تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هنگامى كه مؤمن بر صراط مى‏گذرد، و مى‏گويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم. ناگاه زبان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831237605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادامه بحران مالي در خبرگزاري فرانسه


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ادامه بحران مالي در خبرگزاري فرانسه
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 87/7/20
به گزارش خبرگزاري فرانسه ...
فرانسه و المان امروز شنبه در استانه نشست يورو گروپ براي كاستن از تنشهاي ناشي از بحران مالي تلاش مي كنند.

نيكلا ساركوزي، رييس جمهور فرانسه امروز شنبه گفت فرانسه و المان بايد با هم همكاري كنند تا از اين طريق وحدت كشورهاي اروپايي را در برابر بحران مالي جهاني حفظ كنند.
ساركوزي كه در كنار انگلا مركل، صدراعظم المان و در مراسم افتتاح بناي يادبود ژنرال شارل دوگل صحبت مي كرد، گفت بعد از پايان بحران مالي جهاني،دنياي نويني پديدار خواهد شد و براي اين منظور، همكاري بين پاريس و برلين ضروري است.
جرج بوش، رييس جمهور امريكا امروز شنبه بعد از پايان ديدار با مقامات مالي گروه هفت گفت اين كشورها در حال تدوين واكنشي جهاني به بحران مالي بازارهاي دنيا هستند به گونه اي كه ثبات و رشد دراز مدت جهان تامين شود.
بوش بدون اينكه به راهبرد خاصي براي مبارزه با مشكلات مالي كنوني اشاره كند به گفتن اين نكته بسنده كرد كه "ما براي حل اين بحران، همه كارهاي لازم را انجام خواهيم داد و در نتيجه اين اقدامات بر ميزان قدرت اقتصاد جهاني بعد از اين دوره افزوده خواهد شد."
بوش اين سخنان را در محل كاخ سفيد و بعد از پايان ديدار با مقامات مالي و اقتصادي گروه هفت، يعني ژاپن، المان، انگليس، ايتاليا، كانادا، فرانسه و امريكا، بيان داشت. هنري پائولسون، وزير خزانه داري امريكا و كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه امريكا نيز در اين ديدار حضور داشتند.
بوش در ادامه گفت "امريكا نقش خاصي در حل اين بحران دارد. دقيقا به همين دليل است كه من امروز اين نشست را در كاخ سفيد تشكيل دادم و دقيقا به همين دليل نيز است كه دولت ما از همه ابزارهايي كه در اختيار دارد استفاده خواهد كرد تا اين بحران حل شود."
وي در ادامه تاكيد كرد "ما توافق كرديم كه اقدامات ما بايد از ماليات دهندگان حمايت كند و اينكه بايد با ساير كشورها نيز همكاري كنيم. زماني كه هم كشورهاي ما مشغول اجراي اين برنامه هستند بايد مراقب بود كه اقدامات يك كشور با اقدامات يك كشور ديگر تضاد نداشته باشد و يا اينكه انرا بي اثر نسازد."
اين نشست حدود نيم ساعت طول كشيد كه كمتر از ميزان برنامه ريزي شده بود. اين براي بيست و يكمين بار بود كه بوش در طول بيست و شش روز قبل درباره بحران مالي بازارهاي جهاني صحبت مي كرد.
ديدگاه امريكائيها، دشمنان و دوستان انها در قبال بحران مالي وخيم كه در هفته هاي اخير گريبانگير اقتصاد امريكا و بسياري از قدرتهاي اقتصادي بزرگ در اروپا و اسيا شده است، كاملا متفاوت است اما واقعيت اين است كه اين بحران اولين نشانه هاي پايان سلطه گري امريكا را بر جهان نشان مي دهد.
در شرايطي كه ارتش امريكا كه شمار قابل توجهي از نيروهاي خود را در عراق و افغانستان مستقر كرده است در تحقق اهداف و اجراي برنامه هاي خود با مشكلاتي جدي روبرو است اقتصاد امريكا نيز با يكي از وخيم ترين بحرانهايي كه از سال هزار و نهصد و بيست و نه در تاريخ اين كشور سابقه نداشته روبرو شده است و اوضاع نابسامان اقتصاد اين كشور كه پيامدهاي منفي زيادي بر اقتصاد ديگر كشورها گذاشته
موجب شده است كارايي نظام ليبراليسم به طور جدي زير سوال برود.
