واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: تعرفه واردات رنگ نساجي كاهش يافت
سرمايه : كميسيون ماده يك با پيشنهاد وزارت صنايع و معادن مبني بر كاهش تعرفه واردات رنگ موافقت كرد.حدود دوماه پيش تعرفه واردات چهار رقم از رنگ هاي نساجي به 100، 200 و 300 درصد، تعرفه واردات رنگ اسيدي و رنگ مستقيم از 20 به 30 درصد، تعرفه رنگ راكتيو از 10 به 30 درصد و تعرفه خمير پيگمنت چاپ پارچه از 15 به 30 درصد افزايش يافت.
اين افزايش قيمت كه به يكي از بزرگ ترين دغدغه هاي مديران اين صنعت به ويژه در واحدهاي رنگرزي تبديل شد اعتراض بسياري از صنعتگران را به دنبال داشت. اين امر از آنجايي ناشي مي شود كه در حال حاضر تنها يك واحد صنعتي در كشور در زمينه توليد رنگ هاي نساجي فعاليت مي كند و توانايي توليد چند نوع از رنگ ها، آن هم به ميزان محدود را دارد به طوركلي بيش از 70 درصد رنگ مورد استفاده در صنعت نساجي از طريق واردات تامين مي شود.از همين رو افزايش يكباره تعرفه واردات رنگ به بهانه حمايت از توليدكننده موجب اعتراض بسياري از توليدكنندگان شد. در همين حال نيز كارشناسان صنعت نساجي افزايش تعرفه ها به بهانه حمايت از يك واحد توليدكننده داخلي آن هم با توليد بسيار پايين را اقدامي غيركارشناسي دانسته و معتقد بودند اين اقدام در نهايت مشكلات متعددي را براي واحدهاي نساجي كشور به وجود خواهد آورد. علاوه براين در مدت دو ماه گذشته بسياري از واحدهاي نساجي با ارسال نامه هايي به دستگاه هاي ذي ربط و انجمن صنايع نساجي ايران خواستار تجديدنظر مسوولان در رابطه با نرخ تعرفه واردات رنگ شدند. درنهايت نيز وزارت صنايع كاهش تعرفه واردات رنگ نساجي و بازگشت به تعرفه هاي قبلي را در دستور كار خود قرار داد تا اينكه روز گذشته دبير انجمن صنايع نساجي ايران از تصويب پيشنهاد وزارت صنايع و معادن مبني بر كاهش تعرفه واردات رنگ توسط كميسيون ماده يك خبر داد و افزود: «اين مصوبه براي ابلاغ و اجرا بايد به تصويب وزير بازرگاني برسد كه اميدواريم طي چند روز آينده اين مرحله نيز طي شود.»
وي كاهش تعرفه واردات رنگ را گام مثبتي در جهت حمايت از صنعت نساجي عنوان كرد و افزود: «با اين اقدام هزينه هاي توليد در كارخانه هاي نساجي كاهش خواهد يافت.»
به اعتقاد دبير انجمن صنايع نساجي ايران درحال حاضر اكثر كارخانجات نساجي امكان استفاده از رنگ هاي توليد داخل را ندارند و شركت هاي معترض به افزايش تعرفه هاي واردات از كيفيت رنگ هاي توليد داخل انتقاد دارند.
وي سهم رنگ در قيمت تمام شده محصولات نساجي را 5/2 درصد عنوان مي كند و مي افزايد: «براساس تغييرات ايجاد شده، تعرفه واردات رنگ هاي اسيدي و مستقيم از 20 به30 درصد، رنگ راكتيو از 10 به 30 درصد و خمير پيگمنت از 15 به 30 درصد افزايش يافته بود كه با مصوبه جديد كميسيون ماده يك اين افزايش ملغي مي شود.»
گفتني است در حالي كه ميزان مصرف رنگ هاي موردنياز صنايع نساجي در كشور سالانه 12 هزار و 290 تن برآورد مي شود، شركت داخلي توليدكننده رنگ تنها 595 تن از رنگ موردنياز كشور را توليد مي كند. اين ميزان توليد معادل 8/4 درصد از كل نياز داخلي است و 95 درصد باقيمانده از طريق واردات تامين مي شود. يادآور مي شود طي چهار ماه اول سال جاري 640 تن رنگ به كشور وارد شده است. اين در حالي است كه متوسط ميزان واردات رنگ هاي نساجي به كشور طي سال هاي 84 تا 86 حدود 10 هزار و 400 تن اعلام شده است.
كميسيون ماده يك كه وظيفه بررسي تعرفه واردات كالاها را به عهده دارد از
9 عضو از وزارتخانه هاي بازرگاني، صنايع و معادن، امور اقتصادي و دارايي و بانك مركزي، معاونت راهبردي رئيس جمهور، وزارت جهاد كشاورزي،اتاق بازرگاني صنايع و معادن، اتاق تعاون و نيز ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز تشكيل شده است.
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]