واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
داخلي. اجتماعي. اعتياد.
كارشناس درمان و پيشگيري از اعتياد و مسوول صداي مشاور كرمان گفت:
پايين آمدن سن اعتياد زنگ خطري براي خانوادهها محسوب ميشود.
محمد دانش جهانگرد روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد:
خانوادهها بايد بيش از پيش از جوانان و نوجوانان خود مواظبت كنند تا در دام اعتياد گرفتار نشوند.
وي افزود: سازمانهاي متولي نيز بايستي با اجراي برنامههاي مناسب براي اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و ايجاد تنوع در اين برنامهها از گرايش اين قشر بهاعتياد جلوگيري كنند.
وي با بيان اينكه طبق آمار موسسه ملي تحقيقات سوء مصرف وابسته به دانشكده علوم بهزيستي سن اعتياد در كشور به ۱۸سال رسيده است، گفت:
ميانگين سني ۲۵/۶درصد معتادين كشور ۳۲تا ۷۲سال است.
جهانگرد افزود: بر اساس اين آمار ۴۴/۷درصد معتادين كشور زير ۲۹سال سن دارند.
وي اضافه كرد: در استان كرمان نيز سن اعتياد در حد آمار كشور است.
مسوول صداي مشاور و كارشناس درمان و پيشگيري از اعتياد افزود: ۴۱/۲ درصد معتادان در كشور و ۴۰درصد معتادان در كرمان مجرد هستند.
وي با بيان اينكه ۵۸/۲درصد معتادان كشور تحصيلات زير مقطع دبيرستان و ۹۸درصد آنان ديپلم و زير ديپلم دارند گفت: اين آمار در كرمان ۶۸/۷درصد زير مقطع دبيرستان و ۹۵درصد ديپلم و زير ديپلم است.
اين كارشناس ارشد روانشناسي باليني با اشاره به اينكه اعتياد از پنج هزار سال پيش در جوامع بشري سابقه دارد علت آن را مسايل رواني، جسماني و اجتماعي بيان كرد.
وي با بيان اينكه اعتياد به هر شكل ميتواند موجب تخريب بنيان خانوادهها شود گفت: ميزان اين تخريب به اعتيادهاي سبك، خطرناك و خيلي پرخطر بستگي دارد.
وي اضافه كرد: به عنوان مثال ميزان تخريب در خانوادهاي كه هرويين مصرف ميشود صد در صد است.
كارشناس درمان و پيشگيري از اعتياد و مسوول صداي مشاور كرمان گفت: طبق آخرين تحقيقات صورت گرفته توسط موسسه ياد شده، ترياك به عنوان مصرف غالب مواد مخدر در استان كرمان شناخته شده است.
جهانگرد علت اين امر را ريشههاي تاريخي و باور مردم در درمان دردهاي جسماني توسط اين ماده مخدر ذكر كرد.
وي گفت: طبق آمار ياد شده بين ۱۲تا ۱۵درصد از مصرفكنندگان مواد مخدر در استان كرمان تزريقي هستند و اين نوع اعتياد در كرمان مقايسه با استانهاي ديگر از شيوع كمتري برخوردار است.
كارشناس درمان و پيشگيري از مواد مخدر گفت: آهنگ رشد اعتياد در استان كرمان كم اما الگوي مصرف به سمت مواد پرخطر مانند هرويين و كراك است.
جهانگرد با اشاره به اينكه در مصرف مواد پرخطر مانند هرويين احتمال آسيب و ابتلا به ايدز و هپاتيت وجود دارد، افزود: اين آسيب در مصرف ترياك خيلي كمتر است.
اين كارشناس ارشد روان شناسي باليني به نبود متولي مشخص براي درمان اعتياد در كشور اشاره كرد و گفت: وجود مراكز غيرمجاز درمان اعتياد موجب بدبين شدن مردم به نظام درمان اعتياد شده است.
جهانگرد افزود: افزايش ميزان عود اعتياد در معتاداني كه در مراكز غيرمجاز اقدام به درمان ميكنند، معتادان را نسبت به درمان خسته، افسرده و بيرغبت ميكند.
كارشناس درمان و پيشگيري از اعتياد افزود: هر چه درمان استاندارد، عملي و با برنامه و همكاري درمانگر و خانواده و برنامههاي اجتماعي همراه باشد احتمال عود كاهش مييابد.
وي در مورد برنامههاي كاهش آسيب مصرف مواد مخدر در استان كرمان گفت:
در حال حاضر ۵۴مركز كاهش آسيب در اين استان وجود دارد كه مورد استقبال خانوادهها و معتادان قرار گرفتهاند.
اين كارشناس ارشد روان شناسي باليني برنامههاي كاهش آسيب مصرف مواد مخدر در اين استان را موفق ارزيابي كرد.
جهانگرد افزود: با اين برنامه عوارض ناشي از اعتياد از جمله ايدز و هپاتيت كه جامعه را دچار بحران ميكنند با جانشين كردن موادي مانند متادون در معتادان تزريقي كاهش يافته است.
وي با بيان اينكه براي درمان و سم زدايي شاخصي وجود ندارد گفت: ارزيابي موفقيت در اين زمينه به علت نبود شاخص امكان پذير نيست.
وي اجراي برنامه موفق پيشگيري، وجود پروتكل درماني جامعهنگر و همه جانبه و داشتن متولي مشخص براي درمان اعتياد را در درمان و پيشگيري از اعتياد ضروري دانست.
جهانگرد با بيان اينكه اعتياد نوعي بيماري اجتماعي است، گفت: تمام سازمانهاي اجتماعي براي درمان و پيشگيري از اعتياد بايستي همكاري كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]