تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803697831




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توسعه برنامه‌هاي قرآني؛ رويكردي براي تقويت مردم‌گرايي ناجا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: توسعه برنامه‌هاي قرآني؛ رويكردي براي تقويت مردم‌گرايي ناجا
گروه گزارش: 13 مهرماه در تقويم ملي كشورمان روز نيروي انتظامي نام‌گذاري شده است، نيرويي كه اگر چه مسئوليت تامين امنيت در كشور را بر عهده دارد اما به ويژه در سال‌هاي اخير با رويكردي فرهنگي و توجه بيشتر به اين مقوله سعي در پياده كردن حتي اهداف انتظامي خود داشته و از اين رو توجه ويژه‌اي هم به مقوله قرآن و انتقال آموزه‌هاي قرآني به كاركنان و خانواده‌هاي آنان داشته است.
هر يك از كاركنان تازه‌ راه‌يافته به نيروي انتظامي در بدو ورود علاوه بر اينكه بايد واجد شرايط مصرح در قانون استخدامي ناجا باشند چند سالي است كه شرط ديگري هم بر شروط استخدامي آنان افزوده شده است و آن آشنايي اجمالي و در حد روخواني صحيح قرآن است كه يا بايد آن را بلد باشند و يا اينكه در دوره آموزشي مربوطه شركت كنند و آن را فرا گيرند تا در شرايط آنان لحاظ شود. شرطي كه براي ارتقاء و ترفيع درجه كاركنان نيز موضوعيت دارد و لحاظ مي‌شود. گزارش زير سعي دارد به نحو مختصر به مجموعه فعاليت‌هاي قرآني ناجا در ساليان اخير بپردازد.

هدايت و توجيه سياسي و عقيدتي كاركنان نيروي انتظامي به گفته نماينده ولي‌فقيه و رييس سابق سازمان عقيدتي ــ سياسي نيروي انتظامي از مهمترين برنامه‌هاي اين نيرو است كه توسط سازمان عقيدتي ــ سياسي در سطح ‪ ۴۵۰‬واحد و مركز اين نيرو در سراسر كشور انجام مي‌شود. (آفتاب نيوز بهمن ماه 1385)

اجراي برنامه‌هاي قرآني ناجا در دو بخش درون و برون سازماني

در اين ميان بخش مهمي از برنامه‌ها و فعاليت‌هاي ديني، برنامه‌هاي قرآني است كه در سال‌هاي اخير با شعار نهضت قرآني در ناجا توسط دارالقرآن نيروي انتظامي، كميته امور قرآني معاونت اجتماعي ناجا همچنين دارالقرآن‌هاي اين نيرو در سراسر كشور پي‌گيري مي‌شود. فعاليت دارالقرآن معطوف به اجراي برنامه‌هاي قرآني در سطح خود ناجا و در ميان كاركنان و خانواده‌هاي آنان است و فعاليت كميته قرآني معاونت اجتماعي نيز به صورت برون سازماني انجام مي‌شود.

فعاليت‌هاي قرآني درون سازماني ناجا به گفته سرهنگ «عربعلي فغاني» مدير كل آموزش تكميلي سازمان عقيدتي سياسي ناجا با هدف نشر فرهنگ قرآني در ميان كاركنان و خانواده‌هاي آنان، فضاسازي قرآني در ناجا، ارتقاء دانش قرآني كاركنان و خانواده‌هاي آنان، ايجاد منش و رفتار قرآني و تقويت چنين رفتارهايي در ميان كاركنان و آشنايي فرماندهان با موضوعات قرآني و تاثيرگذاري اين آموزه‌ها در تصميم‌سازي‌ها و تصميم‌گيري‌هاي آنان انجام و اجرا مي‌شود.

