تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836304241
مصدوميت هاي ناشي از حوادث رانندگي در ايران و راههاي پيشگيري از آن تصويري نگران كننده
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مصدوميت هاي ناشي از حوادث رانندگي در ايران و راههاي پيشگيري از آن تصويري نگران كننده
سوانح رانندگي در جاده هاي ايران همه ساله باعث مرگ و مصدوميت هزاران نفر شده و ميلياردها تومان هزينه بر اقتصاد كشور تحميل مي كنند. به منظور بالا بردن آگاهي عمومي در اين باره اين مساله و روشن تر شدن ابعاد آن يونيسف با همراهي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي سازمان بهزيستي كشور پليس وشهرداري تهران مبادرت به اجراي برنامه اطلاع رساني در اين زمينه نموده تا از اين طريق سهمي دركاهش ميزان مرگ و مير و مصدوميت هاي ناشي از سوانح رانندگي ايفا كند. همه افرادي كه در ايران به نحوي با رانندگي و تردد جاده اي سر و كار دارند بايد نسبت به برخي آمار كليدي از قبيل آنچه در زير آورده شده آگاهي داشته باشند :
نرخ سوانح جاده اي در ايران بيست برابر ميانگين جهاني است .
سالانه در سراسر جهان سوانح رانندگي منجر به مرگ حدود 1 2 ميليون نفر و مصدوميت و معلوليت بيست تا پنجاه ميليون نفر مي گردند.
در ميان همه مصدوميت هاي غير عمدي منجر به فوت كودكان زير پنج سال مصدوميت هاي ناشي از سوانح رانندگي مهمترين عامل مرگ و مير محسوب مي شود.
همه ساله در ايران تصادفات جاده اي باعث مرگ حدود 28 000 نفر و مصدوميت يا معلولي 300 000 نفر ديگر مي گردد .
در ايران در هر نوزده دقيقه يك نفر در جاده هاي كشورجان مي سپارد و هر دو دقيقه خبر مصدوميت جدي و حتي معلوليت مادام العمر يك نفر بر اثر حوادث جاده اي به اعضاي خانواده اش مي رسد.
مرگ و ميرهاي ناشي از سوانح رانندگي سالانه شش ميليارد دلار هزينه بر اقتصاد ايران تحميل مي كند كه معادل بيش از 5 درصد توليد ناخالص ملي كشور است .
حدود 25 درصد از كليه تلفات جاده اي ايران مربوط به حوادث موتورسيكلت است كه در بيش از 60 درصد اين موارد مرگ به دليل عدم استفاده از كلاه ايمني و بروز ضربه مغزي رخ مي دهد.
90 درصد از تلفات سوانح رانندگي جهان مربوط به كشورهاي داراي درآمد كم و متوسط است .
تا سال 2020 ميلادي سوانح جاده اي و رانندگي از بيماري سرطان سبقت گرفته و فقط بعد از بيماري هاي قلبي و افسردگي به دومين علت اتلاف سال هاي عمر بدل خواهد شد.
سوانح رانندگي و جاده اي در جهان دومين عامل اصلي مرگ و مير افراد 5 تا 25 ساله محسوب مي شود .
سوانح رانندگي و جاده اي قابل پيش بيني و قابل پيشگيري هستند. بسياري از كشورها با پرداختن به مسايل اصلي به موفقيت هاي چشمگيري در كاهش تعداد تصادفات و كاهش فراواني و شدت آسيب هاي ناشي از سوانح رانندگي دست يافته اند. مداخله هاي موثر آنهايي بوده اند كه به مسائل زير پرداخته اند :
سرعت غير مجاز : سرعت غير مجاز مهمترين عامل ايجاد آسيب هاي ناشي از رانندگي در اغلب كشورها است . احتمال رانندگي با سرعت زياده از حد غير مجاز مشخصا در ميان مردان جوان بيشتر است . تحقيقات نشان داده است كه هر يك كيلومتر در ساعت كاهش در سرعت متوسط وسايل نقليه باعث افت چهار الي پنج درصدي در تصادفات مرگبار مي گردد.
استفاده از كمربند ايمني : نسبت به ساير اقدامات ايمني كمربند ايمني تاكنون باعث نجات بيشترين تعداد افراد در هنگام سوانح رانندگي شده است . يافته ها نشانگر آنند كه مردان جوان در مقايسه با ساير گروه ها كمتر مقيد به استفاده از كمربند ايمني در هنگام رانندگي هستند . استفاده از كمربند ايمني باعث كاهش 50 ـ40 درصدي در تمامي آسيب ها و كاهش 60 ـ40 درصدي در آسيب هاي مرگبار مي گردد.
