واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دولت طرحهاي مهم توسعه زيرساختهاي دريايي را در 7 استان ساحلي اجرا ميكند
مراسم روز جهاني دريانوردي ديشب با قرائت پيام رئيس جمهور برگزار شد.
دكتر محمود احمدي نژاد در اين پيام كه آن را سيد مهدي هاشمي قائم مقام وزير راه و ترابري خواند، تاكيد كرد: روز جهاني دريانوردي فرصتي است مناسب براي ارج نهادن به تلاشهاي فعالان عرصه دريا و دريانوردي كشور و از سوي ديگر جلب توجه همگاني به دريا و مزيتهاي موجود اين نعمت خدادادي، نعمتي كه بهره گيري مناسب از آن نماد كامل سپاس و شكرگزاري به درگاه خداوند كريم است.
در ادامه پيام رئيس جمهور آمده است: كشور بزرگ ايران با در اختيار داشتن بيش از 3 هزار كيلومتر مرز آبي در شمال و جنوب و دسترسي آسان به آبهاي بين المللي، قرار گرفتن در مجاورت غني ترين مخازن نفت و گاز در عمق دريا، مالكيت جزاير متعدد در آبهاي جنوبي، دارا بودن ذخاير غني آبزيان و نيز در اختيار داشتن راهبردي ترين نقاط حياتي جهان در قلمرو آبي تحت حاكميت خود، داراي ويژگيها و مزيتهاي بي شماري است كه بسياري از كشورهاي محصور در خشكي و يا با دسترسي محدود به آب از آن محروم هستند.
اين ويژگيها موجب شده است امكان برنامه ريزي به منظور بهره گيري هر چه بيشتر و بهتر از اين نعمت الهي فراهم آيد و امكان دستيابي به افق چشمانداز ميسر شود.
توجه بيشتر به صنف حمل و نقل دريايي، گردشگري دريايي، صنعت ساخت و تعمير كشتي، صنايع فراساحل و ساخت سكوهاي نفتي، شيلات و صيد آبزيان، خدمات قابل ارائه به هزاران كشتي عبوري در منطقه، آموزشهاي تخصصي و حفاظت از محيط زيست دريايي، ازجمله فعاليتهاي مفيد و موثري است كه ميتواند بخش مهمي از استعدادهاي انساني را به خود جذب كند و منبعي براي افزايش ثروت ملي، اشتغال و توسعه علوم و فناوريهاي مربوطه باشد. اولين تمدنها معمولا در حاشيه رودخانهها و درياها شكل گرفتند.
اسناد تاريخي نشان ميدهد تولد تمدنهاي حاشيه خليج فارس به قبل از ميلاد و احيانا همزمان با تمدنهاي بين النهرين بر ميگردد.
ساخت تجهيزات و ادوات دريانوردي، در اختيار داشتن يكي از بزرگترين ناوگانهاي دريايي و برگزاري اولين جشنهاي دريانوردي به ساحل نشينان دريايي اين سرزمين منسوب است.
بنابراين درياها منشا تمدنها بودهاند و امروز نيز نقش مهمي در تكامل علمي و فناوري و فرهنگ سازي در جوامع مستقر در حاشيه خود دارند.
با توجه به چنين نگاهي است كه هفت استان ساحلي كشور به طور خاص مورد توجه دولت قرار گرفته و طرحهاي مهمي جهت توسعه و تكميل زيرساختهاي مرتبط با دريا در هر كدام در دست اجراست.
هم اينك و در آستانه تهيه برنامه پنجم توسعه، مناسبترين فرصت در اختيار برنامه ريزان كشور قرار گرفته است تا با توجه كامل به دريا و مزيتها و فرصتهاي ناشي از آن، سند جامع دريايي كشور را با هدف بهرهگيري مناسب از حوزههاي مختلف مرتبط با دريا و جبران تدوين كنند.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]