واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حسينيراد: هنر يك مقوله اجتماعي و تأثيرگذار است
خبرگزاري فارس: در چهارمين روز از همايش منطقهاي هنرهاي تجسمي و كارگاه آموزش هنر، عبدالمجيد حسينيراد با عنوان «جامعه شناختي هنر ايراني و ارائه راهكار جهت كشف و حمايت از استعدادهاي نهفته در كشور» به سخنراني پرداخت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي همايش منطقهاي هنرهاي تجسمي و كارگاه آموزشي هنر، اين همايش در سه رشته نقاشي، طراحي و گرافيك از روز 20 تا 24 مهرماه در مجتمع فرهنگي - هنري بوعلي سينا و دانشگاه علمي كاربردي همدان برگزار شد.
به همينمنظور استادان و صاحبنظران هنرهاي تجسمي در ارتباط با اين همايش به سخنراني پرداختند و آخرين سخنران اين همايش عبدالمجيد حسينيراد مدير گروه نقاشي و مجسمهسازي دانشگاه هنرهاي تجسمي دانشگاه تهران با عنوان «جامعه شناختي هنر ايراني و ارائه راهكار جهت كشف و حمايت از استعدادهاي نهفته در كشور و نقش دانشكدهها و نهادهاي هنري» به ايراد سخن پرداخت. همچنين در طول برگزاري اين همايش هنرمندان شركتكننده از هشت استان به صورت كارگاهي و با حضور استادان هنرهاي تجسمي به ارائه آثار در رشتههاي نقاشي، طراحي و گرافيك پرداختند.
بنابر همين گزارش عبدالمجيد حسينيراد، در ارتباط با موضوع «جامعهشناختي هنر ايراني» گفت: هنر يك مقوله اجتماعياست و در جامعه تأثيرگذار است و اين مسئله از دير باز وجود داشته و اين تأمل مثبت و پايداري است كه با جامعه برقرار ميكند و به نوعي نمايشگر مسائل بحث خودش ميباشد اما اين مسائل را محدود در محدوده مسائل صرفاً زمان خودش نميبينيم. آثار هنري بسياري از ديرباز بجا مانده كه اينها واجد ارزشهاي متعالي و برجسته اي هستند و در عين حال متناسب با زمان خودشان بودند و بيشتر بدليل پابرجا ماندن آن، اصول اصيلي است كه در اين آثار وجود دارد و براساس همين اصول است كه اين آثار به وجود آمده با گذشت زمان و مرور ايام، نه كهنه شدهاند و نه از بين رفتهاند بلكه همچنان به طور شگفتانگيز در ميان جوامع، انسانها و هنرمندان تأثيرگذار بوده است.
وي در ادامه گفت: ما نمونههاي زيادي از گذشتههاي تاريخي در سرزمين ايران سراغ داريم. شهر همدان (شهر شما) يكي از همين نمونهها است. با آثاري كه از دلسنگها و خاكها به دست آمده است نشانگر اين اصالت و رابطه هستند و اين آثار، آثار كاربردي و درعين حال از ذوق هنرمندان عرصههاي خودشان برخوردارند. و بسياري از اين آثار هم بيشتر جنبههاي زيباشناختي دارند كه بيشتر به پاسخهاي روحي و نيازهاي فطري انسان به امر و موضوع هنر پاسخ ميدهد.
وي همچنين اظهار داشت: بخش اعظمي از هنرهاي تجسمي ما مرتبط با آثار حجاري و نقاشي است و اين بخش هم در تأمل زندهاي با زندگي فرهنگي و ادبي جامعه ما از ديرباز بوده است و نقاشي ما از ديرباز با ادبيات پيوند داشته و شكل گرفته و آثاري در همين ارتباط خلق و شاهكارهايي را به جامعه ارائه كردهاند.
نمايشگاهي از آثار خلق شده در اين كارگاهها در مجتمع بوعلي سينا شهر همدان از روز 23 مهرماه به مدت يكهفته برقرار خواهد بود.
انتهاي پيام/ش
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 386]