در اين ميان امريكائيها ضمن كم اهميت شمردن بحران مالي كنوني، همچنان بر قدرت و جايگاه اقتصاد كشورشان در جهان تاكيد مي كنند، اما مخالفان و دشمنان امريكا اين بحران را نشانه پايان سلطه جويي امريكا مي دانند. سومين گروه نيز دوستان و متحدان امريكا هستند كه با مشاهده اوضاع اشفته و نگران كننده كنوني
در جهان، درباره سرنوشت نظام اقتصادي خود و بازار جهاني عميقا به فكر فرو رفته اند.
از كاراكاس گرفته تا تهران، بسياري بر اين عقيده اند كه بحران مالي كنوني به معناي سقوط امپراطوري امريكاست. متحدان كاخ سفيد نيز در اين بحران،‌ نشانه هاي ظهور يك جهان چندقطبي را مي بينند كه با توجه به قدرت روز افزون برخي كشورهاي نوظهور اقتصادي از قبيل چين، برزيل و هند تعادل بيشتري پيدا مي كند.
پيير اشتاينبروك، وزير دارايي المان، دو هفته پيش در اظهاراتي بي سابقه و جسارت اميز اعلام كرد شرايط كنوني در اقتصاد و نظام مالي جهان نشان مي دهد كه امريكا به زودي موقعيت خود را به عنوان يك ابرقدرت در نظام مالي بين المللي از دست خواهد داد و يك نظام چند قطبي در جهان ايجاد خواهد شد. وزير دارايي المان
با بيان اين سخنان يك تابوي چند ساله را شكست.
جان گري سياسمتدار انگليسي با انتشار مقاله اي در روزنامه انگليسي آبزرور نوشت جامعه جهاني در حال حاضر به يك مرحله ژئوپليتيكي تاريخي رسيده است و در اين مرحله تغيير وضعيت قدرت در عرصه بين المللي اجتناب ناپذير به نظر مي رسد. اين سياستمدار انگليسي تاكيد كرد دوره سلطه امريكا بر نظام جهاني كه پس از جنگ جهاني دوم اغاز شده بود به پايان خود نزديك مي شود.
با اين وجود در شرايطي كه گفته مي شود يك نظام جديد در جهان در حال شكل گرفتن است واكنشها به اوضاع اشفته نظام مالي جهان نامشخص و مبهم است. برخي از كارشناسان امور اقتصادي و مالي بر اين عقيده هستند كه امريكا همچنان سلطه خود را بر نظام جهاني حفظ خواهد كرد اما همين كارشناسان هم به اين مسئله اذعان دارند كه امريكا از اين پس نخواهد توانست به تنهايي بر جهان سلطه داشته باشد.
در دوره كنوني، در فهرست ثروتمندان بزرگ جهان شمار امريكائيها نسبت به گذشته كاهش يافته و در عوض تعداد روسها، هنديها يا مكزيكيها افزايش يافته است.
نيكولاس برنز، سخنگوي پيشين وزارت امور خارجه امريكا كه در حال حاضر به عنوان استاد علوم سياسي بين المللي در دانشگاه هاروارد در شمال شرقي امريكا تدريس مي كند مي گويد بدون ترديد امريكا هنوز هم قدرت برتر است. وي مي افزود قدرت نظامي و نفوذ سياسي امريكا در جهان رقيب ندارد و اين كشور همچنان اولين قدرت اقتصادي جهان باقي خواهد ماند و امتيازها و برتريهايي را كه در زمينه هاي مختلف از جمله ظرفيت نواوري،‌ بيوتكنولوژي و نانوتكنولوژي دارد حفظ خواهد كرد.
اين مسئول سابق وزارت امور خارجه امريكا به اين مسئله اعتراف كرد كه باراك اوباما و جان مك كين ،‌ دو نامزد حزب دموكرات و جمهوري خواه امريكا در انتخابات رياست جمهوري اينده اين كشور، در اخرين مرحله از مبارزات تبليغاتي خود، بحران مالي و راههاي مناسب براي مهار ان را به يكي از موضوعات اصلي مبارزات خود تبديل كرده، و اين بحران را به مهمترين نگراني راهبردي امريكا تبديل كرده اند.
نيكولاس برنز كه يك سياستمدار كاركشته به ويژه در امور سياسي مربوط به منطقه امريكاي شمالي به شمار مي رود افزود چالش بزرگ رئيس جمهور اينده امريكا اين است كه چگونه سياست جهاني امريكا را به طور موثرتر به اجرا بگذارد و در عين حال متحدان واشنگتن را در قاره هاي مختلف جهان حفظ كند.
به اين ترتيب بايد گفت امريكا براي اينكه بتواند برتري خود را در جهان حفظ كند بايد بيش از پيش با ديگر قدرتها به ويژه در چارچوب عضو سازمان ملل متحد گفتگو كند.
سخنگوي پيشين وزارت امور خارجه امريكا خاطر نشان كرد ما براي مقابله با مشكلات بزرگ در عرصه اقتصاد جهان، ريشه كني تروريسم و كاهش پيامدهاي ناشي از تغييرات ناگوار اقليمي به يك شبكه چندجانبه بسيار قدرتمند نياز داريم.
بازگشت امريكا به چندجانبه گرايي به معناي پايان "دكترين بوش" است. اين دكترين كه بر اساس ان ابرقدرت جهان يعني امريكا، براي اجراي سياست خارجي خود نيازي به ديگران ندارد دست پخت جرج بوش پسر، رئيس جمهور كنوني امريكا،‌ است.
بحران مالي كنوني در اقتصاد امريكا و تبعات منفي ان اجماع دولتمردان امريكا را درباره نظام ليبراليسم كه امريكا از طريق سازمانهاي مالي و پولي بين المللي به ويژه صندوق بين المللي پول و بانك جهاني از ان حمايت مي كند، بيش از هر زمان تضعيف كرده است.
كشورهايي كه شصت و چهار سال پيش صندوق بين المللي پول را در بريتون وودز راه اندازي كردند پيش از هر چيز قصد داشتند يك چارچوب مشخص و مناسب براي همكاري و مشاركت اقتصادي در جهان ايجاد كنند تا از تكرار بحرانهاي اقتصادي بزرگ از قبيل ركود اقتصادي گسترده و عميق كه در اواخر دهه هزار و نهصد و بيست جلوگيري كنند اما اكنون در مسير خود به يك مشكل بزرگ برخورد كرده اند. كارشناسان مي گويند بحران مالي كنوني فرصت مناسبي را فراهم كرده است تا صندوق بين المللي پول يك بار ديگر موقعيت و كارايي خود و همچنين مشكلات و محدوديتهاي خود را در كانون مباحثات و گفتگوها قرار دهد. اين در شرايطي است كه اين نهاد مالي بين المللي در سالهاي اخير با انتقادهاي شديدي روبرو بوده و برخي از منتقدان انرا به فرسودگي و ناكارامدي متهم كرده اند.
كارشناسان مي گويند بحران نظام مالي جهان به همه نشان داد كه مسئوليتها و اختيارات صندوق بين المللي پول بايد در اينده گسترش يابد تا امكان انرا داشته باشد كه بتواند درباره خطراتي كه نظام مالي جهان را تهديد مي كند به جامعه بين المللي هشدار دهد و تدابير موثري براي جلوگيري از سرايت بحران اتخاذ نمايد. براي اولين بار از سال هزار و نهصد و چهل و چهار مسئولان صندوق بين المللي پول سوالهايي را درباره نقش و عملكرد اين نهاد بين المللي در عرصه جهاني مطرح كرده اند. بسياري از كشورهاي جهان از جمله اعضاي گروه بيست كشور نوظهور اقتصادي بر اين عقيده هستند كه روند انتصاب رئيس بانك جهاني و مدير كل صندوق بين المللي پول بايد در چارچوبهاي قانوني شفاف و باز صورت گيرد و امريكا و كشورهاي اروپايي نبايد انحصار اين انتصابها را در اختيار داشته باشند. بسياري از اعضاي اين دو نهاد مالي بين المللي بر اين عقيده هستند كه اين رسم كهنه و توجيه ناپذير كه دولت امريكا بدون توجه به نظرات ديگر كشورها رئيس بانك جهاني را تعيين ميكند و مدير كل صندوق بين المللي پول را اروپائيها منصوب ميكنند امري نادرست و از لحاظ منطقي بي اساس است. اين رسم از زمان تاسيس اين دو نهاد مالي بين المللي در سال هزار و نهصد و چهل و چهار در بريتون وودز همچنان برقرار است.
اوضاع مالي امريكا به اندازه اي وخيم است كه حتي اقدام دولت جرج بوش در ملي كردن بخشي از نظام مالي اين كشور نتوانست وضع نابسامان وال استريت را بهبود بخشد. در اين اوضاع، برخي كارشناسان و مسئولان برخي كشورها كه به سياستهاي صندوق بين المللي پول اعتماد نمي كردند چندان از شرايط به وجود امده ابراز تعجب نكردند.
حتي برخي از كارشناسان در پاسخ به سوالات و ابهامات موجود در بازار سخنان جسارت اميزي به زبان اوردند. ريموند لوتا سياستمدار ماركيسيت و نويسنده كتاب " امريكا در سراشيبي سقوط" معتقد است بحران كنوني به طور انفجاري و غير قابل پيش بيني به سراسر جهان سرايت خواهد كرد. وي معتقد است ابعاد و دامنه طرح نجات اقتصادي دولت بوش براي كمك به بانكهاي در خطر ورشكستگي نشان مي دهد كه كل نظام سرمايه داري در جهان به خطر افتاده است.
باراك اوباما نامزد انتخابات رياست جمهوري اينده امريكا از حزب دموكرات روز جمعه گفت وزارت خزانه داري و بانك مركزي امريكا از ابزارهاي لازم براي مقابله با بحران مالي رو به افزايش در جهان برخوردار هستند.
وي درعين حال افزود ضروري است سياستگذاران هرچه سريعتر در جهت اجراي طرح هفتصد ميليارد دلاري دولت امريكا موسوم به طرح نجات اقتصادي اين كشور كه به تصويب كنگره نيز رسيده است گام بردارند.
اوباما تصريح كرد ما بايد هرچه سريعتر از ابزارهايي كه در اختيار داريم براي مقابله با اين بحران مالي استفاده كنيم.
در حالي كه بروز بحران مالي در امريكا به مسئله اي ملي و تعيين كننده تبديل شده است، دو نامزد انتخابات رياست جمهوري امريكا از حزب جمهوري خواه و دموكرات در مبارزات اخير خود، شيوه هاي خاص خود را در پيش گرفته اند.
جان مك كين با تكيه بر سياست ايجاد "وحشت"، حملات خود را عليه باراك اوباما دنبال مي كند. اين در حالي است كه باراك اوباما با دعوت از مردم به پرهيز از ترس در قبال بحران وال استريت، مبارزات خود را بر "اميدواري" پايه نهاده است.
روز پنجشنبه، در حالي كه بحران مالي امريكا بار ديگر در وضعيت قرمز قرار گرفت، اوباما در شهر پورث ماوث، واقع در ايالت اوهايو (شمال امريكا) از جايگاه رئيس جمهوري سخن گفت و مردم را به پرهيز از وحشت در برابر بحران مالي فرا خواند.
اوباما گفت: "اينك زمان آن نيست كه در برابر بحران اقتصادي، اجازه دهيم وحشت بر ما مستولي شده و ما را تسليم كند. اينك زمان آن است تا با استواري و اراده، توانايي خود را در مديريت اوضاع فعلي نشان دهيم."
سناتور ايالت ايلينوي روز جمعه نيز با دعوت مردم امريكا به اتحاد در برابر بحران اقتصادي اين كشور، تاكيد كرد اين خود امريكايي ها هستند كه سرنوشتشان را رقم مي زنند. وي همچنين از سياستهاي خشم آلود مك كين انتقاد كرده و او را به حملات ناشايستي متهم كرد كه به باور او، فضاي تفرقه آميزي ايجاد مي كند.
اما از روز شنبه گذشته كه سارا پيلين، معاون پيشنهادي جان مك كين در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري آينده، باراك اوباما را به دوستي با تروريستها متهم كرد، جمهوري خواهان همواره بر اين ادعا كه اوباما با بيل ايرس (Bill Ayers) ارتباط داشته است، تكيه مي كنند.
بيل ايرس نظامي سابق امريكا است كه در دهه شصت گروهي را براي انجام يك رشته حملات تروريستي در امريكا رهبري كرد.
به باور مك كين، اوباما در خصوص ايرس و اين كه او تنها يك همسايه بوده، دروغ گفته است.
از سوي ديگر، ئي جي ديون جونيور (E. J. Dionne Jr)، سرمقاله نويس روزنامه واشنگتن پست در مقاله اي كه روز جمعه منتشر شد، با مقايسه مبارزات انتخاباتي جاري امريكا با مبارزات سال هزار و نهصد و سي و دو در اين كشور، نوشت: "در اين سال كه هنوز از بحران مالي سال هزار و نهصد و بيست و نه، رنج مي برد، هربرت هوور (Herbert Hoover) از حزب جمهوري خواه نيز از راهبرد ايجاد وحشت ميان مردم استفاده كرد؛ اما در نهايت اين فرانكلين روزولت از حزب دموكرات بود كه در انتخابات رياست جمهوري پيروز شد."
