تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819582084




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ركود بازار ورق در منطقه خليج فارس تا پايان سال 2008


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ركود بازار ورق در منطقه خليج فارس تا پايان سال 2008
مركز خدمات فولاد: آگاهان بازار پيش بيني مي كنند كه تقاضاي ورق در كشورهاي حوزه خليج فارس تا پايان سال جاري به وضعيت قبل بازنخواهد گشت. علت اصلي اين امر موجودي زياد كالا در بنادر است كه مانع از هر گونه سفارش جديد مي شود. موجودي فولاد در بندر جبل علي به بيش از يك ميليون تن رسيده و اين در حالي است كه كشتي هاي بسياري منتظر تخليه بار خود هستند.

قيمت هاي ورق در خليج فارس پيوسته روبه كاهش بوده است. پيش بيني مي شود كه قيمت اين كالا تا پايان سال جاري به 600 تا 650 دلار هر تن برسد.. در حال حاضر قيمت ها در بازار داخلي خليج فارس بين 780 تا 800 دلار در هر تن است.

فشار فولادسازان هندي براي ممنوعيت واردات

با توجه به هجوم فولادهاي ارزان قيمت وارداتي به بازار هند، كارخانجات بزرگ هندي به دولت فشار آورده اند كه واردات را براي سه ماه متوقف اعلام كند يا 20 درصد هزينه گمرك را افزايش دهد. در خلال
شش ماه گذشته واردات فولاد به هند در مقايسه با سال قبل سه ميليون تن افزايش يافته است. اين امر موجب افزايش رقابت محصولات وارداتي با محصولات توليد داخل هند شده است. به رغم كاهش نرخ روپيه، واردات از چين، تايلند و اوكراين همچنان ادامه دارد. توليدكنندگان بزرگ از دولت درخواست كرده اند واردات ورق گرم را مشمول 20 درصد عوارض كند. باوجود واردات ارزان قيمت، تقاضاي فولاد در اين كشور كاهش يافته و همين امر موجب افزايش موجودي در انبارها شده است. كاهش تقاضا حدود 2/11 درصد برآورد مي شود.در همين حال از هند خبر مي رسد اتاق بازرگاني چين متوسط قيمت سنگ آهن وارداتي با عيار 5/63 درصد را اعلام كرده است. بر اين اساس، قيمت سنگ آهن هندي در هفته منتهي به 13 اكتبر بين 75 تا 80 دلار در هر تن فوب بنادر هند بوده كه نسبت به هفته قبل تغييري نكرده است ولي كرايه حمل در همين هفته 20 دلار در هر تن تنزل يافت. عملاً سنگ آهن وارداتي هند به چين در قيمت 100 تا 110 دلار در هر تن براي تحويل در بنادر چين پيشنهاد شده است.

ادامه بحران در اوكراين

در حال حاضر، بيلت اوكراين در قيمت 450 دلار در هر تن فوب پيشنهاد مي شود البته معاملات كمي هم در قيمت 400 دلار براي تامين نقدينگي كارخانجات انجام شده است. تجار ترجيح مي دهند موجودي خود را به فروش نرسانند تا آن را زير قيمت پيشنهاد دهند.
علت اين امر، توقف توليد در كارخانجات اوكراين است. بيلت و ميلگرد 80 دلار و انواع ورق گرم و سرد 40 تا 50 دلار در هر تن از سوم تا دهم اكتبر تنزل يافته است. معلوم نيست چه وقت وضعيت به ثبات مي رسد. اكثر كارخانجات سفارشات كمي در دست ساخت دارند. از سوي ديگر زيان توليد براي توليدكنندگان بسيار بالا بوده و فشار نقدينگي براي آنها خيلي سنگين است.

احتمال ثبات قيمت قراضه در سال 2009

پيش بيني مي شود قيمت قراضه كه در هفته هاي اخير به شدت كاهش يافته است، به ثبات برسد. علت اين امر آن است كه قيمت اين كالا به حداقل خود رسيده و
به طور متوسط در قيمت 300 دلار در هر تن معامله مي شود. البته احتمال دارد قيمت اين كالا تا اواخر سال ميلادي به 400 دلار در هر تن هم برسد.

كاهش صادرات فولاد چين در سپتامبر

طبق آمار گمركات چين، صادرات محصولات فولادي اين كشور از 68/7 ميليون تن در آگوست به 67/6 ميليون تن در سپتامبر رسيد. اگرچه اين رقم نسبت به ماه گذشته 1/13 درصد كاهش داشته ولي در مجموع صادرات ماه سپتامبر بازهم
2/50 درصد نسبت به سپتامبر سال گذشته رشد داشته است. قيمت هاي داخلي و صادراتي فولاد از اواسط جولاي شروع به كاهش كرد و اين امر بازار داغ صادرات را كه تا آخر جولاي ادامه داشت، سرد كرد. صادرات فولاد در ماه جولاي از مرز 721 ميليون تن نيز گذشت.در طول 9 ماهه اول سال جاري، مجموع صادرات محصولات فولادي چين به 5/48 ميليون تن رسيد كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 1/2 درصد كاهش داشت.واردات سنگ آهن چين نيز در ماه سپتامبر 39 ميليون تن بود كه 9/17 درصد نسبت به سپتامبر 2007 افزايش داشته است. واردات سنگ آهن در دوره ژانويه تا سپتامبر نيز 1/346 ميليون تن بود كه 22 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزايش نشان مي دهد.
 شنبه 27 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن