تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815562598




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سنجد» دارويي فراموش شده


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ميوه سنجد در درمان بيماريهاي دهان و دندان، زخممعده و آرتروز نقش دارد
ميوه سنجد اززمانهاي گذشته در سبد غذايي ايرانيان جا داشته و در اعياد سنتي بهآن توجهي خاص مبذول شده است . امروزه از درخت سنجد و ميوه آن در صنايع غذايي،بهداشتي، دارويي، عطرسازي و صنايع چوب استفاده مي شود. نام علمي سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رويشگاه اين درخت بدليل سازگاري آن با محيطهاي مختلف در اغلبنقاط كره زمين از جمله آمريكاي شمالي، اروپاي شرقي و غربي، آسياي مركزي و شمالي و ... است.
به طور كلي 3 نوع درخت سنجد در دنيا وجود دارد كه 2 نوع هلاگنوس و هيپوفار درايران موجودست. درخت سنجد هلاگنوس به دليل درشتي ميوه، قامت بلند، نداشتن خار وبرگهاي پهن به درخت سنجد هيپورفيا برتري دارد.
خواص درخت سنجد در تمام اندامهاي آن منتشر شده است و ريشه، چوب، پوست و ميوه آنداراي خواص دارويي و صنعتي متفاوتي است از پوست درخت سنجد يك ماده شيميايي داروييمهم به نام تتراهيدروآرمور – متيل – N استخراج ميشود.
از برگ درخت سنجد آلكانوييد استخراج ميشود كه در صنايع داروسازي كاربرد دارد. اسانس گل سنجد در صنايع داروسازي و آرايشي و عطرسازي بكار ميرود.
درخت سنجد داراي 3 قسمت برون بر (پوست قهوهاي رنگ)، ميانبر (آردي شكل) و درونبر (هسته چوبي و سفت آن) است كه قسمت ميانبر و درون بر آن داراي ارزش غذايي فراواناست. در قسمت ميانبر 2 نوع قند گلوكز و فروكتوز، 7 نوع چربي اشباع شده و اشباعنشده وجود دارد. در قسمت درون بر سنجد 17 نوع آمينواسيد و مقداري پروتئين وجود داردكه هر يك از اين آمينواسيدها خواص دارويي بسيار مفيدي دارند بطوري كه ميتوان گفتميوه سنجد يك ميوه دارويي صفراست. اين ميوه در طب سنتي به عنوان تانن قابض استبنابراين در معالجه بيماريهاي دندان، لثه و اسهال و در درمان زخم معده موثر است وميتواند از خونريزي جلوگيري كند. اگر آرد و هسته ميوه سنجد با هم آسياب شود مصرفخوراكي آن بيماري آرتروز را درمان ميكند.







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن