واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك مدير مسوول روزنامه: رسانه موظف است جامعه و مخاطبان را به سمت اعتماد بيشتر به رسانهها پيش ببرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
اعتمادسازي ميان رسانه و مديران كشور وظيفهي رسانهها نيست يعني تا زماني كه خود دولتمردان نخواهند، نميتوان به درك جايگاه و كاركرد رسانهها از سوي آنها و ايجاد اعتماد لازم اميدوار بود.
محمدجواد حقشناس - مدير مسوول روزنامهي اعتماد ملي - در گفتوگو با خبرنگار رسانهي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: اعتماد به رسانه در هر جامعهاي با شناخت و انتظارات مديران و اين كه آيا اين شناخت و انتظار مبتني بر واقعيات آن جامعه هست يا خير ارتباطي نزديك دارد.
وي افزود: به عقيدهي من در شرايطي كه به اعتقاد همگان رسانه نقش چشم و گوش افراد جامعه را بر عهده دارد، جايگاه و كاركرد قابل قبول آن پذيرفته شده است؛ بنابراين در جامعهاي كه چنين تعريفي وجود نداشته باشد، رسانه ابزاري براي پوشاندن نقاط ضعف و همچنين توجيه نبود تمركز بر مشكلات جامعه از سوي مسوولان تلقي ميشود.
او ادامه داد: در حالت اول رسانه ابزاري در اختيار جامعه است كه مشكلات را ديدهباني كرده و وظيفهي شفافسازي نقاط تاريك جامعه از سوي مخاطبان را برعهده دارد اما در حالت دوم رسانه همراه و ياوري براي مسوولان، بدون توجه به نقاط ضعف آنها به حساب ميآيد.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: در اين حالت اگر رسانه در راستاي كمك به مديران كشور حركت نكند، به سياهنمايي و بزرگنمايي ضعفهاي موجود متهم شده و در نتيجه نميتواند در مسير اعتمادسازي حركت كند، ضمن اين كه نبايد فراموش شود اعتمادسازي ميان رسانه و مديران كشور وظيفهي رسانه نيست.
او با اشاره به اين كه رسانه موظف است جامعه و مخاطبان را به سمت اعتماد بيشتر به رسانهها پيش ببرد، تصريح كرد: رسانه بايد با شفافسازي و بيان نقاط ضعف كه اتفاقا مورد استقبال مديراني كه بعضا بر اساس رانت ويژهاي در موضع قدرت قرار گرفتهاند، نيست، اعتماد مخاطبان به رسانهها را قوت بخشد.
حقشناس همچنين دربارهي نحوهي اعتمادسازي رسانهها نيز گفت: رسانه بايد با فرهنگسازي مستمر، ارتباط مناسب و دقيقي با جامعه و مخاطبان برقرار كرده و قانونگذاران نيز بايد شرايطي را فراهم كنند تا رسانههاي داخلي بتوانند با حمايت قانون، همگام با رسانههاي ساير جوامع حركت كنند.
وي در پايان تاكيد كرد: به نظر ميرسد اگر رسانهها وظيفهي روشنگري و شفافسازي خود در جامعه را به خوبي انجام داده و جامعه را به سمت برخورد مناسب با مشكلات و حل آنها سوق دهند، به شكلي بهتر و مناسبتر ميتوانند جايگاه و كاركرد خود را براي جامعه و بويژه دولتمردان تبيين كنند.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]