واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
بازار سهام- گروه بورس:
مالكان جديد مخابرات پشت ميز يك نشست خبري نشستند، تا ابهامهاي گستردهاي را كه درخصوص عرضه سهام مخابرات ايجاد شده است، شفاف كننداما نهتنها موفق به شفافسازي بيشتري در اين زمينه نشدند بلكه بر ابهامهاي موجود اضافه كردند.
به گزارش همشهري، فروش 50 درصد از سهام شركت مخابرات كه در طول هفته گذشته ابعاد رسانهاي زيادي در داخل و خارج از كشور پيدا كرد، اين روزها به پاي ثابت اخبار اقتصادي تبديل شده و باعث شده است كنسرسيوم توسعه اعتماد مبين، كه موفق شد اين ميزان سهام را به ارزش 8 ميليارد دلار در بزرگترين معامله تاريخ بورس از آن خود كند، واكنشهاي متفاوتي در اين زمينه انجام دهد.
اين كنسرسيوم پس از آنكه در تماسهاي مكرر با رسانهها، موضوع سهامدار بودن بنياد تعاون سپاه را در اين معامله تكذيب كرد روز گذشته با دعوت از تعداد زيادي از خبرنگاران داخلي قصد داشت به شكل بيسابقهاي گمانهزنيها و اخبار متفاوتي كه در خصوص اين عرضه بزرگ وجود دارد را شفاف كند اما 2 شخصيت آشكار اين كنسرسيوم به نامهاي محمد رضا مدرس خياباني بهعنوان مديرعامل شركت شهريار مهستان و ظفر پوررنجبر بهعنوان مديرعامل شركت گسترش الكترونيك مبين ايران نتوانستند به ابهامهاي گسترده در اين زمينه پاسخ دهند و بسياري از خبرنگاران زماني كه اين نشست را ترك ميكردند نتوانستند جواب پرسشهاي خود را در مورد مالكان اصلي اين كنسرسيوم و برنامههاي كاري آنان بشنوند.
بر اين اساس شائبه شبه دولتي بودن سهامداران شركت مخابرات همچنان در ذهنها باقي ماند؛ چرا كه پاسخ دهندگان هرگز حاضر نشدند تركيب سهامداري شركتهاي تحت تابعيت خودشان را بهصورت شفاف اعلام كنند و فقط به ذكر اين نكته بسنده كردند كه 2 شركت از مجموع 3 شركت عضو كنسرسيوم سهامي عام هستند و يك شركت نيز سهامي خاص.
آخرين اخبار منتشرشده در اين زمينه كه باعث واكنش مبادي رسمي و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي شد، مبني بر اين بود كه سهامدار عمده 2 شركت از مجموع 3 شركت كنسرسيوم توسعه اعتماد مبين يعني شركتهاي سرمايهگذاري توسعه اعتماد و شهريار مهستان، بنياد تعاون سپاه است و مالكيت سومين شركت (گسترش الكترونيك مبين ايران) نيز در اختيار ستاد اجرايي فرمان امام است.
اين موضوع باعث شد كارشناسان هشدار دهند روند واگذاري سهام شركتهاي دولتي به بخش خصوصي به درستي انجام نميشود، و سهام شركت مخابرات به شبهدولتيها فروخته شده است.
بر همين اساس روز گذشته مسئولان اين كنسرسيوم تلاش كردند با برگزاري يك نشست خبري كه در نوع خود بهدليل تعداد خبرنگاران در حوزههاي اقتصادي بيسابقه بود به توضيح بيشتري در اين زمينه بپردازند.
اما حضور تعداد زيادي از خبرنگاران كه به دعوت اين كنسرسيوم به هتل سيمرغ تهران آمده بودند بيشتر نشان از آن داشت كه مالكان جديد مخابرات از سر نگراني قصد عبور از يك مانع را دارند تا آنكه خود را مقيد به شفافسازي بيشتر بدانند.
سپاه، مالك مخابرات نيست
محمدرضا مدرس خياباني مديرعامل شركت شهريار مهستان در باره اينكه برخي نمايندگان مجلس اين معامله را مغاير اصل 44 دانسته و كميته ويژهاي را براي بررسي آن تشكيل دادهاند، گفت: يكي از اين بخشها شركتهاي سهامي عام هستند كه از طريق وجوه مردم و سازمان بورس و اوراق بهادار تاسيس ميشوند.
كنسرسيوم اعتماد مبين نيز از شركتهاي سهامي عام و بخش غيردولتي تشكيل شده است. وي در واكنش به اين موضوع كه بسياري از رسانهها و افكار عمومي بر اين باورند كه اين بلوك توسط سپاه خريداري شده است، تاكيد كرد: خريد سهام مخابرات از منابع سپاه نبوده و اين كنسرسيوم ارتباطي با اين ارگان ندارد و منابع مالي خود را از ساير محلها تامين كرده است.
وي اشارهاي به اينكه اين منابع مالي از كجا تامين خواهد شد نكرد اما در عين حال ادامه داد: مؤسسان شركت سهامي عام شهريار مهستان و سرمايهگذاري اعتماد مبين گروه بهمن است كه داراي 50هزار سهامدار بوده و هر چند 48 درصد از سهام آن در اختيار تعاوني سپاه است اما بلوك 51 درصدي مخابرات توسط شركتهاي سهامي عام خريداري شده است.
شنود مكالمات دست ما نيست
مظفرپور رنجبر، مديرعامل گسترش الكترونيك اعتماد مبين نيز در پاسخ به اين پرسش كه آيا اپراتور ميتواند دست به شنود مكالمات بزند و مشتركان مخابرات چگونه بايد احساس امنيت كنند، گفت: شنود در جيب ما نيست. از مفاد صريح شوراي امنيت نيز اين است كه اپراتور حق شنود ندارد.
وي افزود: يكي از مفاد صريح در پروانه شركت مخابرات اين است كه اپراتور مخابرات حق شنود مكالمات را ندارد و اين كار برعهده نهادهاي ديگري است. ضمن اينكه مباحث امنيتي هر اپراتوري براساس قوانين و مقررات مشخص شده و داراي دستورالعملهاي روشني است كه در پروانه شركت مخابرات نيز درج شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]