با وجود اين، جونيور جانب احتياط را در مورد نتايج انتخابات سال جاري در امريكا رعايت و خاطرنشان كرد در تاريخ امريكا، هر گاه يكي از نامزدهاي رياست جمهوري رقيب خود را دست كم گرفته است، در نهايت خود شكست خورده است و اين اميدواري بوده كه بر وحشت چيره شده است.

دميتري مدودف رئيس جمهور روسيه روز جمعه به خبرنگاران گفت اين كشور از پيشنهاد برگزاري نشست فوق العاده سران هشت كشور صنعتي موسوم به گروه هشت حمايت مي كند.
مدودف همچنين معتقد است لازم است كشورهايي مانند چين ، هند ، برزيل و افريقاي جنوبي نيز در مذاكرات گروه هشت در خصوص مسائل بحران مالي شركت داشته باشند.
در عين حال ، رئيس جمهور روسيه از همتايان اروپايي خود خواست اختلافاتشان را فراموش كنند و مشكلات اقتصادي جهان را با يكديگر حل و فصل كنند.
تحليلگران اعلام كردند هنري پالسون وزير خزانه داري امريكا احتمالا در نشست روز شنبه با مسئولان كشورهاي درحال توسعه كه اقتصاد كشورهايشان اسيب فراواني از بحران جهاني مالي متحمل شده است با انتقادات فراواني روبرو خواهد شد.
با اين حال كارشناسان به طور كلي از تصميم پلسون براي تشكيل نشست كشورهاي صنعتي با كشورهاي درحال توسعه موسوم به جي بيست استقبال كردند.
اين ديدار موجب خواهد شد اقتصادهاي نوظهور مانند چين كره جنوبي و هند نيز مانند هفت كشور صنعتي جهان موسوم به جي هشت كه امروز جمعه با پلسون ديدار مي كنند انها نيز فرصت ديدار با وي را داشته باشند.
ادوين ترومن عضو ارشد موسسه اقتصاد بين المللي پيترسون گفت بحران جاري مالي يك مسئله جهاني است و تنها به چند كشور عضو جي هفت محدود نمي شود. علاوه بر امريكا شش كشور كانادا ژاپن فرانسه المان ايتاليا و انگليس نيز عضو جي هفت هستند.
رابرت زوليك رييس بانك جهاني اخيرا در اظهاراتي خواستار توسعه جي هفت و عضويت كشورهايي نظير برزيل چين هند و مكزيك در اين گروه شده است.
نشست هاي جي هفت و جي بيست در حالي برگزار مي شود كه وزراي دارايي بسياري از كشورهاي عضو صندوق بين المللي پول و بانك جهاني براي نشست سالانه اين دو نهاد به واشنگتن سفر كرده اند.
ترومن گفت با اين حال نشست جي بيست مي تواند فرصتي براي انتقاد كشورهاي در حال توسعه از امريكا باشد كه شعله هاي اين بحران مالي را روشن كرده است .
سايمون جانسون استاد اقتصاد در دانشگاه ام اي تي و اقتصاد دان سابق صندوق بين المللي پول گفت احتمالا لحن كشورهاي جي بيست در انتقاد از امريكا شديدتر خواهد بود زيرا اقتصادهاي نوظهور در مقايسه با كشورهاي صنعتي جي هفت از امريكا عصباني تر هستند.
داگلاس رديكر عضو موسسه تحقيقاتي بنياد نيو امريكا مي گويد اقتصاد بسياري از كشورهاي خارج از جي هفت از جمله كره شمالي از بحران مالي اعتباري بسيار اسيب ديده است.
وي گفت اين كشورها از اينكه به توصيه امريكا و صندوق بين المللي پول در پي بحران مالي اسيا ذخاير مالي ايجاد كرده اند كه اكنون تنها به علت روشهاي غلط امريكا اسيب ديده است بسيار عصباني هستند.
ترومن گفت با اين حال امريكا با درخواست براي نشست با جي بيست شايد بتواند اين انتقادها را پشت درهاي بسته نگه دارد و اجازه ندهد علني شود.
تحليلگران مي گويند احتمال اينكه در اين نشست دستاورد مهمي حاصل شود بسيار بعيد است. احتمالا در بيانيه اي مبهم از بيانيه جي هفت كه جمعه شب منتشر مي شود حمايت خواهد شد.
رديكر گفت با اين حال اين نشست مي تواند زمينه را براي اقدام گسترده تر براي اصلاح سازمانهايي نظير صندوق بين المللي پول و بانك جهاني فراهم كند اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي درحال توسعه معتقدند كه اين دو سازمان ناعادلانه تحت نفوذ امريكا و اروپا قرار دارد.
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن