واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قديميترين كتيبه كاشي ايران در مناره سين قرار دارد
خبرگزاري فارس: مسئول ميراث فرهنگي شهرستان برخوار گفت: كتيبه مناره مسجد سين به خط كوفي برجسته، مزين به كاشي فيروزهاي، قديميترين كتيبه كاشي در ايران است.
حجتالله ذكاوتمند امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در شاهين شهر افزود: مسجد و مناره سين از نمونههاي جالب و منحصر به فرد مساجد سبك سلجوقي است كه طبق كتيبهها، مسجد به سال 529 (هـ. ق) و مناره به سال 526 (هـ. ق) ميرسد.
وي اظهار داشت: از نمونههاي زيبا و جالب اين مسجد، مقرنسهاي درشت آجري سبك سلجوقي است كه طاق گنبدي شكل مسجد بر آن واقع شده و اين مقرنسها شبيه طاقهاي مقرنسدار آجري مسجد جمعه اصفهان است.
مسئول ميراث فرهنگي شهرستان برخوار خاطرنشان كرد: از ديگر نمونههاي جالب و منحصر به فرد اين بنا محراب آن در ضلع جنوبي كه اطرافش با خطوط گچبري در زمينه آبي رنگ با جمله بسم الله و آيةالكرسي مزين شده است.
وي بيان داشت: محراب مسجد با تزيينات آجر و گچ ساخته شده كه در اين شيوه درون آجر با گچ پر شده و به صورت هنر تخمهكاري شكل گرفته است.
ذكاوتمند افزود: قسمت فوقاني محراب با تزيينات آجر و گچ و هنر تخمهكاري گچ به صورت گره دست چين (آلت و لغت) تزيين شده است.
وي گفت: بدنه داخلي اين مسجد با آجر و گچ به گونهاي بندكشي شده كه موجب روشنايي بيشتر درون مسجد و فضاي زير گنبد ميشود.
وي اظهار داشت: مسجد سين مساحتي حدود 400 متر مربع دارد و ارتفاع مناره آن به 19 متر ميرسد كه اين مناره از وسط كج شده است.
مسئول ميراث فرهنگي شهرستان برخوار افزود: كج بودن مناره نيز احتمالا به دلايل انساني و يا سازنده آن برميگردد.
وي با اشاره به شروع مرمت اين بنا از سال 82 خاطرنشان كرد: در زمان مقرر شده به صورت اضطراري روي سقف گنبدي شكل مسجد كاملاً سبكسازي، مرمت و آجر فرش به شيوه سنتي شده و تا به حال 60 درصد مرمت مسجد اجرا شده است.
ذكاوتمند تصريح كرد: براي ادامه مرمت به اعتباري بالغ بر 500 ميليون ريال ديگر علاوه بر اعتبار 100 ميليون ريالي تخصيص داده شده نياز است.
وي افزود: مسجد و مناره سين به شماره 281 در فهرست آثاره ملي به ثبت رسيده است.
روستاي سين نيز در پنج كيلومتري شمال شهر گز قرار دارد.
انتهاي پيام/م
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]