تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850144361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توافقات آمريكا با هند و كره شمالي چه تأثيري بر ايران دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: توافقات آمريكا با هند و كره شمالي چه تأثيري بر ايران دارد؟
واشنگتن حاضر و مايل است تا بر سر اصول سياست خارجي خود معامله كند.به عبارت بهتر واشنگتن ثابت كرد سياست سفلي(LOW POLITICS) را به راحتي فداي امور در سطح بالاتر و در چارچوب سياست عليا (HIGH POLITICS)مي كند.


عصرايران- انعقاد قرارداد همكاري هسته اي بين ايالات متحده و هند در هفته گذشته و خروج نام كره شمالي از ليست كشورهاي حامي تروريسم از سوي واشنگتن ، دو تحول عمده اي بود كه در واپسين هفته هاي حضور جورج بوش رييس جمهور ايالات متحده در اتاق بيضي شكل كاخ سفيد انجام پذيرفت.

هر چند هر دو موضوع با موضوع هسته اي مرتبط بودند اما به واقع اين دو رويكرد سياسي و ديپلماتيك كاخ سفيد واجد شرايط و پيامد هاي يكساني نخواهند بود.

خروج نام كره شمالي از ليست حاميان تروريسم، با مخالفت ژاپن مواجه شد و انعقاد قرار داد همكاري هسته اي با هند ، هم به مذاق چين،پاكستان و روسيه خوش نيامد و هم مخالفت هايي را در درون آمريكا سبب شد چرا كه منتقدين، معتقدند رويكرد آمريكا به هند نه يك رويكرد حقوقي و اخلاقي بلكه كاملا با سياست قدرت قابل تحليل است و اين عمل پايه هاي لرزان پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي را سست تر و معيار دوگانه سياست هاي هسته اي آمريكا را در جهان را عيان تر كرد.

هند در حالي كه پيمان منع اشاعه سلاح هاي هسته اي(Non Proliferation Treaty ) را امضا نكرده است و نيز داراي ده ها كلاهك هسته اي آماده شليك مي باشد، موفق شد با امضاي قرار داد هسته اي با آمريكا به بيش از 34 سال تحريم هسته اي واشنگتن خاتمه دهد و اميدوار باشد با دريافت سوخت و تكنولوژي هسته اي از ايالات متحده بخش بزرگي از بازار رو به گسترش مصرف انرژي خود را برآورده سازد و از سوي ديگر در رقابت استراتژيك خود با چين و پاكستان در منطقه، پشت گرم به حمايت هاي آشكار و نهان آمريكا باشد.

اما كره شمالي كه ديگر "كشور مورد لطف قرار گرفته!" آمريكاست پس از خروج نامش از ليست حاميان تروريسم وزارت امور خارجه آمريكا ، مي تواند به كم شدن شدت تحريم ها و دريافت كمك هاي مالي و غذايي بيشتر از آمريكا و جامعه جهاني اميدوار باشد.

با اين حال بايد متذكر شد كه خروج نام كره شمالي از ليست كشورهاي حامي تروريسم نيز اساسا فلسفه وجودي اين ليست را با چالش مواجه مي كند ، چرا كه اولا كره شمالي يك كشور ايزوله در جهان است كه علي رغم سركوب گري در داخل با هيچ گروه يا سازمان تروريستي در سطح جهان همكاري نداشته و ندارد كه نامش درون ليست حاميان تروريست آمريكا قرار گيرد .

ثانيا خروج نام كره شمالي از ليست حاميان تروريسم بر سر يك معامله هسته اي و امنيتي ،نشان داد كه اساسا اين ليست نه بر مبناي واقعيت حمايت برخي كشورها از تروريسم بلكه بر مبناي منافع و مصالح سياسي وامنيتي واشنگتن پر و خالي مي شود و هر كشوري كه با آمريكا (در هر حوزه اي)مشكل پيدا مي كند در ريسك حضور در اين ليست قرار مي گيرد(البته اين سخن به مفهوم اين نيست كه همه كشورها يا گروه هاي موجود در اين ليست چنين اند چرا كه برخي كشورها و گروه ها ي موجود در ليست به دليل اعمال تروريستي وارد اين ليست شده اند).

ثالثا اقدام آمريكا در خروج نام كره شمالي از ليست تروريستي نشان داد كه واشنگتن حاضر و مايل است تا بر سر اصول سياست خارجي خود معامله كند.به عبارت بهتر واشنگتن ثابت كرد سياست سفلي(LOW POLITICS) را به راحتي فداي امور در سطح بالاتر و در چارچوب سياست عليا (HIGH POLITICS)مي كند.

اما نكته اي كه بايد در اين ميان مورد اشاره قرار گيرد پيامدهاي اين دو توافق هسته اي آمريكا با هند و كره شمالي بر موقعيت پرونده هسته اي ايران است.

به واقع پيامد اين دو توافق آمريكا بر پرونده هسته اي ايران به شكل ملموسي قابل مشاهده است.مهم ترين پيامد اين دو توافق آمريكا بر پرونده هسته اي ايران به چالش كشيده شدن قدرت نرم آمريكا و مشروعيت و منطق جهان پذير و جهان فهم دلايل آمريكا براي ايجاد اجماع جهاني عليه تهران است چرا كه آمريكا با توافق با يك كشور غير عضو در پيمان منع اشاعه كه بمب اتم نيز در اختيار دارد(هند) از سويي و با خروج نام كشوري از ليست حامي تروريسم نه بر مبناي تغيير بنيادي سياست آن كشور بلكه بر مبناي معامله هسته اي و امنيتي ،نشان داد كه ضمن برخوردار بودن از استاندارد هاي دوگانه حاضر و مايل است تا با پرستيژ بين المللي خود نيز معامله كند .

اما تهديدات اين توافقات عليه تهران در حوزه امور رئال و جاري در روابط منطقه اي ايران قابل درك و تحليل خواهد بود.
قطعا آمريكا قبل از امضاي قرارداد با هند، مقامات دهلي نو را به پذيرش عدم شركت در قرار داد خط لوله صلح (كه در صورت توافق نهايي گاز ايران را از راه پاكستان به هند خواهد برد) مجاب ساخته است.

از سوي ديگر كوتاه آمدن كره شمالي در برابر آمريكا به هر حال يك دستاورد ديپلماتيك عمده براي دولت بوش و كاخ سفيد در مقطع بحراني كنوني آمريكاست و اين امر از اين پس مي تواند انرژي و توان واشنگتن را در مقابله با برنامه هسته اي ايران دو چندان كند.

اما به هر حال ذكر اين نكته نيز لازم است كه هر كشور شرايط ويژه خود را دارد و امكان مقايسه ايران با هند يا كره شمالي از اين حيث كمي نا پخته به نظر مي رسد.
 يکشنبه 21 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن