واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: لاريجاني:پرهيز نخبگان از ورود به مناقشات سياسي
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: امروز بيش از هر چيز ديگر نيازمند وحدت و تمركز بر روي چشم انداز 20 ساله هستيم.
به گزارش "ايلنا" علي لاريجاني در نخستين همايش تجليل از نخبگان و سرآمدان شاهد و ايثارگر تصريح كرد: نخبگان از ورود به مناقشات جزيي سياسي پرهيز كنند زيرا زماني كه صرف اين مناقشات ميشود فرصت پيشرفت را از بين خواهد برد.
وي گفت: براي رسيدن به نقطه اوج در نظام اسلامي يعني چشم انداز بيست ساله نياز به مجاهدت داريم و پيشرفت علمي ما بايد فداكاري در راه رسيدن به هدف را همراه داشته باشد.
رئيس قوه مقننه تاكيد كرد: نخبهپروري عين عدالت است و متضاد با آن نيست چراكه آنچه در تحقق اسلام مبناي عدالت است بسترسازي براي ايجاد رقابتي معقول و متوازن براي آحاد جامعه است.
لاريجاني با اشاره به اينكه زمينه سازي براي چنين رقابتي در مسائل اقتصادي، سياسي و فرهنگي مفيد است، افزود: با ايجاد رقابتي معقول و متوازن افرادي كه در آن شركت ميكنند به كمال ميرسند و استعدادها و حضور بالقوه آنان بالفعل ميشود.
وي ادامه داد: در صورت وجود چنين رقابتي اختلافها و تفاوتها مشخص ميشود كه اين اختلافات منشا تكامل است بنابراين نبايد اين تفاوتها را از بين برد.
لاريجاني تصريح كرد: اگر درك درستي از اين تفاوتها وجود داشته باشد اين اختلافات باعث هموار كردن مسير تكامل ميشود. اينكه همه را يكسان در نظر بگيريم غيرعاقلانه است.
وي با تاكيد بر سخنان مقام معظم رهبري در مورد نخبه پروري گفت: اهتمام و اعتماد به نخبگان به معناي بيتوجهي به ديگران نيست بلكه قرارگرفتن هر كس در جاي خود است و اين مفهوم عدالت محوري است.
لاريجاني با اشاره به رفتارهاي سياسي بين المللي امروز گفت: عدهاي هستند كه نسبت به آرمانهايشان فداكارند و با آن زندگي ميكنند و حاضرند براي آن از هستي خود بگذرند.
وي ادامه داد: برخي برخورداري از تنعم و تلذذ بيشتر در زندگي را معناي زندگي ميدانند و حصار فردي به دور خويش كشيدهاند و نميتوانند با مقوله بزرگ اجتمع ارتباط موثري برقرار كنند، لذا امت در بين آنها معنا ندارد.آنها آدمهايي هستند كه بر اساس منافعشان با ديگران ارتباط برقرار ميكنند.
لاريجاني خاطرنشان كرد: گاهي دولت و ملت در چنين جوامعي معنا پيدا ميكند ولي سست بودن پايههاي آن كاملا مشخص است و پيوند اخوت و برادري كه در فرهنگ اسلامي وجود دارد در آنها ديده نميشود.
وي به عقد اخوت در ابتداي حكومت نبوي اشاره كرد و افزود: از نخستين كارهايي كه در حكومت نبوي انجام شد تاسيس مسجد و عقد اخوت و برادري در بين مسلمانان بود كه اين نشان دهنده قاعده گرايي در بنياد فرهنگ اسلامي است.
وي به گسستهاي امروز تفكر مدرن اشاره كرد و افزود: برخي از نقادان غربي نيز به اين موضوع اشاره دارند كه؛ گسستهاي تفكر مدرن دليل مشكل بنيادي در تفكر دنياي امروز است.
لاريجاني با اشاره به خصوصيات تفكر پايدار گفت: اگر تفكري بخواهد پايدار و ماندگار بماند، لازم است يك سازگاري در درون اين سيستم وجود داشته باشد و بخشي از آن بخش ديگر را از بين نبرد.
وي ادامه داد: هرچه اين سازگاري بيشتر باشد ، ساماندهي و ماندگاري تفكر نيز بيشتر است، لذا كشور و ملتي كه بخواهد ماندگار بماند بايد پيوندهاي قويتر داشته باشد و هرچه اهتمام مشترك اين ملت بيشتر باشد، پايداري كشور نيز بيشتر است اما هرچه ضمانتهاي كار مشترك كمتر باشد، آن ملت شكنندهتر خواهد بود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اگر ضمانتها فقط براي آرمانها و اهداف مادي باشد محاسبهگري مطرح ميشود و مساله فرار در جوامع مطرح ميشود ولي براي كسي كه با آرمانش زندگي ميكند پيوندش با آرمان ملت براساس اين محاسبات نيست بنابراين مشكل شكنندگي آن كمتر است.
وي زندگي با آرمانهاي متعالي را از ديگر عوامل پايداري يك تفكر عنوان كرد و افزود: اگر آرمانها متعالي داشته باشيم كه فرد با آن زندگي كند اين فكر و ملت پايدار و ماندگار خواهد بود.
لاريجاني با اشاره به شكنندگي نظام غرب گفت: اين شكنندگي در نظام غرب هم به صورت تحليلي قابل استناد است و هم از نظر تجربي مشاهده ميشود در حالي كه در تفكر اسلامي چنين شكنندگي ديده نميشود و فرد با ابتهاج و سرور زندگي ميكند.
وي ادامه داد: تفكر اسلامي سرور و بهجتي را در سراسر زندگي انسان ايجاد ميكند كه باعث ثبوت بيشتر آن زندگي خواهد شد چراكه وقتي يك فرد مسلمان زندگي خود را ارزيابي ميكند، مسرور ميشود.
وي تربيت درون يك مكتب را از ديگر عوامل پايداري يك تفكر دانست و گفت: تربيتي در درون يك مكتب معنادار ميشود كه فداكاري در راه آن مكتب باعث تكامل معنوي براي انسان شود.
لاريجاني همچنين عرصه علم و دانش و حركت در راستاي آرمان را زمينهاي براي تفاخر افراد خواند و گفت: عرصه علم و دانش به تنهايي تا حدي داراي تفاخر و اعتبار است در حالي كه اين اعتبار ماندگار نيست زيرا با وجود فرد عجين نشده است در حالي كه اگر اين عرصه با آرمانهاي فكري همراه شود، باعث افتخار خواهد بود.
وي نخبگان و سرآمدان شاهد و ايثارگر را داراي دو ويژگي علم و دانش همراه با مجاهدت و ايثار خواند و گفت: داشتن نيروي متخصص و افرادي كه انگيزهاي همسو با آرمانهاي نظام دارند سرمايه بلندي است كه در حفظ آن بايد كوشا بود.
پنجشنبه 18 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]