واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: قاچاق پياز زعفران؛اين بار به چين
سيدان- پياز زعفران كه پيش از اين به افغانستان قاچاق مي شد اكنون نيز به چين هم قاچاق مي شود. اين مطلب را دبير هجدهمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران در مشهد اعلام كرد و افزود: چيني ها بر روي زعفران ايران كارهاي تحقيقاتي و ژنتيكي انجام مي دهند.
دكتر علي مرتضوي در گفت وگو با خبرنگاران هشدار داد قطعا با گسترش اين گونه فعاليت ها، توليد زعفران در خراسان رضوي به عنوان قطب توليد اين محصول در كشور و دنيا دچار مشكل خواهد شد.وي همچنين به وضعيت صنايع غذايي استان اشاره كرد و گفت: بخش زيادي از صنايع غذايي استان عمر بالاي ٣٠ تا ٤٠ سال دارد.
وي ادامه داد: صنايع قند ما مربوط به ٥٠ سال قبل است و با استانداردهاي روز دنيا مطابقت ندارد. دكتر علي مرتضوي با بيان اين كه استفاده از فناوري هاي جديد در صنايع غذايي به كاهش ضايعات كمك مي كند و بهره وري و كيفيت محصول توليدي را افزايش مي دهد گفت: در گذشته با به كارگيري سيستم هاي قديمي از هر ٨ كيلو شير يك كيلو پنير توليد مي شد ولي امروزه با روش «نانو» از هر ٢/٣ كيلو شير يك كيلو پنير استحصال مي شود.اين كارشناس صنايع غذايي گفت: ضايعات سالانه ٢ تا ٣ ميليون تني در غلات به صنايع غذايي برمي گردد. وي متذكر شد كشت پسته در بيشتر نقاط جهان در حال گسترش است و اگر فكري براي آن نشود دچار مشكل خواهيم شد.وي يادآور شد كه اگر علم به كمك صنعت نيايد و صنايع به روز نشوند نمي توانيم صدمات وارده به بخش صنعت را جبران كنيم.وي با بيان اين كه نمي شود به صورت دستوري كارهاي تحقيقاتي را انجام داد گفت: برخي صاحبان صنايع به استانداردسازي محصولات خود اعتقادي ندارند. به گفته وي تا زماني كه به تاثير علم در بخش صنعت اعتقاد پيدا نكنيم به استانداردسازي در توليد نخواهيم رسيد.وي گفت: قطعا توان نظارتي اداره استاندارد با توجه به حجم واحدهاي توليدي آن قدر نيست كه بتواند در مدتي كوتاه بر همه آن ها نظارت كند، در اين شرايط ضرورت دارد با فرهنگ سازي، توليدكنندگان بر روند توليد كيفي محصولات خود نظارت كنند. وي گفت: در زماني كه برخي تجار و توليدكنندگان ايراني كالاها و محصولات بي كيفيت خود را به كشورهاي آسياي ميانه صادر مي كردند، تجار و توليدكنندگان تركيه با انجام يك كار زيربنايي توانستند بازار آسياي ميانه را از دست ايران خارج كنند.
وي با بيان اين كه جايگاه خوبي در صنايع غذايي جهان نداريم گفت: دنيا به سمت استفاده از فناوري هاي سبز در حال حركت است. وي اضافه كرد در كشورهاي توسعه يافته اعتبارات خوبي براي پژوهش اختصاص مي يابد ولي در كشور ما اعتبارات بخش پژوهش اندك و عمده آن در اختيار دولت است و سهم بخش خصوصي ناچيز مي باشد.وي گفت: در برخي كشورها ٣ درصد بودجه به پژوهش اختصاص مي يابد ولي اين رقم در كشور ما ٣ دهم درصد است. دبير هجدهمين كنگره علمي علوم و صنايع غذايي ايران در عين حال به اين نكته اشاره كرد كه خراسان رضوي به عنوان قطب صنايع غذايي كشور از موقعيت علمي و پژوهشي خوبي در منطقه برخوردار و در توليد بسياري از صنايع غذايي پيشتاز است.
وي گفت: صنايع غذايي براي توسعه و پيشرفت بايد برنامه ريزي ميان مدت و بلندمدت و با بخش هاي علمي و پژوهشي هماهنگي داشته باشند ولي متاسفانه صنايع زماني به مراكز علمي و پارك فناوري مراجعه مي كنند كه دچار مشكل شده باشند.
وي مجددا تاكيد كرد فعاليت هاي پژوهشي دستوري و آيين نامه اي نيست بلكه پژوهش بايد درون زا باشد.قائم مقام دبير اين همايش نيز گفت: در اين كنگره كه ٢٤ و ٢٥ مهر در مشهد برگزار مي شود آخرين دستاوردهاي علوم و صنايع غذايي و نيز چالش هاي پيش روي صنايع غذايي استان مورد بررسي قرار مي گيرد.
دكتر عبدالمجيد مسكوكي افزود: چالش هاي بخش صنعت كه مورد بررسي و شناسايي قرار گرفت فرصتي را فراهم مي آورد كه در برنامه پنجم توسعه حركت بهتري در صنايع غذايي داشته باشيم.دكتر كدخدايي دبير علمي اين كنگره هم گفت: ٥٠٠ مقاله از داخل و خارج كشور دريافت كرده ايم كه ٦٥ درصد مقالات حاصل يافته هاي محققان داخلي است و اين نشان مي دهد كه به سمت توليد علم در حال حركت هستيم.
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]