برنامه‌هاي برون سازماني قرآني كميته قرآن معاونت اجتماعي ناجا نيز به گفته «مرتضي‌ ملاصالحي» مسئول كميته امور قرآني معاونت اجتماعي ناجا به علت وظيفه ذاتي اين نيرو در ارتباط با مردم در قالب مسابقات قرائت از سال گذشته آغاز شده است و امروز نيز دومين دوره آن در تهران در حال برگزاري است و 32 قاري استاني راه‌يافته به اين مرحله در رقابت با يك‌ديگر نفرات برتر را خواهند شناخت.

اين بخش از فعاليت‌هاي قرآني ناجا با محوريت موضوعات اجتماعي و با هدف تقويت ارتباط ناجا با نهادهاي دولتي و هيئت‌هاي مذهبي در سراسر كشور برگزار مي‌شود از اين رو نهادهاي نامبرده نيز در برپايي آن دخالت دارند و امسال 3 هزار هيئت در برپايي اين مسابقات دخيل بوده است.

برنامه‌هاي قرآني ناجا به طور كلي در قالب‌هاي گوناگون مانند مسابقات سراسري قرآن كاركنان و خانواده‌هاي آنان، طرح قرآن در خانواده پليس، دوره‌هاي آموزشي قرآني در رشته‌هاي تربيت مربي و معلم، دوره‌‌هاي تجويد و صوت و لحن و ارتقاء و ...، جشنواره‌هاي قرآني، برنامه تلاوت نور ويژه فرماندهان ناجا و ...اجرا مي‌شود.

برپايي 18 دوره مسابقه سراسري قرآن

مسابقات قرآني نيروي انتظامي ويژه كاركنان(اعم از وظيفه و رسمي) تاكنون در 17 دوره در سطوح مقدماتي و سراسري برگزار شده است و هجدهمين دوره آن نيز قرار است طي روزهاي آينده برگزار شود و هم‌اكنون كار ثبت نام در حال انجام است.

به گفته سرهنگ عربعلي فغاني، مدير كل آموزش تكميلي سازمان عقيدتي سياسي ناجا، به طور معمول 20 تا 30 درصد كاركنان ناجا در مسابقات قرآني سالانه اين نيرو شركت مي‌كنند. مسابقاتي كه در رشته‌هاي حفظ، قرائت ترتيل و تحقيق و درك مفاهيم در دو رده بانوان و آقايان و در سطوح مختلف كاركنان و حتي نيروهاي وظيفه اجرا مي‌شود و سالانه ده‌ها هزار نفر از كاركنان ناجا در تمامي رده‌ها، سطوح و مراحل در اين مسابقات حضور دارند كه اين تعداد در سال 84 به 13 هزار نفر، 17 هزار نفر در سال 85 و بيش از 20 هزار نفر در سال 86 مي‌رسد.

از ديگر برنامه‌هاي قرآني ناجا، طرح «قرآن در خانواده پليس» است كه از سال 1384 در اين نيرو و ابتدا در سطح نيروي انتظامي تهران بزرگ آغاز شد و پس از موفقيت آزمايشي به همه استان‌ها تعميم يافته است و هم‌اكنون در واحدهاي تابعه ناجا در سراسر كشور اجرا مي‌شود.

براساس اين طرح، مفاهيم و آموزه‌هاي يك حزب قرآن در هر دوره اجراي طرح در قالب جزوه‌اي در سطح اقشار تحت پوشش توزيع مي‌شود، در اين جزوه سئوالاتي نيز از مجموعه متني حزب مورد نظر تهيه و تدوين شده است كه علاقه‌مندان به حضور در طرح پس از مطالعه جزوه به سئوالات مذكور پاسخ مي‌دهند و در مسابقه طرح نيز شركت مي‌كنند.

اين طرح تنها در سال نخست خود در تهران اجرا شد اما در سال‌هاي بعد و با تعميم آن به سراسر كشور هم‌اكنون در هر دوره برگزاري، بيش از 5 هزار نفر را تحت پوشش خود دارد و به طور متوسط نيز دو بار در سال در واحدهاي تابعه ناجا اجرا مي‌شود.

