تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس بخواهد دعايش مستجاب شود، بايد كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد. دعاى ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816893937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آشنايي با انديشمندان جهان اسلام/ محمدتقي اصفهاني«هدايةالمسترشدين» آيت‌الله اصفهاني متجاوز از 60 هزار بيت در اصول فقه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آشنايي با انديشمندان جهان اسلام/ محمدتقي اصفهاني«هدايةالمسترشدين» آيت‌الله اصفهاني متجاوز از 60 هزار بيت در اصول فقه است
گروه انديشه: «هدايةالمسترشدين» از آثار معروف و مهم آيت‌الله «محمدتقي اصفهاني» است كه آن را در شرح معالم تدوين كرد. اين كتاب متجاوز از 60 هزار بيت در اصول فقه است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، 181 سال پيش، 15 شوال سال 1248 هجري قمري، آيت‌الله شيخ «محمدتقي اصفهاني» مشهور با «صاحب حاشيه» از بزرگ‌ترين علماي شهر اصفهان در گذشت. آرامگاه آيت‌الله اصفهاني در تخت پولاد اصفهان است.

محمدتقي فرزند عبدالرحيم و يكي از بزرگترين علماي اصفهان در قرن سيزده هجري است. پدرش محمد رحيم يا (عبدالرحيم) از اهالي ايوان كيف بوده كه در اصفهان اقامت گزيد و سپس به اتفاق خانواده مدت‌ها ساكن عتبات بود. آقا نجفي صاحب حاشيه در عتبات از محاضر اساتيدي مانند وحيد بهبهاني، سيد بحر العلوم، سيد صاحب رياض و سيدمحسن كاظميني (محقق اعرجي) سال‌ها برخوردار بود. هر چند مراتب علمي او در نزد پدر زنش شيخ جعفر كاشف الغطاء به كمال اجتهاد رسيد.

آقا نجفي از وصلت با شيخ كبير فرزنداني نيكو و عالم و بزرگوار نصيبش شد. وي اخوي صاحب فصول است و فرزند ارجمند او شيخ محمدباقر اصفهاني پدر آقا نجفي اصفهاني است كه همگان از اعلام بزرگ شيعه‌اند.

صاحب حاشيه پس از خاتمه تحصيلات از عراق عازم اصفهان شد. او سال‌ها در مسجد بزرگ اصفهان در نقش جهان به كرسي استادي نشست و فضلا و اعلامي چند در ايران به جهان تشيع تحويل داد. آقا نجفي، اصفهان را دار العلم نويني ساخت كه اثر وجودي او تا هم اكنون در آن شهر باقي است.

علامه خوانساري كه مدت‌ها افتخار شاگردي او را داشته در وصف استادش به روضاتش چنين مي‌نويسد: «او در روزگار خويش در فقه و اصول افضل دانشمندان بود. در اصول فقه استاد كل به حساب مي‌آمد. در مراتب معقول و منقول روضه‌اي مملو از ميوه‌هاي علم و كمال محسوب بوده دل‌هاي طالبان دانش متوجه به او و گنجينه‌هاي فضل و كمال مفتوح به همت او بود. در دنيا مدرسي چون مكتب او مملو از اصحاب كمال نبود و مجلسي مفيدتر از محضر او به حساب نمي‌آمد. در مسجد شاه اصفهان نزديك به سيصد تن دانشجو در درس او شركت مي‌كردند و من هم از كساني بودم كه به درس او حضور مي‌يافتم.»

صاحب روضات اضافه مي كند: «از آثار معروف و مهم او هدايةالمسترشدين است كه آن را در شرح معالم تدوين كرد. اين كتاب متجاوز از شصت هزار بيت در اصول فقه است. هم‌چنين شرحي بر وافي و رسائلي در فقه استدلالي دارد كه قسمتي از آن تدوين شد. آقا نجفي در هنگام زوال ظهر جمعه نيمه شوال در سال 1248 وفات كرد و مرحوم حجت‌الاسلام شفتي اصفهاني با شيعيان زيادي بر پيكر او نماز خواندند و با عزت و احترام به تخت فولاد اصفهان نزديك تكيه آقاي خوانساري به خاكش سپردند.»

از ‌اين عالم بزرگوار بيش از صد اثر باقي مانده است كه آداب الصلاة، آداب العارفين، الاجتهاد و التقليد، ‏اسرار الآيات، ‌اسرار الاحكام، اسرار الزيارات، اسرار الشريعه، شرح الاسماء الحسني، هداية المسترشدين، اصول الدين و الافاضات المكنونه ‏و انوار العارفين از آن جمله است.

از جمله نظرات ايشان اين است كه ايشان مي‌فرمايد (لا ضرر غير متدارك)، حديث شريف ضرر را نفي نمي‌كند، بلكه ضرر غير متدارك و جبران نشده را نفي مي‌كند؛ يعني در اسلام ضرر است، اما ضرر غير متدارك نيست، تمام ضرر‌ها در اسلام جبران شده‌اند، سپس توضيح مي‌دهد و مي‌فرمايد همان‌طور كه اگر كسي جنسي را با همان قيمت واقعيش بخرد، هيچ كس نمي‌گويد كه اين شخص ضرر كرده است.

يا اگر با قيمت كمتر و يا زيادتر هم بخرد، نمي‌گويند كه ضرر كرده، هم‌چنين اگر يك معامله غبني انجام داد، بدين معني كه جنس ده توماني را به صد تومان خريد، در اين‌جا اين معامله ضرري است، اما اسلام اين ضرر را با جعل خيار غبن جبران كرده، پس معناي (لا ضرر في الاسلام) مي‌شود (لا ضرر غير متدارك في الاسلام). هم‌چنين است ساير موارد؛ يعني هركجا كه بشر ضرر مي‌كند؛ شرع مقدس يك حكمي دارد كه با آن حكمش ضرر را جبران مي‌كند.*

* منابع: پايگاه اطلاع‌رساني شعائر، پايگاه اطلاع‌رساني صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، پايگاه اطلاع‌رساني باشگاه انديشه.
 چهارشنبه 24 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن