واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كردان باناموفق خواندن دولت درواگذاري23تصدي به شهرداريها:معاونت عمراني6ماه فرصت واگذاري دارد رعايت حقوق شهروندي باكاهش سوال مراجع نظارتي ازشوراهاافزايش مييابد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
وزير كشور با اشاره به ناموفق بودن دولت در واگذاري 23 تصدي خود به شهرداريها، تاكيد كرد: پرچمدار تحقق واگذاري 23 تصدي قابل واگذاري دولت به شهرداريها با اعتقاد و آگاهي هستيم.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي كردان امروز صبح در سيزدهمين گردهمايي شهرداران كلانشهرها و مراكز استانها، گفت: سند چشمانداز نظام جمهوري اسلامي ايران كه مورد تفاهم كل كشور است، جمهوري اسلامي ايران را در مقام اول كشورهاي منطقه و كشوري الهامبخش در بين 23 كشور منطقه خاورميانه تعريف كرده است و رسيدن به اهداف پيشبيني شده بايد به عنوان دغدغه اصلي وزارت كشور و زيرمجموعههاي آن قرار گيرد و بايد برنامه عملياتي براي تحقق اين سند تعريف شود.
وي افزود: بايد نقاط قوت و ضعف كلانشهرهاي ايران نسبت به پايتختهاي 23 كشور منطقه شناسايي شود، به طوري كه شهرهاي ايران در كليه برنامهها و عملكردها بايد جاذب و الهام بخش باشند.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود، بيان كرد: در حال حاضر الهامبخش بودن در آرايش شهرهاي كشور به ندرت ديده ميشود و اگر اين موضوع را شهرداران در شهرهاي خود احساس نميكنند، بايد به طور جدي در دستور كار قرار دهند، چرا كه اين موضوع در سند چشمانداز كه تقريبا دائما موضوع آن تكرار شده است، آمده، اما هنوز به آن عمل نكردهايم.
كردان با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبري كه دهه چهارم انقلاب اسلامي را دهه پيشرفت و عدالت خواندهاند، اظهار كرد: براي تمام كساني كه در عرصه نظام جمهوري اسلامي ايران قدرت تصميمسازي و تصميمگيري دارند و براي تمام ايرانياني كه دهه چهارم انقلاب را تجربه ميكنند، بايد اين دو شاخصه كاملا عيني و ملموس شود و بايد بتوانيم با برنامه و اهداف مشخص، اين دو شاخص را كه كمتر با هم ناهمخوان هستند، براي افكار عمومي تقويت كنيم.
وي در بخشي از صحبتهاي خود به تحقق نظر قانون اساسي در قالب شكلگيري شوراها و جايگاه آنها، اشاره و تصريح كرد: مدت زيادي از سپردن اداره شهرها به شهرداريها ميگذرد، اما قدمت سپردن اداره امور شهر به خود مردم كمتر از يك دهه است و بايد نهال شوراها را با يك باغباني خوب و مناسب حفظ كنيم، تا از ميوههاي شيرين آن به نفع جامعه استفاده شود.
وزير كشور با تاكيد بر اين كه در حال حاضر دو نقص تثبيت سياستها و تثبيت مديريتها در برخي مديريتهاي كشور احساس ميشود، اظهار كرد: بايد اين چالش هر چه زودتر تبديل به فرصت شود، فعلا اين دو نقص خود را نشان داده و اگر حل نشود، ممكن است نقايص ديگري را نيز نشان دهد.
وي در ادامه صحبتهاي خود به وظايف خدمات شهري شهرداريها اشاره كرد و ادامه داد: شايد كار خدمات شهري حرفهاي به نظر نيايد، اما شهرداريها از يك كار حرفهاي و تخصصي بالا برخوردارند و توانستهاند، تعامل خوبي بين حاكميت، شوراها و شهرداريهاي كشور برقرار كنند.
وي در ادامه صحبتهاي خود به موضوع ترافيك و محيط زيست به عنوان دو موضوعي كه در شرايط فعلي مردم شهرها را مورد اذيت و آزار و خانوادهها را نگران و درگير كرده است، اشاره و عنوان كرد: رفع اين دو مشكل بايد جزو دغدغههاي اصلي شهرداريها باشد، تا به اين واسطه مردم پيشرفت و عدالت را در كنار هم احساس كنند.
وزير كشور خاطر نشان كرد: مباني جمهوري اسلامي ايران ايجاب ميكند كه تمامي تصميمات توسعهاي كشور داراي پيوست محيط زيست، فرهنگي و اجرايي باشد و نبايد هيچ تصميمي بدون در نظر گرفتن اين سه پيوست اجرايي شود.
وي توضيح داد: اگر در زمينه تحقق اين سه پيوست در امور اجرايي غفلتي صورت ميگيرد، شهرداران بايد آن را بررسي و جبران كنند تا حتي يك پروژه هم بدون اين سه پيوست مهم اجرايي نشود.
كردان خاطر نشان كرد: متاسفانه دولت در بخش سياستگذاريهاي مربوط به شهرداريها، توفيق بالايي نداشته و يكي از تصميمات مهم خود در مورد واگذاري 23 وظيفه و تصديگري دولت به شهرداريها را محقق نكرده است.
وي اين موضوع را با توجه به بزرگ بودن دولت و تصديهاي زياد آن طبيعي خواند و گفت: تجربه كارهاي دولتي نشان داده است كه همواره براي واگذاري برخي تصديگريها مقاومتهايي وجود دارد، اما وزارت كشور، پرچم تحقق اين قول را با اعتقاد و آگاهي و فرهنگسازي و نيز فشار بر كساني كه مقاومت ميكنند، در راستاي رسيدن به عقل و خرد جمعي و نيز رسيدن به اهداف اصل 44 در دست ميگيرد و آن را محقق خواهد كرد.
وزير كشور تاكيد كرد: براي رسيدن به اين هدف مهم به معاونت عمراني وزارت كشور شش ماه مهلت ميدهم، تا اين موضوع را اجرايي و محقق و در اين دوره كليه حوزههاي قابل واگذاري را به شهرداران و با هماهنگي آنها واگذار كند.
وي خطاب به شهرداران هم گفت: شما نيز بخشهايي كه ظرفيت فعاليت و همكاري مشترك وجود دارد را در تعامل مثبت با معاونتهاي عمراني اعلام كنيد.
كردان دفاع از حقوق شهروندان را يكي ديگر از مهمترين وظايف شهرداريها عنوان كرد و يادآورشد: هزينه زندگي براي شهروندان را بايد كاهش دهيم و در عين حال بايد آنها از حقوق شهروندي خود برخوردار شوند و نبايد اجازه دهيم كه شهروندان، مورد تعدي و ظلم قرار گيرند.
وي گفت: به هر ميزان كه آراي ديوان عدالت اداري نسبت به موضوعات شهري كاهش پيدا كند و يا به هر ميزان كه مصوبات شوراي شهر تهران از طريق مراجع نظارتي كمتر مورد سوال قرار گيرد، به اين معناست كه حقوق شهروندان بيشتر رعايت شده است.
وزير كشور در عين حال تاكيد كرد: پيگيري تحقق شهرهاي مجازي براي كاهش هزينههاي زندگي شهري لازم است و توضيح داد: در حالي كه 70 درصد مردم كشور در شهرها زندگي ميكنند، اگر بتوانيم با تحقق شهرهاي مجازي فقط يك درصد از هزينه زندگي مردم را كاهش دهيم، منابع بسياري را كه در شهرهاي ايران هزينه ميشود، ذخيره خواهيم كرد و از هدر رفتن آنها جلوگيري ميكنيم، چرا كه اين پول به جيب شهروندان برميگردد و آنها هم رضايت بيشتري از شهرداريها خواهند داشت و همكاري بيشتري با شهرداريها خواهند كرد.
وي در پايان صحبتهاي خود خطاب به شهرداران پيشنهاد كرد كه در پايان دهه سوم انقلاب و براي ماندگاري تلاش شهدا و نيز ثبت پايداري و مقاومت انقلاب براي نسل بعدي شهرداريهاي سراسر كشور، در هر يك از شهرهاي خود، نمادي را به عنوان نماد انقلاب ايجاد كنند، تا هر يك از مسافران داخلي و خارجي با ديدن آن متوجه شوند كه در كشوري با توحيد الهي و مكتب اسلامي وارد شدهاند.
انتهاي پيام
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]