واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پيشگامان توريسم فضايي
جام جم آنلاين: كپسول روسي سايوز در حالي ششمين توريست فضايي را با خود به فضا برد كه پيش بيني مي شود در سالهاي آتي و با اقدامات جسورانه شركتهاي خصوصي سفر به فضا عموميت خيره كننده اي پيدا كند.
كپسول سايوز ساخت روسيه به همراه ريچارد گريوت، تاجر ثروتمند آمريكايي و دو فضانورد ديگر پس از پرتاب از پايگاه فضايي بايكانور قزاقستان با موفقيت به ايستگاه فضايي بين المللي متصل شد تا برگ جديدي از دفتر هيجان برانگيز سفرها و توريسم فضايي ورق بخورد.
با احتساب سفر گريوت به فضا، تاكنون شش توريست فضايي با پرداخت هزينه هاي گزاف راهي فضا و ايستگاه فضايي بين المللي شده اند كه حضور انوشه انصاري نخستين توريست زن فضايي در ميان آنها بيش از هر نكته ديگري به چشم مي آيد.
دنيس تيتو
در ماه مه سال 2001 دنيس تيتو، تاجر سرشناس آمريكايي در كاليفرنيا به عنوان نخستين توريست فضايي تاريخ نام خود را به ثبت رساند. وي در آن سال با پرداخت مبلغ خيره كننده 20 ميليون دلار سفر هيجان برانگيز 8 روزه اي را در فضا تجربه كرد. بر اساس يك محاسبه ساده رياضي وي براي هر دقيقه از اين سفر هزينه اي بالغ بر 1800 دلار پرداخت كرده است.
مارك شاتل
دومين توريست فضايي تاريخ مارك شاتل از آفريقاي جنوبي است كه در آوريل 2002 راهي مدار زمين و ايستگاه فضايي بين المللي شد. وي در حالي كه سوار بر كپسول سايوز TM-34 بود حضور در فضا را تجربه كرد.
شاتل كه در آن سال تنها 28 سال سن داشت در مدت حضور 10 روزه خود در فضا طيف گسترده اي از آزمايشات را در ايستگاه فضايي بين المللي انجام داد تا تنها يك گردشگر صرف نبوده باشد.
جورج اولسن
اما جورج اولسن ميليونر آمريكايي به عنوان سومين توريست فضايي در حالي در روز نخست اكتبر سال 2005 راهي فضا شد كه مدعي است اين سفر نه يك سفر تفريحي بلكه يك گردش علمي و تحقيقاتي بوده است. او خود را يك محقق فضايي مي داند كه به رغم سن تقريبا بالايش (60 سالگي) توانسته حضوري موفق در فضا داشته باشد.
اين آمريكايي ثروتمند كه رياست شركتي متخصص در زمينه طراحي و ساخت دوربينهاي مادون قرمز در نيوجرسي را دارد با پرداخت هزينه قابل توجه 20 ميليون دلاري سفري 12 روزه در فضا را در دفترچه خاطرات خود به ثبت رسانده است.
انوشه انصاري
اما چهارمين توريست فضايي انوشه انصاري، فضانورد ايراني نام دارد كه با حضور خود در ايستگاه فضايي بين المللي تحولي نوين در اين زمينه ايجاد كرد.
او سپتامبر سال 2006 و در حالي كه تنها 40 سال سن داشت با حضور در فضا يك سري آزمايشات در زمينه تأثير شرايط خاص ايستگاه فضايي بين المللي بر جريان خون و فعاليت ماهيچه اي فضانوردان انجام داد.
وي كه رياست شركتي پيشرو در زمينه ارتباطات از راه دور در تگزاس آمريكا را بر عهده دارد طي 8 روز اقامت در فضا آزمايشات ياد شده را براي آژانس فضايي اروپا انجام داد.
چارلز سيموني
پس از انوشه انصاري، نوبت به چارلز سيموني 85 ساله رسيد. او كه يك آمريكايي مجارستاني الاصل است به عنوان پنجمين توريست فضايي سفر 12 روزه اي را در مدار زمين تجربه نمود.
چارلز گريوت
تا پيش از سفر گريوت به فضا كه حدود 30 ميليون دلار به عنوان هزينه اين سفر پرداخته است، چارلز سيموني با پرداخت 25 ميليون دلار گران قيمت ترين سفر تفريحي فضايي را تجربه كرده است.
مهر
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]