واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش گفت: برخي كتابها با رويكرد تقويت روحيه خلاقيت و ابتكار، بهسازي و ترميم شده و تغييراتي در آن صورت گرفته است.
حجتالاسلام محيالدينبهرام محمديان در نشست خبري كه امروز در سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش برگزار شد با تبريك فرا رسيدن ماه مهر و بهار تعليم و تربيت به دانشآموزان، معلمان، اساتيد، دانشجويان و دانشپژوهان گفت: سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش به عنوان دستگاهي ممتاز در عرصه تعليم و تربيت، پيگيري و تحول عميق و بنيادين را وظيفه اصلي خود ميداند.
وي طراحي و تدوين برنامه درسي ملي را گامي نخست و اساسي براي تحقق تحول در آموزش و پرورش دانست و عنوان كرد: هرچند مؤلفههاي مختلفي در نظام تعليم و تربيت مورد توجه مسئولان است اما عنصر برنامه آموزشي و درسي، نظام معلمي و تربيت نيروي انساني، مهمترين مؤلفههايي است كه در برنامه درسي ملي به طور جدي به آن توجه شده است.
رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش افزود: تحول در آموزش و پرورش، در سطح ملي تأثير بنيادي خواهد داشت و مهمترين پايگاه تقويت هويت ملي اسلامي كه در مجموع هويت ايراني را تشكيل ميدهد، مدرسه است.
وي بيان داشت: اگر بخواهيم نسل آينده را با خصوصياتي مانند اعتماد به نفس، انضباط اجتماعي، مسئوليتپذيري، ابتكار و كفايت در تحقق كارهاي بزرگ در سطح ملي پرورش دهيم، تنها با كمك آموزش و پرورش امكانپذير است.
حجتالاسلام والمسلمين محمديان ادامه داد: تحول در آموزش و پرورش مانند ساير سازمانها نيازمند مديريتي مدبر، هوشمند و باثبات است و بايد در جهت تحقق اهداف و پيشرفت و ترقي در تحول، به صورت مستمر بررسي اساسي صورت گيرد.
وي ادامه داد: در سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش با توجه به سياست كلي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري براي برنامه پنجم توسعه، چشمانداز 20 ساله، تحول در حوزه دانش مهارت و تربيت و با توجه به ارتقاء كيفيت، نشاط و سلامت، رويكردهاي فرهنگي تربيتي را سامان دادهايم.
رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش افزود: همچنين ارتقاء، تقويت آموزشي، توسعه مشاركت همه جانبه، بهسازي منابع انساني و ارتقاء جايگاه علمي و تربيتي آموزش و پرورش و بهبود كيفيت خروجيهاي آن، مورد اهتمام در برنامههاي درسي و برنامهريزي آموزشي است.
وي تصريح كرد: كتابهاي درسي و رسانههاي آموزشي و كمك آموزشي منظومهاي هستند كه بر مدار دستيابي به عناصر تحول بنيادين شكل ميگيرند و بيشترين سعي اين سازمان در تحول بنيادين صورت گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمين محمديان با تأكيد بر تقويت وحدت و اقتدار ملي اظهار داشت: تقويت وحدت و اقتدار ملي همراه با فرهنگسازي و آمادهسازي زيرساختها، تقويت عناصر هويت ايراني با تكيه بر ارزشهاي اخلاقي ـ تربيتي و مؤلفههاي فرهنگ ايراني و اسلامي، از دستاوردهاي امروز دانش بشري و فناوريهاي نوين است.
رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش درباره تأليف كتابهاي درسي در سال جديد در دوره ابتدايي گفت: در سال جديد بازنگري در تصويرگري و نگارش كتاب «بخوانيم و بنويسيم» دوره ابتدايي صورت گرفته همچنين كتاب قرآن پايه سوم و چهارم ابتدايي براي توانمندسازي دانشآموزان، در دوره ابتدايي و 3 كتاب راهنماي معلم براي درسهاي هنر، قرآن و هديههاي آسماني تأليف شده است.
وي درباره تأليف كتابهاي درسي در دوره راهنمايي اظهار داشت: كتاب آمادگي دفاعي براي دختران در سال سوم راهنمايي به صورت آزمايشي، 10 جزء قرآن در پايه اول و 10 جزء ديگر در پايه دوم براي توانمندسازي دانشآموزان در درس قرآن در دوره راهنمايي به چاپ و توزيع رسيده است.
حجتالاسلام والمسلمين محمديان ادامه داد: برخي كتابها با رويكرد تقويت روحيه خلاقيت و ابتكار، بهسازي و ترميم شده و تغييراتي در آن صورت گرفته است مانند كتاب عربي 2 علوم انساني، ادبيات فارسي سال سوم دبيرستان، زبان و ادبيات پيشدانشگاهي عمومي در دوره متوسطه، روانشناسي سال سوم، دين و زندگي سال اول، اقتصاد سال دوم علوم انساني، تاريخ ايران و جهان سال اول علوم انساني، مباني علم رايانه رشته رياضي و برخي كتابها مانند رياضي 2، روانشناسي سلامت، منطق سال سوم علوم انساني و مفردات قرآن كريم رشته معارف براي تقويت روحيه خلاقيت و ابتكار دانشآموزان به صورت جديدالتأليف توزيع شده است.
وي افزود: 40 عنوان كتاب جديدالتأليف در رشتههاي فني و حرفهاي و كاردانش به رشته تحرير درآمده كه اين كتابها با توجه به تغييرات ايجاد شده در استاندارد رشتههاي شغلي و نياز بازار كار مانند دريانوردي توليد شده است.
رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: در حال حاضر تعداد 937 عنوان كتاب درسي در تيراژ 147 ميليون جلد در سطح آموزش و پرورش توليد و توزيع شده كه 530 عنوان از اين كتابها مخصوص رشتههاي فني و حرفه اي و كاردانش است.
وي اظهار داشت: در جشن سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي مجموعه كتابهاي فني توليد شده از سوي سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي در نمايشگاه جشنواره دستاوردهاي تحقيقاتي و آموزشي كه از سوي معاونت فناوري رياست جمهوري برگزار شد، حائز رتبه شد.
رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي وزارت آموزش و پرورش عنوان كرد: در همه توليدات، رويكرد فرهنگي ـ تربيتي و توجه به فرهنگ و تمدن اسلامي صورت گرفته و تلاش بر اين بوده كه با جايگزين كردن رويكرد فعال و پرسش و پاسخ همچنين پيشبيني فعاليتهاي آموزشگاهي، كارگاهي و آزمايشگاهي زمينههاي بروز خلاقيت و نوآوري و كاهش اتكا به حافظه فراهم آيد.
وي افزود: ارائه 3 عنوان درس نقد كتاب، كارآفريني رسانهها و نقد فيلم سينمايي به صورت دروس اختياري در مقطع متوسطه گامي در جهت توسعه فرهنگي و برخورداري فعاليت مبتني بر خلاقيت خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمين محمديان گفت: در مسير توسعه عدالت آموزشي و فراهم آوردن فرصتهاي لازم براي دستيابي به آموزش و پرورش با توجه به علائق، توانمنديها، نيازهاي منطقهاي و جغرافيايي دانشآموزان و ارتقاء كيفيت آموزشي از طريق توسعه آموزشهاي مكمل، مجلات رشد به تعداد 31 عنوان با رويكردي جديد در سال جديد منتشر خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]