گيري از علم در صنايع غذايي و منشاء خير و بركات بسياري در حوزه غذاي كشور باشد.
دكتر سيد حسن علم الهدايي افزود: با توجه به مزيت هاي نسبي و فعاليت هاي انجام شده در خراسان، اين استان به عنوان قطب بزرگ صنايع غذايي محسوب مي شود كه نمودار آن در عرصه استراتژيك استان رسم شده است.
وي با تاكيد بر به كارگيري فناوري هاي نوين در صنايع غذايي گفت: در كنار رويكردهاي نوين علمي در صنايع غذايي بايد مبحث الگوسازي در صنايع غذايي و تغذيه اهميت داده شود.
علم الهدايي با بيان اينكه پژوهشكده علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي با 28 سال سابقه انجام فعاليت هاي تحقيقاتي به عنوان متولي اصلي تحقيقات صنعت غذاي شرق كشور در پارك علم و فناوري خراسان مستقر است افزود: اين پژوهشكده در كنار پارك علم و فناوري خراسان آمادگي لازم براي استقرار واحدهاي R&D صنايع مختلف را دارد.
وي گفت: متاسفانه هم اكنون 2 درصد از بودجه صنايع به بخش تحقيقات مربوط مي شوند و صنايع تنها يك درصد از درآمدشان را در بخش تحقيق و پژوهش صرف مي كنند.
در ادامه اين مراسم رييس انجمن متخصصان علوم و صنايع غذايي ايران نيز گفت: امسال يكي از بحراني ترين سال ها در طول 40 سال اخير براي صنايع غذايي كشور مي باشد.
دكتر سيد محمد حسيني افزود: بزرگترين بحران صنايع غذايي كشور در سه ماه اخير كمبود شير خواهد بود.
وي در خصوص فعاليت هاي اين انجمن گفت: راه اندازي پنج مركز علمي كاربردي، انتشار 20 جلد كتاب و ايجاد سايت خبرگزاري صنايع غذايي ايران از جمله فعاليت هاي است كه تا كنون توسط اين انجمن انجام داده است.
قايم مقام دبيركنگره علوم و صنايع غذايي ايران نيز در اين مراسم گفت: با توجه به پيشرفت هاي علمي كشور، دوره دغدغه كاستي تحقيقات كه طي سالهاي گذشته مورد انتقاد بوده، هم اكنون به سر آمده است.
دكتر عبدالمجيد مسكوكي با اشاره به اينكه هيچ گونه پژوهشي بدون نتيجه نخواهد بود، افزود: امروزه شاهد رشد توليد مقالات داخلي و چاپ آنها در نشريات علمي بين المللي هستيم.
لازم به ذكر است نمايشگاه دستاوردهاي پزوهشي و توليدات صنعت غذاي كشور در فضايي با وسعت 300 متر مربع و با حضور 50 شركت فعال صنعتي و همچنين موسسات فن آور مستقر در پارك علم و فناوري خراسان و شهرك فناوري و بيوتكنولوژي صنايع غذايي شمال شرق كشور داير است.
همچنين معاون امور صنايع وزارت صنايع و معادن با اشاره به اينكه 5/98 درصد صنايع غذايي كشور در دست بخش خصوصي است، گفت: 5/1 درصد باقي مانده بخش دولتي فعال در حوزه صنايع غذايي هستند.
محمد جعفر دانش مارناني افزود: صنعت غذا در كشور جزو صنايع مزيت دار كشور است كه اقليم مناسب، شرايط جغرافيايي، وجود مواد اوليه مرغوب و ساير امكانات بالقوه ما را به سمت توليد روز افزون در اين صنايع رهنمود مي سازد.
وي با تاكيد بر برند سازي در محصولات صنايع غذايي خاطرنشان كرد: ايجاد برندهاي معتبر در بخش صنايع غذايي، رقابت پذيري ما را در اقتصاد بين الملل آسان مي كند.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]