واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: مدير عامل شركت مخابرات ايران:مردم مجبورند وضعيت اينترنت فعلي را تحمل كنند
مدير عامل شركت مخابرات ايران با تاكيد بر رقابتي كردن بازار در اين حوزه گفت: ديگر در اين فكر نيستيم كه در بحث صوت يا سرويسهاي پايه رقابت كنيم بلكه مخابرات از اين پس در بحث سرويسهاي ارزش افزوده وارد ميشود زيرا بالاي 50 درصد درآمد سرويسهاي مخابراتي برروي سرويسهاي ارزش افزوده است.
به گزارش ايسنا صابر فيضي با بيان اين كه براي رقابت تعاريف مختلفي وجود دارد اظهار كرد: رقابت يعني تلاش براي دستيابي به اهداف بهتر از ديگران اما اين اهداف در سيستمهاي اقتصادي و مخابرات جهاني متفاوت است و ميتوان گفت رقابت در ظاهر ضد عدالت است اما اجراي صحيح آن عين عدالت است.
او كه در همايش بينالمللي مخابرات ايران كه ديروز در مركز همايشهاي بينالمللي صدا و سيما برگزار شد سخن ميگفت، افزود: اگر بخواهيم قوانينمان را طوري تنظيم كنيم كه بهرهبرداران از سرويسهاي ارتباطي بهترين سرويس دهنده را انتخاب كنند و بتوانند به سرويسهاي مطلوب برسند، ما عدالت را براي همه ايجاد كردهايم و در بحث ارتباطات نيز به همين صورت است.
وي گفت: در گذشته مردم مجبور بودند براي دريافت يك خط تلفن چند سال در نوبت باشند و در شرايط فعلي نيز مجبورند وضعيت اينترنت فعلي كشور را تحمل كنند؛ ما اعتقادي به بحث رقابت در ارائه سرويسها و اقتصاد نداشتيم اما تجربه نشان داده رشد و توسعه در اثر رقابت به وجود ميآيد و تجربه مقايسه كشورهايي كه اقتصاد دولتي دارند با كشورهايي كه اقتصاد باز دارند نيز مفيد خواهد بود.
فيضي خاطر نشان كرد: بعد از 27 سال كه اقتصادمان را تجربه كرديم، مسئولان نظام به اينجا رسيدند كه بايد تفسير و قانوني بر اصل 44 قانون اساسي نوشته شود كه خود قانون اين اجازه را داده بود. مدير عامل شركت مخابرات ايران با اشاره به ماده 7 قانون برنامه چهارم كه به كوچك كردن دولت اشاره دارد تصريح كرد: كل اقدامات تصديگري بايد واگذار شود و از طرفي در اين ماده اشاره شده كه اساسنامهها تصحيح شده و به قانون تجارت برگردد و شركتهاي غير حاكميتي واگذار شوند؛ ما در حال حاضر در اجراي قانون به جايي ميرسيم كه بايد كارهايي كرده و تفسيرهاي متعددي از طرف مجريان مطرح ميشود. وي تاكيد كرد: ما هنوز به اين باور نرسيديم كه در اجراي قوانين رقابتي نبايد بخشي نگاه كنيم چون با اين تفكر نميشود در رقابت ماند بنابراين اگر ما تفكر رقابتي نداشته باشيم افرادي كه در نهايت در جامعه رقابتي حذف خواهند شد ما خواهيم بود.
فيضي در بخشي از سخنان خود به ماده 41 قانون اصل 44 اشاره و تصريح كرد: در اين ماده به تشكيل شوراي عالي اجرايي اصل 44 اشاره شده كه تركيبي از سه قوه و بخش خصوصي است.
او در ادامه از مواد 44 و 45 قانون اصل 44 ياد كرد و گفت: در اين مواد اعمالي كه به اخلال در رقابت منجر شود ممنوع است و همچنين در مواد 46 و 47 به اين موضوع اشاره شده كه مديريت و سرمايهگذاري كه در رقابت اخلال كند ممنوع خواهد بود.
وي ادامه داد: ما در حال حاضر قوانين قوي داريم كه بازار بايد به سمت ايجاد رقابت حركت كند و اين موضوع جزو قوانيني است كه زمان اجراي آن نيز آورده شده و سازمانهاي نظارتي از زمان لازمالاجرا شدن آن بايد بر آن نظارت كنند.
مدير عامل شركت مخابرات ايران تصريح كرد: طبق تفسير اصل 44، مخابرات ايران كه در قانون اساسي در صدر بود بايد واگذار شود كه اين كار صورت گرفته پس بايد بتواند توان رقابتي براي خود ايجاد كند.
فيضي تاكيد كرد: مخابرات اگر بخواهد توان رقابتي داشته باشد بايد ارتباطات درون سازماني در مخابرات ايجاد شود كه به ساختار فرهنگ سازماني اين شركت نياز دارد.
وي با اشاره به تصور عدهاي كه ميگويند بازار مخابرات انحصاري است گفت: هيچكدام از قوانين موجود در مخابرات انحصاري نيست بنابراين اهميت فرهنگ سازماني جايگاه خود را در مديريت آينده شركت مخابرات ايران به وضوح نشان خواهد داد. او ادامه داد: تصور ما اين است كه در مخابرات امكانات زيادي داريم كه اگر آنها به موقع در اختيار بهرهبرداري قرار داده شوند به سود مردم بوده و رقابت نيز ايجاد خواهد كرد؛ ما نميتوانيم با ايجاد محدوديت براي ديگران در اين حوزه به سود برسيم. مدير عامل شركت مخابرات ايران بر اشتراك گذاشتن امور با اپراتورها و دارندگان مجوز تاكيد كرد و گفت: ما موافق رشد جهشي مخابرات نيستيم زيرا اين موضوع امكانپذير نيست؛ مخابرات يكسري محدوديتهايي در پروانه خود در زمينه سقف تلفن، ثابت، تلفن همراه يا مباحث تكنولوژيكي و حتي در مورد اپراتور سوم دارد و ما اميدواريم بتوانيم با استفاده از قوانين و ايجاد بازار رقابتي سالم عدالت را براي استفاده كنندگان از سرويس فراهم كنيم. وي در پايان گفت: وقتي كشورمان را در اين حوزه با 3 سال گذشته مقايسه كنيم به اين نتيجه ميرسيم كه در اين مدت رشد فزايندهاي داشتيم زيرا بحث تلفن ثابت به روز شده و تلفن همراه بازار آزاد ندارد اما در جهان كسي نميايستد تا ما به آن برسيم؛ آنها پيش ميروند و ما نيز بايد پيشرفت كرده و جامعه ايران را به جامعه جهاني نزديك كنيم.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]