واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي ابعاد فني سبك استاد «محمود خليلالحصري» در تلاوت قرآن كريمحسينعلي شريف:«حصري» پدر قرائت ترتيل قرآن كريم به روايتهاي مختلف است
گروه فعاليتهاي قرآني: تلاوتهاي استاد «محمود خليلالحصري» بيشتر از جنبه تجويد قرآن كريم حائز اهميت است تا جايي كه ميتوان وي را پدر قرائت ترتيل قرآن كريم به روايتهاي مختلف ناميد.
«حسينعلي شريف» كارشناس، مؤذن و داور بينالمللي قرآن كريم، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: استاد «محمود خليلالحصري» يكي از استادان بزرگ قرائت قرآن كريم در دوره طلائي تلاوت قرآن كشور مصر است.
وي افزود: تلاوتهاي اين استاد بيشتر از جنبه تجويد قرآن كريم حائز اهميت بوده و وي در اين زمينه تمام سعي و تلاش خود را معطوف به اجراي درست و دقيق احكام تجويدي در تلاوت قرآن كريم كرده است.
شريف تصريح كرد: يكي از كارهاي ماندگار استاد محمود خليلالحصري در عرصه قرائت قرآن كريم، اجراي دورههاي تحقيق و ترتيل به روايتهاي مختلف است و با توجه به اينكه قبل از وي كمتر كسي مبادرت به انجام اين كار كرده است ميتوان اين استاد را «پدر قرائت ترتيل قرآن كريم به روايتهاي مختلف» ناميد.
اين كارشناس قرآني در پاسخ به اين سئوال كه چرا استاد حصري در مقايسه با استادي مانند «مصطفي اسماعيل» و يا استاد «عبدالباسط محمد عبدالصمد» از شهرت به نسبت كمتري برخوردار است عنوان كرد: نميتوان مدعي شد كه شهرت استاد حصري از مصطفي اسماعيل كمتر است، ولي ميتوان گفت كه استاد حصري مانند مصطفي اسماعيل در مقوله صوت و لحن الگو قرار نگرفت.
وي ادامه داد: استاد خليلالحصري به دليل اينكه سقف و ارتفاع صدايش چندان مناسب نبود نميتوانست در تلاوت خود همه پردههاي صوتي را اجرا كند و به تبع آن كمتر نيز به مقوله لحن در تلاوت پرداخت.
اين مؤذن برجسته كشورمان تأكيد كرد: در تلاوت قرآن اصل بر اين است كه معنا و مفهوم آيات تلاوت شده به طور كامل و صحيح به مخاطب منتقل شود و استاد حصري همواره در تلاوتهاي خود اين اصل را مد نظر داشته است.
وي افزود: اينكه استاد حصري در تلاوتهاي خود به مقوله لحن كمتر پرداخته شايد معلول اين باشد كه صداي اين استاد چنان اجازهاي را به وي براي استفاده از الحاني كه طبقات صوتي بالا را ميطلبد نميداده، البته اين نكته نيز نبايد مورد غفلت قرار بگيرد كه شايد استاد حصري نيازي را براي پرداختن بيش از اين به موضوع لحن در تلاوتهاي خود احساس نميكرد.
حسينعلي شريف در پايان گفت: درباره كليت قرائت استاد محمود خليلالحصري ميتوان گفت كه وي آنچه را كه در توان خود داشته و ويژگيهاي منحصر به فردي كه براي تلاوت قرآن در وجود اين استاد نهفته بوده به بهترين نحو مورد استفاده قرار داده است.
يادآوري ميشود، استاد «محمود خليلالحصري» در 17 سپتامبر سال 1917 ميلادي در شبرالنعله از توابع طنطاي مصر به دنيا آمد، وي اولين كسي بود كه فكر قرائت قرآن را همراه با صداي خوش در سر پروراند و پس از آن راديوي مصر، صوت دلنشين قرآن او را از قاهره پخش كرد. اين استاد علاوه بر گنجينههاي بيشماري كه در علم قرائت قرآن از خود به يادگار گذاشته است داراي تأليفات بسيار ارزنده در زمينههاي مختلف علم قرائت است.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]