واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: احتمال ابتلا به پاركينسون با بالا رفتن سن افزايش مي يابد
طبق گفته متخصصان مغز و اعصاب احتمال بروز پاركينسون با افزايش سن زياد مي شود. پاركينسون در دهه هاي پنجم و ششم زندگي شايع تر است و اگرچه درمان ريشه اي ندارد ولي تا مراحل خاصي مي توان با دارو درماني، كيفيت زندگي بهتري براي بيمار فراهم كرد.
علت بروز پاركينسون زير 20 سال (پاركينسون جوانان) ارثي است. علائم پاركينسون به صورت تدريجي شروع به پيشرفت مي كند و در ابتدا به صورت يك طرفه شروع مي شود يعني ممكن است به صورت لرزش يك دست در حالت استراحت كه از علائم اختصاصي پاركينسون است شروع شود و با پيشرفت بيماري طرف مقابل بدن را هم درگير مي كند.
سفتي و خشكي عضلات و كندي حركات از علائم ابتلاي بيماري است. كه در برخي موارد ممكن است بيماران علائمي نظير خشكي صبحگاهي عضلات را بيماريهاي مفصلي و ديسك كمر با گردن فرض كنند.
ديگر علائم اين بيماري در مراحل پيشرفته تر، صورت بيمار بي روح است، به كندي حرف مي زند و تن صداي يكنواختي دارد، توانايي جمع كردن بزاق دهان را ندارد و هنگام راه رفتن به سمت جلو خميده مي شود و حركتش سرعت مي گيرد كه ممكن است زمين بخورد.
سير پيشرفت بيماري تدريجي است كه ممكن است از 10 تا 35 سال طول بكشد با پيشرفت بيماري، فرد به صندلي چرخ دار وابسته مي شود، همچنين 40 درصد اين بيماران دچار افسردگي و 30 تا 40 درصد آنان دچار زوال عقل و ديگر اختلالات شناختي مي شوند.
علت بروز اين بيماري همچنان ناشناخته است. طبق گفته متخصصان سلول هايي در مغز وجود دارد كه سازنده ماده اي در مغز هستند و به دليلي كه هنوز ناشناخته است ممكن است سلولها شروع به تخريب شدن كنند و اگر فردي 80 درصد اين سلولها را از دست بدهد دچار علائم پاركينسون مي شود.
گفتني است: در روش جديد كه در ايران بتازگي راه اندازي شده است، 12 الكترود در 2 ناحيه از مغز قرار داده مي شود كه به باتري در خارج وصل است و با تنظيم ولتاژ باتري علائم بيماري كنترل مي شود كه از اين روش تاكنون براي درمان 45 بيمار در بيمارستان حضرت رسول استفاده شده و موفقيت آميز بوده ولي مسئله مهم در مورد اين روش اين است كه همه بيماران نمي توانند از آن سود ببرند و تنها با تشخيص پزشك متخصص مي توان از آن استفاده كرد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]