واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: - وضعيت نابسامان روستاي حلوان يزد - در يك ماه گذشته 10 خانوار از روستا مهاجرت كردهاند نبود اشتغال و امكان ادامه تحصيل
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: شهرستانها
رييس شوراي اسلامي روستاي حلوان و عضو شوراي بخش مركزي يزد گفت: روستاي حلوان در حال حاضر 600 نفر و 165 خانوار جمعيت دارد كه در يك ماه گذشته 10 خانوار از روستا مهاجرت كردهاند.
حاج مهدي يوسفي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا علت اصلي مهاجرت افراد از روستا را نبود اشتغال و امكان ادامه تحصيل دانست و با بيان اينكه 60 درصد اهالي جمعيت روستاي حلوان مهاجرت كردهاند، گفت: در حال حاضر 300 خانوار از اهالي روستا در طبس ساكن هستند.
وي با بيان اين مطلب كه وضعيت اشتغال روستا مناسب نيست و درآمد مناسبي براي امرار معاش براي روستاييان وجود ندارد و آنها مجبورند براي كار مهاجرت كنند، گفت: تعداد زيادي از اهالي روستا به شهر مهاجرت كردهاند.
وي يكي ديگر از عوامل مهاجرت را امكان ادامه تحصيل دانست.
يوسفي گفت: در روستا دبيرستان وجود ندارد و مدرسه راهنمايي و دبستان هم به صورت مختلط اداره ميشود و با اين وضعيت در سال آينده نيز مدارس راهنمايي هم كلا تعطيل خواهد شد و در روستا مدرسه راهنمايي هم نخواهيم داشت.
وي اظهار داشت: افراد بعد از پايان تحصيلات راهنمايي براي ادامه تحصيل با خانواده به طبس مهاجرت ميكنند و افرادي هم كه در روستا ساكن هستند افراد قديمي روستا بوده كه زير خط فقر در حال گذران زندگي ميباشند.
يوسفي با بيان اين مطلب كه كشاورزي و دامداري منطقه به صفر رسيده است، گفت: دولت به درختان خرماي منطقه رسيدگي نكرد و به همين دليل درختان خرماي طبس بيمار است و خرماي آن قابل استفاده نيست.
وي افزود: چون درختان خرما بيمار بودند در سرماي زمستان خشك شدند و در آتش سوزي شهريور ماه هم به كلي نابود شدند.
يوسفي گفت: قنات روستا نيز به دليل همسطح شدن دشت با قنات بازدهي كامل ندارد و بايد حدود 60 سانتيمتر عمليات خاكبرداري انجام شود كه اين موضوع نيز به جهاد كشاورزي طبس محول شده است.
وي ادامه داد: با توجه به تورم موجود و همچنين خرده مالكي، كشاورزي مقرون به صرفه نيست.
رييس شوراي اسلامي روستاي حلوان گفت: از لحاظ بهداشتي درماني در روستا مشكلي نداريم ولي مردم روستا بايد امكانات زندگي را از شهر طبس خريداري نمايند.
وي افزود: طرح هادي در روستا اجرا نشده است و كليه كوچه و خيابانها خاكي است.
وي از مسوولان خواست تا اول به مشكل اشتغال روستا بپردازند تا افرادي كه در حال حاضر در روستا ساكن هستند، مهاجرت نكنند.
اين عضو شوراي بخش مركزي خاطرنشان ساخت: با اين روند و وضعيت در آينده نزديك و در كمتر از 10 سال منطقه پيستان، پيرحاجات و حلوان محو شده و خالي از سكنه خواهند شد.
وي ظرفيتهاي اشتغال زا در روستا را دامداري، كشاورزي و قالي بافي عنوان كرد و از مسوولان خواست تا اجازه احداث چاه را به افراد بدهند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]