تجهيز 85 درصد دارالقرآن‌هاي ناجا در سراسر كشور

بحث تجهيز دارالقرآن‌ها در واحدها و مراكز تابعه ناجا از جمله ديگر برنامه‌ها و فعاليت‌هاي قرآني سازمان عقيدتي ــ سياسي نيروي انتظامي است. سرهنگ فغاني در اين باره مي‌گويد: بحث تجهيز دارالقرآن‌هاي نيروي انتظامي در سراسر كشور در سال‌هاي اخير به طور جدي در حال پي‌گيري است، فضاي لازم در اختيار آن‌ها قرار گرفته است و تاكنون 85 درصد آن‌ها هم مجهز به امكانات كمك آموزشي و امكانات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري شده‌اند و 15 درصد بقيه هم داراي موانعي است كه در حال بر طرف شدن است. به عنوان مثال قرار بوده است تنها در استان اصفهان از سال 85 تاكنون 24 دارالقرآن احداث مي‌شود.

وي مي‌افزايد: «دارالقرآن‌ها قرار است به صورت لابراتوارهاي مجهز قرآني درآيند» و در اين صورت شرايط لازم براي علاقه‌مندان به فراگيري رشته‌هاي مختلف قرآني از جمله حفظ و قرائت فراهم مي‌شود.

حافظان كل قرآن ناجا 2 ميليون جايزه مي‌گيرند

اهداي دو ميليون تومان به حافظان كل قرآن از فرزندان دختر و پسر كاركنان ناجا گرفته تا تمامي كاركنان زن و مرد و وظيفه از جمله طرح‌هاي دو سه سال اخير نيروي انتظامي است كه با استقبال كاركنان و به ويژه فرزندان آنان مواجه شده است و اولين گروه از آن‌ها نيز در سال گذشته جايزه تعيين شده را دريافت كردند.

تربيت قاريان و حافظان نخبه و قهرمان و تشكيل گروه‌هاي تواشيح از جمله ديگر برنامه‌هاي ناجا است كه به طور جدي توسط دارالقرآن اين نيرو در حال پيگيري است و تاكنون چندين دوره ارتقاء قاريان و حافظان اين نيرو با حضور قاريان و حافظان ممتاز استان‌ها در تهران برگزار شده است همچنين تا شانزدهمين دوره برپايي مسابقات قرآن ناجا، 14 گروه تواشيح از 21 رده استاني اين نيرو انتخاب و در مرحله نهايي با يكديگر به رقابت پرداختند.

برپايي محافل قرآن در طول سال به ويژه ماه مبارك رمضان در رده‌ها و واحدهاي تابعه ناجا در سراسر كشور از جمله ديگر فعاليت‌هاي قرآني ناجا است. در اين محافل قاريان و حافظان ممتاز نيرو، كشوري همچنين قاريان مصري دعوت شده به كشور به اجراي برنامه مي‌پردازند.

به گفته سرهنگ «كاظم نصرالهي»، مسئول دارالقرآن فرماندهي عقيدتي سياسي نيروي انتظامي خراسان رضوي تنها در ماه رمضان امسال محافل متعددي در پادگان‌هاي ناجا در سطح مشهد و 27 شهر استان خراسان رضوي به طور همزمان به مدت 45 دقيقه همراه با تفسير برپا شد و نظير آن در همه استان‌ها و شهرهاي كشور وجود داشت.

تشكيل كلاس‌هاي آموزشي و برگزاري مسابقات سراسري حفظ و ترجمه سوره‌هاي قرآن نيز از فعاليت‌هايي است كه توسط دارالقرآن ناجا در سال‌هاي قبل برگزار شده و هم‌اكنون نيز در حال برگزاري است. تشكيل 1500 كلاس آموزشي براي 100 هزار نفر از كاركنان نيروي انتظامي و چاپ و انتشار 80 هزار جلد تفسير سوره ياسين در سال 1384 و تداوم آن در سال‌هاي اخير در راستاي تحقق اين طرح بوده است.

