واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نیازهای غذایی ماهی هامور (Epinephelus.sp) به عنوان یک گونه قابل پرورش در جنوب شرقی آسیا
ترجمه: حسن اکبری، معاون مدیریت امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی
[email protected]
مقدمه
ماهی هامور، از خانواده SERRANIDAE می باشد که گونه های متعددی را دارااست. این ماهی یک ماهی مردم پسندی است که به صورت دریایی در آسیای جنوب شرقی و قسمتهایی از خاورمیانه مثل کویت پرورش داده می شود، این ماهی به شکل زنده متقاضی زیادی در سوپرمارکتها داشته و با قیمت بالایی در ککشور هنگ کنگ به فروش می رسد، گونه Epinephelus akaara (هامور قرمز) در هنگ کنگ به عنوان یک سمبل موردنظر بوده و در مراسم جشنها و عروسیها برای شام سرو می گردد (Tseng and Ho, 1988). هامور ماهیان، ماهیان تنبلی هستند که رفتارهای طبیعی شان اغلب در مناطق صخره ای، اعماق دریاها و قفسهایی که پرورش داده می شوند مطالعه شده است. تنبلی هامور ماهیان کمک می کند تا انرژی موردنیاز خود را کسب نمایند. هامورماهیان تغییرات شوری 15 تا 45 ppt را تحمل کرده و دمای مناسب 22 تا 28 درجه سانتیگراد را برای پرورش ترجیح می دهند. (Randall, 1965).
&Hildelorand Longly در سال 1941، گزارش کردند که تغذیه گونه E.morio در طی شب و روز و آن هم از روی بی میلی صورت می گیرد. گونه E.akaara قبل از غروب خورشید تغذیه می کند در صورتیکه هامور قرمز پرورشی تغذیه اش به یک رفتار غذایی خاص محدود گشته است. هامور ماهیان در محیط های پرورشی به رفتارهای غذایی خو گرفته و آموزش می بینند، به شکلی که می توانند با احساس صدای انداختن غذا و یا کوبیدن به روی یک الوار چوبی در کنار قفس جمع شوند، هامور ماهیان در طبیعت، به غذا مشکوک می باشند به شکلی که اگر غذا را در دریا ببینند، به سمت آن حرکت نمی کنند و اگر هم تصمیم حرکت به سمت غذا نمایند این عمل فقط توسط یکی از آنها انجام می شود. نظر به این رفتار غذایی خاص هامور ماهیان معمولا به صورت توأم با شانک (sea bream) پرورش داده می شوند و شانک نقش یک محرک برای تغذیه هامور را ایفاء می کند.
هامور ماهیان استعداد بالقوه ای در پرورش داشته و از این رو رشد سریعی دارند ، غذاهایپلیت شده را به آسانی می پذیرند و با موفقیت می توانند در اسارت تخم ریزی نمایند. آنها همچنین از ارزش بازاری بالایی برخوردارند. ماهی هامور به طور معمول از ضایعات ماهیها به عنوان یک منبع غذایی استفاده می کند ولی افزایش قیمت، کمبود ذخیره، تنوع کیفیت و شاخصهای نسبت ضریب تبدیل غذایی باعث می شود تا آشغال ماهی به عنوان یک ماده غذایی لایق و مقرون به صرفه منظور نگردد. بنابراین توسعه فرمولاسیون غذایی برای این گونه از ماهیها مهم بوده و بایستی در مورد آن کارهای بیشتری صورت گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]