واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو كميسيون نشر الكترونيك نظام صنفي رايانهيي تهران: وضعيت بازار مهمترين چالش نشر الكترونيكي است نگاهي در شان نشر الكترونيكي در كشور وجود ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي -فناوري اطلاعات
نگاه حاضر به نشر الكترونيكي در سازمانها و ارگانهاي مربوطه در مقايسه با اولويتهاي سختافزاري و نرمافزاري و امور بانكي در شان و جايگاه فنآوري اطلاعات نيست در حالي كه توجه زيربنايي به فنآوري اطلاعات و مباحث كليدي مربوط به آن از مهمترين و با ارزش ترين فعاليتهاي حكومتي محسوب ميشوند.
مهرداد سيجاني - عضو كميسيون نشر الكترونيك سازمان نظام صنفي رايانهيي تهران - در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب افزود: شرايط براي توسعه در حوزهي نشر الكترونيك فنآوري اطلاعات به عنوان ركن اول سرمايهگذاريها در حال حاضر از نظر عملياتي در هيچ يك از بخشهاي دولتي حائز اهميت و جايگاه مناسب نيست، همچنانكه بر خلاف عرف معمول در جهان امروز انجام روند سرمايهگذاري كار در بخش IT در آخرين سر فصل بودجه دولت قرار دارد و اين نگاه در حال حاضر باعث تاثير مخرب برروي ديگر بخشهاي جامعه شده است.
وي نگاه متوليان دولتي را از پايه اشتباه و در عين حال آرمان گرايانه دانست و افزود: در مقايسه با جهان پيرامون وقتي توسعهي IT را به توسعهي تلفن همراه خلاصه و ترجمه ميكنند ديگر جايي براي نرمافزار و نشر الكترونيكي باقي نميماند و در واقع مسالهاي كه چشماندازها را در ابهام فرو ميبرد دست و پا گير بودن موارد ديگر است.
وي قوانين موجود را شفاف دانست و تصريح كرد: قوانين باعث دلگرمي حاضران در اين مرحله است اما در بحث اجراي قانون بايد ديد كه چه مقدار ميتوانيم به نتيجه برسيم تا در مرحله بعدي، اصلاح قانون براي تكميل نيازهاي سرمايهگذاران را دنبال كنيم.
عضو كميسيون نشر الكترونيك مهمترين چالش را وضعيت رايج بازار دانست و گفت: در بحث اصناف موضوع اصلي وضعيت بازار و تقاضاي خريد محصولاتي است كه سرمايهگذاري آنها براساس منطقي معمول با رشد بسيار سريعي روبهرو است.
به گفتهي او توسعه و رشد سرمايهگذاري در بازار IT در سالهاي گذشته در حالي كه هنوز به بلوغ واقعي خود نرسيده بود به جاي ادامه سرمايهگذاري موثر با سوء مديريت روبهرو شده و به احيا و اصلاح نياز دارد.
وي خاطر نشان كرد: به طور خاص مجلس و دولتي كه بودجهاي متناسب با نياز واقعي IT در كشور و همچنين مديريت كارساز و داراي ايده هاي نو را در اختيار دارد ميتواند حداقل زيرساختهايي را كه در سالهاي گذشته با صرف هزينههاي كلان به وجود آمده است را حفظ كند.
سيجاني اضافه كرد: عمر مفيد در پروژههاي IT سه يا چهار سال است كه اگر پيوستگي و مداومت در اين راه وجود نداشته باشد باعث
او خاطر نشان كرد: البته مقصود از دولت محدود كردن مشتريانمان بر ارگانهاي دولتي نيست بلكه زماني كه چرخهي اقتصادي بر پايه IT بچرخد، عموم شركتهاي دولتي و خصوصي نيز به موازات دولت راغبترند تا در توسعهي IT در سازمان خود نيز بكوشند.
اين كارشناس IT رونق اقتصادي و بهبود كسب و كار در بازار IT را نيز از ديگر فعاليتهاي مهم برخواند و گفت: حركت سريع و رونق اقتصادي تا جايي از كار كه به بخش IT به عنوان يك بخش خصوصي مرتبط است به طور مستقيم به حركت اين صنعت كمك خواهد كرد.
به عقيدهي وي مشاهده و نياز به توسعه فنآوري اطلاعات، اتوماسيونها، بهبود مديريت كيفيتها در شركتها به اين معناست كه زماني كه در بحث توسعه و رونق اقتصادي هيچ فعاليتي رخ نميدهد همانند وضعيت فعلي شركتهاي ذيربط نيز از لحاظ رشد اقتصادي در يك حالت سكون به سر خواهند برد.
وي با اشاره به نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين رابطه، از مذاكرات انجام شده در بخش رسانههاي ديجيتالي مرتبط با نشر الكترونيك خبر داد و گفت: بخش انجام شده از كار نسبت به حجم كل كار بسيار نوپاست. متاسفانه نقش وزارت ارشاد به عنوان يك نهاد دولتي براي اجراي قانون حمايت از توليد كنندگان نرمافزار بسيار كمرنگتر از پتانسيلهاي موجود بوده و اميد است تا با هماهنگيهاي انجام شده در آينده نقشي پررنگتر را از آن شاهد باشيم.
وي در پايان در مورد آخرين تصميمگيريهاي كميسيون نشر از همكاري با اداره استاندارد و تدوين يك كميته و پروتكل مشترك براي تدوين تراز دادههاي فيمابين خبر داد و خاطر نشان كرد: استانداردها در بحث نشر و IT از اهميت ويژه برخوردار است و موسسه فوق با تدوين يك سري از استانداردهاي مرتبط با نشر الكترونيكي با تدوين و نظارت بر قوانين به اجراي عملياتيتر و حرفهييتر برنامهها كمك خواهد كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]