واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
ایرنا-تحقيقات جديد نشان ميدهد وارد كردن فشار به قفسه سينه و نه تنفس دهان به دهان، كليد نجات جان بيماراني است كه دچار ايست قلبي شدهاند.
به گزارش پايگاه اينترنتي آسوشيتدپرس، نتايج يك مطالعه در ژاپن نشان ميدهد تمركز بر فشردن سينه بجاي دادن تنفس احتمال بهبودي بيمار بدون بروز آسيب مغزي را افزايش ميدهد. برخي كارشناسان حتي حذف تنفس دهان به دهان را در عمليات احياي قلبي ريوي توصيه ميكنند.
مشروح اين مطالعه در مجله پزشكي "لانست" منتشر شده است.
بيش از يك سال پيش انجمن قلب آمريكا پس از بازنگري رهنمودهاي احياي قلبي ريوي، بر وارد كردن فشار به سينه تاكيد بيشتري كرد.
رهنمود جديد خواستار انجام ۳۰مرتبه فشار بر سينه بجاي ۱۵بار به ازاي هر دو نوبت تنفس مصنوعي شده است. توقف فشردن سينه براي دميدن جريان هوا به داخل ريهها در فردي كه واكنش ندارد انحراف از وظيفه مهمتر رساندن خون براي تامين اكسيژن و مواد غذايي مورد نياز مغز و قلب است.
يك مزيت بزرگ حذف تنفس مصنوعي تمايل شاهدان در انجام احياي قلبي ريوي است. بسياري از افراد تمايلي به تنفس دهان به دهان ندارند و از دادن تنفس دهان به دهان و وارد كردن فشار به سينه را به تعداد و فواصل درست دچار تشويق و نگراني ميشوند.
ايست ناگهاني قلبي كه در آن قلب ناگهان از فعاليت بازميايستد، ميتواند پس از حمله قلبي يا در اثر برق گرفتگي يا غرق شدن بروز كند. ايست قلبي عمدتا در اثر بينظمي در آهنگ ضربان قلب بروز ميكند كه در نتيجه آن تنفس فرد از حال رفته قطع ميشود و در برابر تكان واكنش نشان نميدهد.
پژوهشگران به سرپرستي دكتر كن ناگائو از بيمارستان دانشگاهي سوروگاداي نيهون در توكيو ۴هزار و ۶۸بيمار بزرگسال را كه دچار ايست قلبي شده بودند بررسي كردند. از اين تعداد براي ۴۳۹حاضران فشردن سينه را انجام دادند و ۷۱۲بيمار تحت احياي قلبي ريوي متعارف قرار گرفتند.
هر گونه تلاش احياي قلبي ريوي شانس نجات بيماران را افزايش داد اما نسبت نجات يافتگان در كساني كه شيوه وارد كردن فشار به سينه براي آنها انجام شده بود، ۲۲درصد بود در حالي كه اين نسبت در افرادي كه احياء قلبي ريوي متعارف براي آنها انجام شد، ار ده درصد تجاوز نميكرد.
دكتر گوردون اوي متخصص قلب در دانشكده پزشكي دانشگاه آريزونا در تاكسون ميگويد حذف لزوم تنفس دهان به دهان شانس دست به كار شدن شاهدان براي كمك به بيمار و در نتيجه نجات جان بيمار را افزايش ميدهد.
يك نكته قابل توجه آنست كه در تحقيق ژاپني ها، احياي قلبي ريوي بر اساس رهنمود قديمي يعني ۱۵فشار بر سينه در مقابل هر دو تنفس و نه ۳۰ مورد فشار انجام شد.
انجمن قلبي آمريكا اين تحقيق را تاييدي بر موثر بودن فشار بر سينه توصيف كرد. اين انجمن به كساني كه شاهد ايست قلبي بيماري هستند توصيه كرد در صورت عدم تمايل يا ناتواني براي انجام تنفس دهان به دهان فقط فشردن سينه را انجام دهند.
اين انجمن ميافزايد فشردن سينه و دادن تنفس در افرادي كه در اثر برق گرفتگي يا غرق شدن دچار ايست قلبي شدهاند و نيز ايست قلبي در كودكان مفيد است.
ايست قلبي در آمريكا ساليانه بيش از ۳۰۰هزار قرباني ميگيرد. حدود ۷۵تا ۸۰درصد موارد ايست قلبي كه در خارج از بيمارستان رخ ميدهد، در خانه اتفاق ميافتد و احياي قلبي ريوي موثر ميتواند شانس زنده ماندن بيمار را دو برابر كند.
از هر ۱۰بيماري كه دچار ايست قلبي ميشوند، ۹تن قبل از رسيدن به بيمارستان جان ميسپارند كه بخشي از اين امر ناشي از عدم احياي قلبي ريوي براي آنها است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]