وسايل ايمني براي كودكان : وسايل ايمني براي كودكان از قبيل صندلي نوزاد صندلي كودك و صندلي مرتفع همگي در پيشگيري از تلفات نوزادان و خردسالان هنگام سفر با خودرو بسيار موثر هستند. استفاده از اين گونه وسايل نرخ مرگ و مير ناشي از تصادفات رانندگي را در ميان نوزادان تا 71 درصد و در ميان كودكان تا 54 درصد كاهش مي دهد .
كلاه ايمني : استفاده از كلاه ايمني موثرترين راه كاهش آسيب هاي ناحيه سر و كاهش تلفات ناشي از تصادفات موتورسيكلت دوچرخه موتوري و دوچرخه محسوب مي شود. عدم استفاده از كلاه ايمني در حين موتورسواري در ميان مردان جوان متداولتر از ساير گروهها است . يافته ها حاكي از آنند كه استفاده از كلاه ايمني موتورسيكلت هم شدت و هم احتمال آسيب ناحيه سر را حدود 70 درصد كاهش مي دهد.
طراحي و زير ساخت جاده ها : اقدامات مربوط به بهبود طراحي و زير ساخت جاده ها عبارتند از : جداسازي انواع متفاوت وسايل نقليه تامين معابر ايمن تر براي دوچرخه سواران و عابران پياده ساختن پياده رو و معابر مشخص عابران پياده ; و كاهش سرعت خودروها از طريق ايجاد سرعت گير مناطق ميخكوبي شده و ساخت ميدان .
خدمات اضطراري : بسياري از قربانيان سوانح جاده اي به دليل كمبود امكانات و خدمات اضطراري نظير خدمات درماني آتش نشاني و پليس قبل از رسيدن به بيمارستان جان مي بازند. بهبود سطح خدمات اضطراري از محل تصادفات تا مراكز درماني و پس از آن احتمال زنده ماندن و پيشگيري از نقص عضو و آسيب هاي درازمدت براي سانحه ديدگان حوادث رانندگي را افزايش مي دهد.
به همين دليل موارد زير نكات آموزشي مناسبي را در اختيار افراد بويژه والدين قرار مي دهد.
كداميك از اين تصورات واهي مربوط به كمربندي را هنوز باور داريد
استفاده از كمربند ايمني براي مسافت هاي كوتاه و سرعت هاي كم لازم نيست .
80 درصد سوانح در سرعت هاي حدود 80 كيلومتر در ساعت رخ مي دهند . محل بيشتر سوانح در فاصله 15 كيلومتري خانه فرد است . رفت و آمد كوتاه به مغازه مدرسه يا ملاقات با خويشاوندان هم مي توانند منجر به مرگ شود.
بستن كمربند ايمني به دردسرش نمي ارزد.
زمان متوسط لازم براي بستن كمربند ايمني 2 ثانيه است ! اين ميزان صرف وقت و زحمت تا به حال كسي را نكشته است ... زنده ماندن ارزشش را دارد.
هرگز حادثه اي براي من اتفاق نخواهد افتاد من راننده خوبي هستم .
هر قدر هم راننده ماهري باشيد راننده ديگري هست كه در تصادف به شما خواهد زد. شما نمي توانيد رفتار همه راننده ها را در خيابان كنترل كنيد.
استفاده از كمربند ايمني ممكن است باعث شود كه فرد در خودرويي كه آتش گرفته گير بيافتد.
كمتر از نيم درصد از تصادفات منجر به مصدوميت با آتش سوزي همراهند. اگر تصادف در حالي رخ دهد كه كمربند ايمني خود را نبسته اند به احتمال زياد بيهوش يا بشدت مجروح مي شويد. اين حالت احتمال فرار شما از خودروي دچار آتش سوزي را به صفر مي رساند.
كمربند ايمني ناراحت است
كمربند ايمني ممكن است براي افراد بسيار چاق يا براي زنان باردار يعني اقليت كوچكي از افراد ناراحت كننده باشد اما پرتاب شدن به بيرون از ميان شيشه جلوي خودرو به مراتب ناراحت كننده تر است !
استفاده از كمربند ايمني باعث چروك شدن لباس مي شود.
ممكن است اين طور باشد اما نشستن هم همين كار را مي كند. لباس پوشيدن خود باعث چروك شدن لباس مي شود. اما پرتاب شدن به بيرون از ميان شيشه جلوي خودرو جدا لباس آدم را چروك مي كند!
من قوي هستيم و در صورت تصادف مي توانم خود را در جايم نگهدارم .
نيروي ضربه با سرعت فقط 25 كيلومتر در ساعت . معادل گرفتن يك كيسه سيمان هشتاد كيلويي است كه از پنجره طبقه اول به بيرون انداخته شده باشد . در سرعت 50 كيلومتر در ساعت نيروي ضربه وحشتناك است و محال است دست ها و پاهاي شما بتوانند شما را در مقابل چنين نيرويي محافظت كنند.
همه ما تا ابد عمر مي كنيم ...
نه نمي كنيم . موهبت زندگي را كه خداوند به شما اعطا كرده هدر ندهيد...
هشدارهاي ايمني براي كودكان 12 ـ7 ساله
چگونگي انتخاب محل درست عبور از خيابان : بايستيد نگاه كنيد گوش كنيد فكر كنيد
يك قدم مانده به جدول خيابان يا در صورت نبودن پياده رو يك قدم مانده به حاشيه جاده بيايستيد.
براي ديدن حركت خودروهايي كه نزديك مي شوند به همه طرف نگاه كنيد.
براي شنيدن صداي خودروهايي كه نزديك مي شوند به همه طرف گوش كنيد.
وقتي هيچ وسيله نقليه اي نيست يا همه آنها ايستاده اند به اينكه عبور از خيابان امن است يا نه فكر كنيد.
هنگام عبور عرض خيابان را مستقيما طي كنيد. به نگاه كردن و گوش دادن به خودروهاي در حال حركت ادامه دهيد.
در صورت وجود زير گذر يا پل عابر پياده حتما از آن استفاده كنيد.
رعايت ايمني در دوچرخه سواري
هميشه در حين استفاده دوچرخه يا هر وسيله چرخدار ديگري نظير تخته اسكيت يا اسكوتر از كلاه ايمني استفاده كنيد.
هرگز بدون نظارت بزرگترها با دوچرخه وارد خيابان نشويد. در پياده رو يا مسير مخصوص دوچرخه باقي بمانيد ـ اينها جاي امن تري براي دوچرخه سواري هستند.
هنگام دوچرخه سواري در پياده رو يا مسير مخصوص دوچرخه فرد بزرگسالي كه همراه شما است بايد اطمينان يابد كه حق تقدم را نسبت به عابران پياده رعايت مي كنيد قبل از عبور از ورودي پاركينگ ساختمان ها مراقب هستيد كه خودرويي در حال خارج شدن نيست و در تقاطع ها توقف مي كنيد. بسياري از تصادف هاي دوچرخه سواري وقتي اتفاق مي افتند كه كودكي با دوچرخه از طريق ورودي پاركينگ ساختمان وارد خيابان مي شود.
رعايت ايمني در سفر با خودرو : بر استفاده از كمربند ايمني و بسته نگه داشتن آن در تمام طول سفر تاكيد كنيد.
وقتي سرنشين يك خودرو در حال حركت هستيد هميشه كمربند ايمني را بسته نگه داريد و سعي كنيد الگوي خوبي براي ديگران باشيد حتي اگر ساير سرنشينان مايل به بستن كمربند ايمني خود نباشند!
هرگز حواس راننده را با ايجاد سر و صدا يا بازيگوشي پرت نكنيد.
هميشه از « در امن » خودرو سوار و پياده شويد. در امن در عقب رو به پياده رو است (كه با خودروهاي در حال حركت فاصله دارد)
به والدين و مراقبين خود يادآوري كنيد كه كمربند ايمني خود را ببندند.
رعايت ايمني در استفاده از وسايل نقليه عمومي
از خطرات مربوط به جاده و وسايط نقليه عمومي نظير اتوبوس تاكسي و قطار آگاه باشيد.
هرگز به تنهايي از اتوبوس تاكسي و قطار استفاده نكنيد.
به حقوق ساير مسافران احترام بگذاريد
به ياد داشته باشيد : موتورسيكلت براي كودكان زير دوازده سال مناسب نيست !
اگر قد شما هنوز آنقدر كوتاه است كه نمي توانيد هر دو پايتان را به شكلي مطمئن روي پدال هاي پا قرار دهيد و در عين حال با دست دستگيره ترك سوار يا راننده موتورسيكلت را بگيريد هرگز اصرار نكنيد كه ترك موتورسيكلت سوار شويد.
