واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آذرماه در تهرانهمايش «بررسي زندگي و آثار ابوحامدمحمد غزالي» برگزار ميشود
گروه انديشه: همايش «بررسي زندگي و آثار ابوحامدمحمد غزالي»، آذرماه سال جاري به همت موسسه مطالعات فرهنگ و تمدن ايران زمين و كميسيون ملي يونسكو و با همكاري جمعي از مراكز فرهنگي در تهران برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) علاقهمندان به ارايه مقاله به همايش مذكور، تا 20 آبان ماه فرصت دارند تا خلاصه مقالات و تا 15 آذرماه اصل مقالات را به دبيرخانه همايش ارسال كنند.
محورهاي همايش
زندگي و بستر فكري و تاريخي حيات غزالي
جايگاه اعتقادي، فرهنگي خراسان و توس در عصر غزالي
خاندان غزالي
نظام تفكر اهل سنت در عصر غزالي
خلافت عباسي و سلطنت سلجوقي، بحرانها و چالشها
غزالي و علوم عقلي: منطق، كلام و فلسفه
غزالي و فقه سياسي: خلافت، سلطنت و اندرزنامه سياسي
غزالي، اخلاق و تعليم و تربيت
غزالي، عرفان و تطور
استادان و شاگردان برجسته غزالي
آثار غزالي
غزالي، هنر و زيباييشناسي: حسن و جمال، خيال و تخيل، صور مثالي، عالم مثال، صناعات ادبي و شعر
زبان فارسي و ارزش ادبي آن در آثار پارسي غزالي
محمد و برادر
احياء علم دين در ديدگاه غزالي
تاثير غزالي بر سير تصوف و عرفان اسلامي
غزالي در عالم تشيع
غزاليشناسي در غرب
ساختار اصل و خلاصه مقالات
ارايهكنندگان مقالات بايد خلاصه مقالات خود را با ذكر عنوان مقاله، نام نويسنده(مرتبه علمي و سازمان متبوع، آدرس و شماره تلفن)، مقدمه و اهداف، روش، يافتهها، بحث و نتيجهگيري، كلمات كليدي در قالب 400 كلمه ارسال كنند. همچنين چكيده بايد در عين مختصر بودن محتواي مقاله را برساند و در چكيده از جداول، نمودارها و كلمات اختصاري مبهم استفاده نشود.
علاقهمندان در ارسال اصل مقاله نيز بايد ساختار زير را رعايت كنند: چكيده، كلمات كليدي، مقدمه، چارچوب نظري، تحليل يافتهها، نتايج و منابع.
واژهها و اصطلاحات خارجي در متن شمارهگذاري و در پانويس آورده شود.
ارجاعات به شيوه درون متني باشد.
اسامي افراد در صورت نياز در پاورقي به زبان اصلي آورده شود.
فهرست منابع به ترتيب الفبا، نام خانوادگي، نام نويسندگان مقالهها مرتب و شمارهگذاري شود. وقتي از چند اثر مختلف يك نويسنده استفاده ميشود ترتيب شمارهگذاري اين مقالهها بر حسب انتشار آنها از قديم به جديد انجام گيرد.
مقالات در محيط word2003 با قلم b nazanin(فونت 14) تايپ شود.
مقاله و خلاصه ارسالي در دو نسخه كاغذ a4، 24 سطري و حداكثر 20 صفحه حروفچيني شده باشد و به همراه ديسكت مربوطه يا از طريق پست الكترونيكي به دبيرخانه ارسال شود.
برگزاركنندگان
موسسه مطالعات فرهنگ و تمدن ايران زمين، پژوهشگاه ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، سازمان فرهنگي، علمي، آموزشي و تربيتي ملل متحد، كميسيون ملي يونسكو در ايران، فرهنگستان هنر جمهوري اسلامي ايران، فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران، دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران و موسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران.
دبيرخانه همايش مذكور در تهران، خيابان وليعصر(عج)، زرتشت غربي، شماره 76 واقع شده است و علاقهمندان براي كسب اطلاعات بيشتر ميتوانند با شمارههاي 88983178 ــ 80 تماس بگيرند.
غزالي كيست؟
امام ابوحامد محمد غزالي(450 ــ 505 ه.ق) بيترديد يكي از بزرگان، احياگران و شكلدهندگان انديشه اسلام و ايران پس از قرن پنجم هجري است. دوستان و منتقدان فكري او در گذشته و اسلامشناسان امروزي بر اهميت تاثير و كارآيي آثار او در جامعه هم روزگارش، متفقند، به ويژه پس از مرگ وي، دقت در زندگي پر فراز و نشيب اين انديشمند و متفكر مسلمان بيانگر آن است كه او تابعي از متغيرهاي پر اهميت دوران خود بوده است. دوران زندگي غزالي عصر جاذبه، اقتدار حاكميت دوگانه خليفه و سلطان، رشد و غلبه اشعريت در برابر معتزله و فلاسفه، سلطه تصوف و مشايخ خانقاهي بر افكار تودههاي مردم است.
غزالي در تعاطي با اين دوران، مسير تكاملي را در بستر انديشه و زندگي خود طي كرد. بافت تعليمات متكثر و متونع او نيز بيانگر اين مسير است. مجموعه آثار غزالي در زمينههاي مختلف فقه و اصول، تفسير، كلام، منطق و فلسفه، سياست و قدرت، اخلاق و تعليم و تربيت، عرفان و تصوف، هنر و زيبايي، ستيز و مبارزه او با فلسفه و فلاسفه از او شخصيتي چند وجهي و در پارهاي از عرصههاي متناقض ارايه كرده است؛ بدون ترديد شناخت محققانه و عالمانه آراء و زندگي محمد غزالي و نقد روشمند و منصفانه آثار او گام بزرگي در فهم بخشي از انديشه حاكم بر جهان اسلام و تاريخ مسلمانان به شمار ميرود.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]