واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نشست خبري تشريح عملكرد شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن/1مشاور قرآني وزير ارشاد:تنها 30 درصد برنامههاي پيشبيني شده در نمايشگاه قرآن ارائه شد
گروه فعاليتهاي قرآني: تنها 30 درصد برنامههاي پيشبيني شده در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن به دليل كمبود اعتبارات و مشكلات فضاي نمايشگاه، ارائه و در معرض ديد مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «محمدعلي خواجهپيري» مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رييس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور در نشست خبري «تشريح عملكرد شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم» كه ساعت 10:30 صبح امروز، 23 مهرماه در خبرگزاري ايكنا برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: نمايشگاه قرآن شانزدهم از لحاظ كمي و كيفي، وسعت برنامه، زمان برگزاري، جلوههاي بصري و استقبال مخاطبان از تفاوتهاي فراواني نسبت به سالهاي گذشته برخوردار بود.
وي تصريح كرد: امسال اولين سالي بود كه نمايشگاه قرآن در 30 روز برگزار شد چراكه بيشترين زمان برپايي نمايشگاه قرآن در سالهاي گذشته به 26 روز ميرسيد و آمار بازديدكنندگان هم نشان از جذابيت بخشهاي مختلف شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن داشت.
خواجهپيري با اشاره به كار فرهنگي عظيم نمايشگاه قرآن و ايجاد دهها جريان فرهنگي همزمان در كشور، اظهار كرد: تجربه شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم درباره استقبال مخاطبان بر نتيجه طراحي برنامه دقيقتر، كار بيشتر و مبناي محكمتر بنيان كاري در نمايشگاهاي قرآني صحه گذاشت.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد: پس از برگزاري نمايشگاههاي قرآني هر سال، ما بر عمق تعاملات و ارتباطات برقرار شده در نمايشگاه بيشتر واقف ميشويم و به اين واسطه نظام جمهوري اسلامي ايران بايد سرمايهگذاري جديتري در زمينه برگزاري نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم انجام دهد.
وي در ادامه گفت: برنامههاي بسياري براي ارائه در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم طراحي شده بود و به دليل كمبود اعتبارات و مشكلات فضاي نمايشگاه تنها 30 درصد اين برنامهها ارائه و در معرض ديد مخاطبان قرار گرفت، البته نتايج جلسهاي كه با حضور رييس مجلس شوراي اسلامي و اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس در نمايشگاه شانزدهم برگزار شد حاكي از اميد برگزاري هرچه بهتر هفدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در سال آينده بود.
رييس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور عنوان كرد: آنچه در اين نمايشگاه به معرض ديد گذاشته شد، تنها بخشي از فعاليتهاي بيشماري است كه در حوزه قرآن در ايران انجام ميشود زيرا توان به نمايش گذاشتن تمامي آنچه در ايران كار ميشود را نداريم.
خواجهپيري تاكيد كرد: بيش از دو هزار موسسه قرآني در ايران مشغول به فعاليت هستند كه از ميان آنها تنها 35 موسسه در اين نمايشگاه شركت كردهاند، همچنين از ميان 100 حوزه علميهاي كه به فعاليتهاي قرآني مشغولند، تنها تعداد كمي در اين نمايشگاه حاضر شدند.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به حضور 200 ناشر در نمايشگاه شانزدهم قرآن كريم تاكيد كرد: هزاران نرمافزار در حوزه ديني نوشته شده و اين مطلب خود ميتواند اين ادعا را ثابت كند كه ايران از ديگر كشورها در حوزه فعاليتهاي ديني بسيار جلوتر است.
وي درباره بخش بينالملل نمايشگاه شانزدهم تصريح كرد: امسال بخش بينالملل نمايشگاه دو هفته برپا بود كه نسبت به سال گذشته چهار روز افزايش داشت البته با تعاملاتي كه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي صورت گرفته است اميدواريم در سالهاي آتي شاهد تغييرات عمده در بخش بينالملل باشيم.
خواجهپيري با اعلام خبر برپايي گردهمايي بزرگي با حضور شخصيتهاي علمي جهان در راستاي تقويت برگزاري بخش بينالملل نمايشگاه قرآن، تاكيد كرد: مهمانان خارجي در نمايشگاه با ديدن شوق، علاقه و رغبت مردم متوجه اين موضوع ميشوند كه قرآن حاكم اصلي نظام جمهوري اسلامي است و هر آنچه با قرآن در هر زمينه اقتصادي، علمي، اجتماعي و سياسي رابطه نداشته باشد، از حوزه نجات بشري خارج است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سئوال خبرنگاري كه چرا مراسم تجليل از خادمان قرآني در نمايشگاه شانزدهم برگزار نشد، عنوان كرد: به دليل همزماني برنامه حضور رييس جمهور ايران در سازمان ملل و سفر ايشان به آمريكا متاسفانه مراسم تجليل در زمان برپايي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قران كريم برگزار نشد و به زودي از منتخبان اين بخش طي مراسمي تجليل به عمل خواهد آمد.
رييس شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در ادامه افزود: همچنين در بخشهاي مختلف نمايشگاه شانزدهم قرآن كريم تفاوتهاي بسياري به چشم ميخورد به طور مثال بخش آموزش اولين سالي بود كه به صورت بخشي مستقل فعاليت داشت و در سالهاي گذشته اين بخش تنها به برگزاري نشستهايي اكتفا ميكرد.
وي تصريح كرد: روشهاي آموزش قرآن در قالب 11 غرفه جداگانه در رشتههايي چون حفظ، مفاهيم و تفسير از سوي كارشناسان بخش آموزش ارائه ميشد و اين بخش قسمتهاي جداگانهاي براي تصحيح قرائت نماز مخاطبان در نظر گرفته بود و هر شب نيز در قالب كلاسهايي، روشهاي آموزشي به طور زنده ارايه ميشد، همچنين نشستهاي تخصصي بخش آموزش شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، هر دو روز يكبار با موضوعات كاربردي برگزار شد كه از استقبال خوبي برخوردار بود.
خواجهپيري در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه چرا كاركرد نمايشگاه قرآن از ترويج فرهنگ قرآني به تجليل شأن قرآن تغيير يافته است، تاكيد كرد: عملكرد نمايشگاه قرآن را ميتوان در دو بخش كمي و كيفي بررسي كرد، بحث كيفي كارها در شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم ارتقاي چشمگيري داشته است از اين جهت كه نمايشگاه از دورههاي گذشته و نگرش آن به محتوا عميقتر شده است و از حالت عرضهاي بودن و نمايشي بودن به انتقال محتوا گرايش پيدا كرده است.
وي نمايشگاه قرآن به شكل كنوني را جشنواره قرآني ناميد و عنوان كرد: در كار نمايشگاهي تنها عرضه محصولات و نمايش آثار صورت ميگيرد و بخشهاي آموزش و 40 ميز گفتوگو در بخش پژوهش نمايشگاه قرآن پانزدهم و شانزدهم نشاني از تفاوت عمده و جشنواره بودن اين نمايشگاه نسبت به سالهاي گذشته داشت.
ادامه دارد...
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]