به خطر « نه » بگوييد : هميشه از موتورسواري بدون كلاه ايمني امتناع كنيد!
موتورسيكلت متناسب با نيازهاي ايمني كودك ساخته نشده است و در صورت تصادف تنها كلاه ايمني مناسب مي تواند سر شما را در مقابل آسيب هاي جدي محافظت كند.
توصيه هاي ايمني مربوط به خيابان براي پدر و مادرها
كودكان ناظر رفتار بزرگسالانند و از آنها سر مشق مي گيرند بايد اطمينان حاصل كنيم كه الگوي خوبي براي آنها هستيم !
به هنگام رفت و آمد در خيابان ها كودكان آسيب پذيرترين گروه محسوب مي شوند زيرا تا حدود سن ده سالگي هنوز از مهارت هاي جسمي و شناختي لازم براي تشخيص و تصميم گيري در مورد ايمني خود در رفت و آمدها برخوردار نيستند و در ايران در ميان همه مصدوميت ها غير عمد منجر به فوت در كودكان زير پنج سال مصدوميت هاي ناشي از سوانح رانندگي مهمترين عامل مرگ و مير محسوب مي شوند. سوانح رانندگي همچنين عمده ترين عامل مصدوميت در ميان كودكان ده تا نوزده ساله هستند.
چگونه از مصدوميت هاي رانندگي پيشگيري كنيم
در داخل خودرو بايد كودكان كمتر از هشت سال در را دستگاه محافظتي مناسبي كه عموما « صندلي ايمني » خوانده مي شود قرار داد . صندلي ايمني كودك اگر به درستي مورد استفاده قرار گيرد نرخ مرگ و مير ناشي از تصادفات رانندگي را تا 71 درصد در ميان نوزادان و 54 درصد در ميان كودكان كاهش مي دهد .
هميشه از همان روز اول كه نوزاد از بيمارستان به خانه آورده مي شود بايد از صندلي ايمني مناسب براي سن و جثه كودك استفاده كرد.
در آغوش نگهداشتن نوزاد در داخل خودرو هرگز امن نيست زيرا با جزيي ترين تصادفات ممكن است نوزاد از آغوش شما خارج شود. حتي اين احتمال وجود دارد كه در هنگام برخورد جسم خود شما به نوزاد آسيب وارد كند.
هرگز در حين رانندگي نوزاد را روي زانوي خود نگذاريد.
هر كودك بايد در وسيله محافظتي متناسب با وزن و جثه خود قرار گيرد. بايد از صندلي ايمني داراي حفاظ استفاده كرد. هنگام نصب صندلي ايمني به دقت دستورالعمل توليدكننده آن و دفترچه راهنماي خودرو را مطالعه نموده و صندلي را دقيقا طبق دستور نصب كنيد.
صندلي ايمني مخصوص نوزاد بايد رو به عقب نصب شود. بعد از يك سال كودك شما مي تواند از صندلي ايمني مخصوص كودكان نوپا كه به نحو مطلوبي رو به جلو نصب و استوار شده استفاده كند.
اگر صندلي ايمني در صندلي جلوي خودرو مجهز به كيسه هوا نصب شده هرگز كودك يا نوزاد خود را در آن ننشانيد. كيسه هوا براي كودكاني كه در صندلي جلوي خودرو قرار دارند يك خطر جدي محسوب مي شود.
روي داشبورد صندلي و كف خودرو نبايد هيچ شي ناپايداري وجود داشته باشد چون ممكن است در هنگام تصادف به اطراف پرتاب شده و ايجاد مصدوميت نمايد.
كمربند ايمني جان افراد را نجات مي دهد!
كودكان هشت ساله و بزرگتر بايد در داخل خودرو هميشه از كمربند ايمني استفاده كنند. در مقايسه با ساير اقدامات ايمني كمربند ايمني تاكنون باعث نجات افراد بيشتري درهنگام سوانح رانندگي شده است . استفاده ازكمربند ايمني باعث كاهش 65 ـ40 درصدي خطر پرتاب شدن به خارج از وسيله نقليه و تحمل آسيب هاي جدي يا مرگ آور مي گردد.
صندلي عقب خودرو ايمن ترين جا براي همه كودكان است
همه كودكان در صندلي عقب صندلي وسط در صندلي ايمني يا با استفاده از كمربند ايمني در امن ترين حالت قرار دارند. چون اين حالت دورترين نقطه از ضربه هاي روبرو يا طرفين است امن ترين موقعيت محسوب مي شود.
ايمني چون و چرا ندارد!
براي فرزند خود قواعد ايمني تعيين كرده و در مورد آنها قاطعيت داشته باشيد. اگر كودك از استفاده از كمربند ايمني سر باز زد يا اصرار بر نشستن در صندلي جلو داشت از به حركت در آوردن خودرو امتناع كنيد تا اينكه كودك قبل كند در صندلي عقب نشسته و كمربند ايمني را نيز ببندد.
هنگام عابر پياده بودن
در ايران هر روزه 13 عابر پياده جان خود را در سوانح رانندگي از دست مي دهند . از نظر آمد و شد چون كودكان آسيب پذيرترين افراد در استفاده از راه ها هستند دراين محيط ناامن بيشترين لطمه را مي بينند.
كودكان زير 9 سال هنوز توانايي و مهارت لازم براي تنهايي عبور كردن از عرض خيابان را ندارند . حواس آنها به سهولت پرت شده و غالبا در تشخيص سرعت و فاصله خودروها دچار اشتباه مي شوند.
هميشه دست كودك خود را در خيابان يا هنگام عبور از آن بگيريد.
براي بچه هاي خود الگوي مناسبي باشيد ـ بچه ها با الگوبرداري ياد مي گيرند. در صورت وجود چراغ هاي راهنما و خطوط عابر پياده از آنها استفاده كنيد.
به فرزندان خود قواعد ابتدايي عبور از عرض خيابان را بياموزيد : قبل از عبور از عرض خيابان اول نگاه به چپ بعدا به راست و بعد دوباره به چپ .
هنگام دوچرخه سواري
به همه دوچرخه سواران توصيه مي شود كه از كلاه ايمني استفاده كنند. اين امر از مصدوميت هاي جدي در ناحيه سر پيشگيري مي كند.
هرگز كودكان زير 12 ماه را سوار دوچرخه نكنيد .
كودكان و موتورسيكلت ـ خطرناك با هر سرعتي
حدود 25 درصد از كليه تلفات جاده اي ايران مربوط به حوادث موتورسيكلت است . در بيش از 60 درصد اين موارد مرگ به دليل عدم استفاده كلاه ايمني و بروز ضربه مغزي رخ مي دهد.
استفاده از موتورسيكلت براي كودكان كمتر از دوازده سال مناسب نيست !
اصلا توصيه نمي شود كودكان كمتر از دوازده سال را ترك موتور سوار كنيد. زيرا اين كودكان از قد و قامت استقامت قدرت تمركز و آشنايي كافي با قوانين راهنمايي و رانندگي به منظور سواري ايمن برخوردار نيستند. به گفته كارشناسان ايمني هر فردي كه ترك موتورسيكلت سوار مي شود بايد از نظر خصوصيات جسماني قادر به نشستن روي زين باشد هر دو پايش را به شكلي مطمئن روي پدال هاي پا قرار دهد و با دست دستگيره مخصوص ترك سوار و يا راننده موتورسيكلت را بگيرد و بايد قادر به استفاده از كلاه ايمني بوده و حتما از آن استفاده كند.
كلاه ايمني جان افراد را نجات مي دهد!
استفاده از كلاه ايمني به تنهايي موثرترين راه براي كاهش آسيب هاي ناحيه سر و تلفات ناشي از سوانح رانندگي با موتورسيكلت است .
سرعت سوانح جاده اي و كودكان
در بيشتر كشورهاي جهان سرعت مهمترين عامل مصدوميت هاي ناشي از رانندگي در جاده و خيابان است . تحقيقات نشان داده افزايش 5 درصدي سرعت متوسط باعث افزايش حدودا 20 درصدي ميزان سوانح منجر به مرگ مي گردد .
سرمشق خوبي براي كودكان باشيم ; باسرعت مجاز رانندگي كنيم !
فرزند شما رفتار شمار مي بيند; در هنگام رانندگي مسئولانه عمل كنيد. به حداكثر سرعت مجاز مقيد باشيد و از كارهايي نظير استفاده از تلفن همراه كه حواس شما را در حين رانندگي پرت مي كنند پرهيز كنيد. با سرمشق قرار دادن خود به فرزندتان كمك كنيد تا در آينده جواني مسئول و راننده اي با احتياط باشد!
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]
-
گوناگون
پربازدیدترینها