واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: به مناسبت روز جهاني كودك؛ يونيسف ايران طرح اطلاع رساني در زمينه ايمني رفت و آمد كودكان را آغاز مي كند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: يونيسف ايران ضمن بزرگداشت روز جهاني كودك خواستار رفتاري ايمن تر در راه ها و جاده هاي كشور و افزايش آگاهي مردم در اين رابطه شد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" ، كريستين سالازار فولكمن، نماينده صندوق كودكان سازمان ملل (يونيسف) در ايران در كنفرانس مطبوعاتي كه امروز برگزار شد گفت: "يونيسف خشنود است كه روز كودك در 17 مهرماه را همگام با كودكان، والدين، معلمان و سرپرستان جشن مي گيرد." وي افزود: "اين روز كه تمامي توجهات به سوي كودكان، نيازها و حقوق آنان مي باشد، براي كودكان ايراني روز خاصي مي باشد. رشد كردن در محيطي سالم و ايمن حق مسلم كودك است و بدين لحاظ يونيسف ايران در روز كودك بسيج اطلاع رساني ايمني كودكان در حوادث رانندگي را آغاز مي كند."
ايران با تعداد 28000 مرگ سالانه1، يكي از كشورهايي است كه بالاترين آمار مرگ و مير ناشي از حوادث رانندگي را در جهان دارد . آمار تصادفات جاده اي در ايران بيست مرتبه بالاتر از ميانگين جهاني است. در ايران، تنها در سال 2006 ميلادي نزديك به 2700 كودك زير 15 سال جان خود را در اثر حوادث رانندگي از دست دادند و نزديك به 95000 كودك و نوجوان زير بيست سال مصدوم گرديدند. تصادفات رانندگي همچنين عامل مصدوميت تعداد زيادي از كودكان 10 تا 19 سال مي باشند.
"اين آمار نگران كننده هستند و پاسخ به چنين وضعيتي نيازمند تلاشي هماهنگ و هم جهت از سوي سازمان هاي دولتي و جامعه مدني است. در اين راستا، بسيار خوشحاليم كه ائتلافي از نهادها و ارگان هاي دولتي از جمله سازمان بهزيستي كشور، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي، پليس راهنمايي و رانندگي و شهرداري تهران در اجراي اين طرح اطلاع رساني با يونيسف همراه شده اند."
تجربيات بين المللي نشان ميدهد كه كودكان و نوجوانان مي توانند نقشي اساسي در طرح هاي برنامه ريزي شهري و ارزيابي ايمني داشته باشند. آنان همچنين مي توانند براي ايفاي نقش يك سخنگو در رابطه با رفتار مناسب رانندگي توانمند شوند و به والدين و مراقبان خود ياداوري كنند تا مسئوليت پذير بوده و اقدامات معيني را كه به نجات جان انسانها در حوادث رانندگي كمك خواهد كرد انجام دهند. برخي از اين رفتارهاي اساسي مثبت عبارتند از:
كاهش سرعت : سرعت عامل اصلي ايجاد حوادث جاده اي مي باشد. رانندگي با احتياط و با سرعت كم در اطراف مهدكودك ها و مدارس، مناطقي كه كودكان در رفت و آمد هستند، به كاهش حوادث رانندگي كمك مي كند.
نشاندن كودكان در صندلي عقب ماشين و بستن كمربند ايمني آنان: به هنگام بروز حادثه بستن كمربند ايمني بيش از هر عامل ديگري در نجات جان انسان ها موثر مي باشد. بستن كمربند ايمني خطر مصدوميت را 40 تا 50 درصد و خطر مرگ را 40 تا 60 درصد در حوادث رانندگي كاهش ميدهد.
استفاده از صندلي ايمني كودك: استفاده از صندلي نوزاد و كودك در پيشگيري از مصدوميت و مرگ نوزادان و كودكان در حوادث رانندگي بسيار موثر مي باشد. استفاده از صندلي ايمني در ماشين، آمار مرگ و مير نوزادان در حوادث رانندگي را 71 درصد و كودكان بزرگتر را 54 درصد كاهش ميدهد.
استفاده از كلاه ايمني: استفاده از كلاه ايمني موثرترين راه كاهش آسيب به ناحيه سر و كاهش تلفات ناشي از تصادفات موتورسيكلت، دوچرخه موتوري و دوچرخه محسوب ميشود. يافتهها حاكي از آنند كه استفاده از كلاه ايمني موتورسيكلت هم شدت و هم احتمال آسيب به ناحيه سر را حدود 70 درصد كاهش ميدهد. كودكان براي راندن موتورسيكلت بايد حداقل 12 سال سن و 135 سانتي متر قد داشته باشند و هرگز بدون كلاه ايمني و لباس محافظ مناسب سوار موتور نشوند.
هدف از اين بسيج اطلاع رساني ادامه طرح هاي قبلي از جمله طرح موفق "هميار پليس" كه با همكاري وزارت آموزش و پرورش و پليس راهنمايي و رانندگي انجام گرفته است. بر اساس اين طرح آموزش ترافيك در مدارس صورت گرفته و از "پارك ترافيك" براي آموزش موقعيت هاي واقعي رفت و آمد به كودكان استفاده مي شود. بيش از شش ميليون كودك در سراسر كشور در اين طرح شركت داشته اند و با اجراي اين طرح حوادث رانندگي 15 درصد در نوروز سال گذشته كاهش يافته اند.
امسال جشن روز كودك را درصبح روز 17 مهرماه در دانشگاه شهيدبهشتي آغاز كرده و با مراسمي كه توسط شهرداري تهران در صبح 23 مهرماه در پارك ترافيك واقع در ميدان پونك برگزار خواهد شد به پايان مي رسانيم./146/125
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]