واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نماينده زرتشتيان در مجلس:بيتوجهي به تغييرات آب و هوا، اثرات بدي بر زندگي مردم گذاشته است
تهران- خبرگزاري كار ايران
نماينده زرتشتيان و عضو شوراي اجرايي اجلاس بين المجالس در حاشيه دومين روز از برگزاري اين اجلاس در كميته توسعه پايدار، ماليه و تجارت در مورد تغييرات آب و هوا، توسعهپايدار و انرژيهاي تجديدپذير به ايراد سخنراني پرداخت.
به گزارش "ايلنا"، اسفنديار اختياري با اشاره به توجه ويژه به تغييرات آب و هوا در سالهاي اخير از سوي سازمان ملل متحد و كشور ايران از ديرباز گفت: متاسفانه بيتوجهي كشورهاي صنعتي به اين موضوع به تدريج اثرات ناگوار بيشتري بر زندگي مردم و محيط زيست گذاشته و تهديد جهاني براي نسلهاي حاضر و آينده تلقي ميشود.
وي اظهار داشت: از اين رو همكاري و اقدام مشترك جامعه بينالمللي براي مقابله با عوامل به وجود آورنده اين پديده و نيز به طور همزمان انطباق شرايط زندگي با وضعيت جديد پيش از پيش ضروري به نظر ميرسد.
وي تصريح كرد: با توجه به انتشار وسيع گازهاي گلخانهاي توسط كشورهاي توسعهيافته صنعتي طي چند قرن گذشته، اين دسته از دولتها بايد مسووليت اصلي خود در انتشار گازها به عنوان يكي از عوامل مهم گرم شدن زمين در نتيجه بروز تغيير آب و هوا را پذيرفته و در كاهش آن پيشرو شده و تعهدات جديد را براي بعد از پيمان كيوتو بپذيرند.
وي افزود: كشور بزرگ ايران به عنوان يكي از اعضاي كنوانسيون تغيير آب و هوا و پروتكل كيوتو طي سالهاي گذشته همواره در نشستهاي مختلف محيطزيستي مشاركت فعال داشته و در سطح ملي نيز گامهايي را در جهت بهبود محيطزيست و كاهش انتشار گازهاي آلاينده با استفاده از انرژيهاي نو و تجديدپذير و نيز سوختهاي جايگزين بخصوص گاز طبيعي برداشته است.
اختياري در ادامه اظهار داشت: به طوري كه در سال 2006 حدود 10 درصد از بودجه كشور صرف اصلاح سيستم حمل و نقل، توسعه انرژي برق آبي، انرژي خورشيدي، انرژي باد و استفاده از گاز طبيعي به عنوان سوخت منازل و صنايع شده است.
عضو شوراي اجرايي اجلاس بينالمجالس، گفت: لازم است در اين رابطه دولتهاي صنعتي كشورهاي در حال توسعه را با ارايه كمكهاي مالي و تكنولوژيكي مناسب در جهت «كاهش انتشار» و نيز تحقق برنامه «انطباق» ياري رسانند.
وي پيشنهاد كرد تا توليد انرژيهايي كه بر محيطزيست اثر سوء گذاشته به صورت متمركز تهيه گردد، تا امكان حذف گازهاي آلاينده آن به صورت سيستماتيك فراهم گردد، سپس اين انرژيها به صورت پاك توزيع و نتيجه آن كاهش انتشار گازها و استفاده از انرژي نو تجديدپذير خواهد بود.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد كه بتوانيم روزي تمام انسانها و دولتها به محيطي كه در آن زندگي ميكنند، احترام بگذارند.
پايان پيام
كد خبر: 451724
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]