مجموعه فعاليت‌هاي فوق اگرچه توسط مراكز نامبرده اجرا شده است اما سازمان عقيدتي ــ سياسي ناجا در سال 1384 با تشكيل شوراي عالي قرآن در نيروي انتظامي تهران بزرگ و تعميم آن به ساير استان‌ها، گام مهمي را در تدوين استراتژي برنامه‌هاي قرآني در ناجا برداشت. شورايي كه به گفته «محمد فلاح» مسئول دارالقرآن سازمان عقيدتي سياسي نيروي انتظامي با راه‌اندازي اين شورا، تصميم‌گيري‌هاي كلان قرآني درنيروي انتظامي توسط اين شورا انجام‌ مي‌شود و شايد تدوين طرح جامع قرآني براي كليه كاركنان نيروي انتظامي در طول 30 سال خدمت از ثمرات اين شورا باشد.

ضرورت اجراي برنامه‌هاي قرآني در ناجا

در نهادي مانند ناجا به علت ارتباط مستقيم با جان و مال آحاد مردم ضرورت توجه به فرهنگ كاركنان و فضاي عمومي نيرو بسيار ضروري است. البته اين به معناي آن نيست كه تنها اجراي برنامه‌هاي قرآني مي‌تواند چنين فضايي را ايجاد كند اما زماني برنامه‌هاي قرآني در اين نيرو موثر تلقي مي‌شود كه در رفتار عمومي ناجا با مردم نمود داشته باشد. نمودي كه به تعبير حضرت امام خميني(ره) از اقتضائات نيروي انتظامي انقلابي و اسلامي است.

ايشان در رهنمودي به كاركنان نيروي انتظامي مي‌فرمايند: «امروز روزي است كه ملت با اين قشرهاي انتظامي رفيق‌اند و دوست‌اند و برادرند. آن‌ها مي‌خواهند حفظ كنند اين انتظامات را براي ملت. ملت وقتي ديد كه اين طايفه خدمتگزار او هستند و محبت به او مي‌كنند، به كسي كه خدمت به او مي‌كند، حفظ مي‌كند نظم مملكتش را، قهراً علاقه‌مند مي‌شود.»

وظايف ناجا در كلام امام(ره)

ايشان همچنين در فراز ديگري مي‌فرمايند: «ما در يك مملكتي مي‌خواهيم كار كنيم كه اين مملكت مال امام زمان ـ سلام الله عليه ـ است، مال حضرت امير ـ سلام الله عليه ـ و مال پيغمبر (ص) است. ما داريم خدمت به پيغمبر و اسلام مي‌كنيم. ما نبايد به مردم حالا ـ عرض كنم كه ـ قدرت فروشي بكنيم. خيال بكنيم ما يك قدرتمندي هستيم و مردم چيزي نيستند. اگر اين كار را بكنيد محبوب مردم نيستيد. ...آدم وقتي هم به يكي اذيت بكند خودش هم ناراحت مي‌شود. اما در اين رژيم(اسلامي) بايد همه با دل راحت انشاء الله و با قدرت، اما قدرت براي اشخاصي كه فساد مي‌كنند و رحمت براي دوستان خودتان، «اشداء علي الكفار رحماء بينهم» دستور خداست كه وصف مؤمنين اين است كه در مقابل اجانب مي‌ايستد قوي، بين خودشان دوست و رفيق و رحيم و اينها…»

از اين رو اجراي برنامه‌هاي قرآني و ديني و متعاقب آن ايجاد فضاي ذكر و تذكر، افزايش بصيرت اخلاقي، ديني، اجتماعي و سياسي كاركنان و ارتقاء روحيه مردم‌گرايي از طريق اجراي برنامه‌هاي موثر، جذاب و ظريف به ويژه در حوزه قرآني مي‌تواند در زمره مهمترين برنامه‌هاي نهادي مانند ناجا قرار گيرد، موضوعي كه البته در سال‌هاي اخير در اين نيرو جدي‌تر و علمي‌تر از گذشته در حال پيگيري است.

علي فرج‌زاده
 سه شنبه 16 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن