واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي ابعاد فني سبك استاد «محمود خليل الحصري» در تلاوت قرآن كريماطهريفرد، قاري بينالمللي:داشتن لحن بياني در تلاوت قرآن از ويژگيهاي سبك «خليلالحصري» است
گروه فعاليتهاي قرآني: داشتن لحن بياني در تلاوت قرآن از ويژگيهاي سبك تلاوت «محمود خليلالحصري» است و اين استاد در اين ويژگي يكي از برجستهترين قاريان كشور مصر به حساب ميآيد.
«صالح اطهريفرد» قاري بينالمللي قرآن كريم، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: استاد «محمود خليلالحصري» از استادان بسيار بزرگ و شناخته شده كشور مصر در زمينه تلاوت قرآن كريم است.
وي افزود: در واقع اغلب قارياني كه از مصر براي تلاوت قرآن به كشور ما سفر ميكنند از استاد حصري به عنوان قاري مطرح و مرجع در زمينه فن تلاوت قرآن كريم ياد ميكنند و او را جزء قاريان تراز اول مصر به حساب ميآورند.
اطهريفرد تصريح كرد: نوع مخاطبان و شنوندگان در كشور ما بيشتر به تكنيكهاي لحني در قرائت قرآن علاقه و گرايش دارند و اين امر باعث شده تا تلاوتهاي استاداني مانند خليلالحصري كه بيشتر تبحر آنها در بعد تجويد تلاوت قرآن است، مورد غفلت قرار گيرند.
نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم جمهوري اسلامي ايران در رشته قرائت قرآن كريم در سال 87 ادامه داد: داشتن لحن بياني در تلاوت قرآن از ويژگيهاي تلاوت استاد محمود خليلالحصري است و اين استاد از لحاظ لحن بياني در تلاوت قرآن يكي از برجستهترين قاريان در بين قاريان كشور مصر بهحساب ميآيد.
اين كارشناس قرآني تأكيد كرد: آنچه كه باعث شده سبك استاد حصري در مقايسه با سبك ديگر استادان فن تلاوت قرآن كريم از برجستگي خاصي برخوردار باشد تجويد عالي و پرداختن دقيق به وقف و ابتدا در تلاوت قرآن كريم است.
وي عنوان كرد: استاد محمود خليلالحصري علاوه بر صاحبسبك بودن در تلاوت قرآن كريم در زمينه علوم و فنون تلاوت قرآن نيز صاحب نظر بوده و كتابهاي بسيار گرانسنگي را نيز در اين زمينه به رشته تحرير در آورده است.
قاريان قديمي كشور مصر كمتر از لحن و موسيقي بهره ميگرفتند
اطهريفرد اظهار كرد: خصوصيت تلاوت قاريان دوران قديم كشور مصر اين بوده كه در تلاوت قرآن بيش از اندازه لازم براي انتقال معناي آيات از لحن و موسيقي مختص قرآن بهره نميگيرند و سبك استاد حصري در تلاوت قرآن نيز همينگونه است.
نفر اول مسابقات بينالمللي قرآن كريم جمهوري اسلامي ايران در رشته قرائت قرآن كريم در سال 87 تصريح كرد: اگر به تلاوتهاي استادي مانند استاد «عبدالفتاح شعشاعي» نيز توجه كنيم درخواهيم يافت كه تلاوتهاي وي از نظر لحن بياني همانند تلاوتهاي استاد محمود خليلالحصري است.
وي تأكيد كرد: به طور معمول در ايران از آنجايي كه شنوندگان و مخاطبان عام بيشتر تلاوتهايي كه از تكنيكهاي لحني و تحريرهاي ريز و زيبا همراه با ملودي برخوردار باشد را ميپسندند و اين امر شايد يكي از دلايلي است كه قاريان ايراني كمتر به سبك و تلاوتهاي استاداني مانند استاد خليلالحصري توجه ميكنند.
صداي «حصري» از استحكام خوبي برخوردار است
اطهريفرد با اشاره به ويژگيهاي صدايي استاد محمود خليلالحصري اظهار كرد: صداي استاد حصري از استحكام بسيار خوبي برخوردار است و به عقيده من اين استحكام صداي او را از صداي ديگر قاريان مشور جهان اسلام متمايز ميكند.
وي در پايان گفت: استحكامي كه در صداي استاد حصري مشاهده ميشود مانند استحكام صداي استاد «عبدالباسط محمد عبدالصمد» است و شايد يكي از دلايلي كه تلاوتهاي هر دوي اين استادان را به عنوان مرجع در زمينه فراگيري تجويد قرآن قرار داده همين استحكام صداي آنها است، زيرا اگر صدا با مشكلي مواجه باشد به طور معمول تلفظ صحيح حروف نيز با مشكلاتي روبرو خواهد شد.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]