تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851137726




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ماهیت انسان از دیدگاه فروید


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: دید کلی

موضع فروید درباره موضوعهای اصلی در شخصیت (ماهیت انسان) کاملا روشن است. فروید در کتابها و مقالات خود درباره همه موضوعات اساسی درباره ماهیت انسان یعنی "اراده آزاد یا جبرگرایی ، وراثت یا پرورش ، گذشته یا حال ، بر همتایی یا جهان شمولی ، تعادل جویی یا رشد و خوش بینی یا بدبینی " بسیار مفصل بحث کرده است.

بطور کلی فروید در مورد موضوع اراده آزاد یا جبرگرایی ، انسان را جبر گرا میدانست، در مورد تاثیر وراثت یا پرورش موضع میانهای اتخاذ کرد، در مورد گذشته یا حال تاکید بر نقش گذشته بود، در مورد بیهمتایی یا جهان شمولی یک کلیت و عمومیت در رشد روانی - جنسی انسان تشخیص داد، در حوزه تعادل جویی یا رشد (هدف زندگی) بر نقش تعادل جویی و کاهش نقش تاکید کرد و در مورد خوش بینی با بدبین بودن با انسان او به شدت بدبین بود.
جبرگرایی فروید

دیدگاه فروید نسبت به اختیار یا جبری بودن انسان به سمت جبرگرایی متمایل است. از دیدگاه او هر چیزی که انجام میدهیم یا میاندیشیم (وقتی در رویا میبینیم) از پیش بوسیله نیروهای گریزناپذیر و نامرئی درون ما رقم زده شده است. انسان دائما در جنگل غریزههای زندگی و مرگ اسیر است و شخصیت بزرگسالی انسانها بطور کامل در اثر تعاملهایی شکل میگیرد که پیش از پنج سالگی روی دادهاند و به این دلیل تجربههای اولیه موانعی ابدی برای انسانها بوده در حرکتهایمان محکوم به جبر هستیم.
وراثت یا پرورش در نظریه فروید

در بحث از وراثت یا پرورش (وراثت- محیط) فروید موضع میانهای را اتخاذ کرد. او انتقاد داشت که بخش اعظم (و نه همه آن) ناشی از وراثت بوده و ذاتی است. نهاد (Id) که نیرومندترین بخش شخصیت است یک ساختار وراثتی یا شالودهای فیزیولوژیکی دارد. مراحل رشد روانی- جنسی نیز بر همین گونه است. با این حال بخشی از شخصیت ما در دوران نخستین زندگی در اثر تعاملهای والدین و کودک (محیط و پرورش) فرا گرفته میشوند.
گذشته گرایی فروید

آنچه از دیدگاه فروید در رشد شخصیت اهمیت دارد گذشته است. انسان بزرگسال همان شخصیتی را دارا میباشد که در پنج سال اول زندگی او شکل گرفته است و اگر در آن پنج سال شخصیت او رشدی متعادل را پشت سر گذاشت میتوان امیدوار بود که در بزرگسالی نیز فردی متعادل و به دور از اختلالهای روانی شدید خواهد بود و هر نوع خللی در رشد پنج سال زندگی بر کل شخصیت انسان در سالهای بدن تاثیر خواهد گذاشت.
جهان شمولی و بیهمتایی در نظریه فروید

فروید عمومیت و جهان شمولی را در شخصیت انسان تشخیص داد که براساس آن همه انسان مراحل رشد روانی- جنسی یکسانی را پشت سر میگذارند و بر اثر نیروهایی مانند نهاد برانگیخته میشود. این فرآیندی عمومی در همه انسانها است. با وجود این دیدگاه فروید بخشی از شخصیت هر انسان را منحصر به فرد و بی همتا در نظر میگیرد. خود (Ego) و فراخود (Super Ego) اگر چه در همه افراد کارکردی یکسان دارند اما زمینه شکل گیری آنها در تک تک افراد متفاوت و بیهمتا است زیرا در اثر تجربه شکل میگیرند این تفاوت و بیهمتایی باعث شکل گیری نسخها یا منشهای شخصیتی متفاوت در افراد میشود.
تعادل گرایی فروید

فروید بر این عقیده بود که انسانها طالب و خواستار تعادل ، دوری از نقش و کسب لذت در زندگی خویش هستند. ما همیشه در پی کاهش تنش هستیم و از هر چیزی که باعث تنش در درون ما میشود اجتناب میکنیم از گرایش به رشد که همواره با نوعی نقش همراه است؛ دوری میکنیم. به عبارت دیگر انسان لذت گرا (تعادل گرا) هستند و نه تنش گرا (رشد گرا).
بدبینی فروید

فروید تصویری جذاب و خوش بینانه از انسان ترسیم نکرد. او اعتقاد داشت که آدمی هم چون سردابی تاریک است که همواره در تعارض و تنش به سر میبرد؛ تعرضی که تقریبا همیشه به شکست انسان ختم میشود. اگر طرف دیگر انسان در ارتباط با یکدیگر نیز به سوی غیر غریزه مرگ و پرخاشگری گرایش دارند. فروید بر اثبات دیدگاه در مورد گرایش به غریزه مرگ انواع جنگها ، غارتها و قتلها و سرخوشی ناشی از کشتن دیگران به رنج میکشد. این دیدگاه فروید با افزایش سن و رو به تباهی نهادن وضعیت جسمانی او و همچنین در اثر تاثیرات جنگ جهانی اول و اوج گیری نازیسم و ضدیت با یهودیان حتی تیرهتر و بدبینانه تر نیز شد. او در جایی نوشت: "در کل ، جنبههای اندکی را در انسان خوب یافتم. بنابر تجربه من انسانها آشغال هستند. "(فروید 1963) این داوری خشن بر نظریه فروید سایه افکنده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن