واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: كودك و نوجوان - كودكان در روز جهاني كودك
كودك و نوجوان - كودكان در روز جهاني كودك
باز هم روز جهاني كودك و يادآوري جهاني پر از كودك و كودكاني بدون جهان، بازهم روز جهاني كودك و يادآوري سهم كوچكي به اندازه يك روز از 365 روز سال، بازهم روز جهاني كودك و بهانهاي براي نوشتن از محرومترين و آسيبپذيرترين افراد جامعه.
در 11 سپتامبر سال 1946 بعد از جنگ جهاني دوم در اروپا اجلاس عمومي سازمان ملل به منظور حمايت از كودكان، مركز يونيسف را كه ابتدا انجمن بينالمللي ويژه كودكان سازمان ملل نام داشت، ايجاد كرد. سال 1953 يونيسف يكي از بخشهاي دائمي سازمان ملل گرديد و هشتم اكتبر مصادف با 16 مهر در ايران «روز جهاني كودك» نامگذاري شد؛ روزي كه كودكان جهان خواهان يادآوري اين مسئله هستند كه سالانه هزينههاي غيرقابل تصوري صرف توليد انواع سلاحهاي هستهاي و غيرهستهاي ميشود؛ حال آنكه، كودكان بسياري از گرسنگي، عدمامكانات بهداشتي، سوءتغذيه و... جان خود را از دست ميدهند.
طبق اعلام يونيسف تنها با اختصاص پنج دلار براي هر كودك ميتوان جان 90درصد كودكاني را كه سالانه به دلايل مختلف جان خود را از دست ميدهند، نجات داد. براي بهبود چشمگير زندگي كودكان جهان سوم فقط كافي است مبلغ شش هفته بودجه تسليحاتي جهان هزينه شود. فقر اقتصادي از يك سو و فقر فرهنگي از سوي ديگر زمينه و بستر اعمال خشونت عليه كودكان را ايجاد ميكند. افزايش كودكآزاري در جوامع مختلف از جمله جامعه ما از گستردگي آن در تمام طبقات اجتماعي اعم از مرفه و غيرمرفه، كمسواد و بيسواد حكايت دارد كه اين امر مستلزم توجه جديتري ميباشد. مرگومير ناشي از سوءرفتار از يك طرف و جان باختن ناشي از فقر، سوءتغذيه و بيماريهاي واگيردار از طرف ديگر، كودكآزاري را به عنوان پديده شوم عصر حاضر معرفي ميكند.
سالانه هزاران كودك در خيابانها با دستفروشي و گدايي بزرگ ميشوند و زودتر از آنكه به خود بيايند مورد سوءاستفاده قرار ميگيرند و چه بسيار كودكاني كه در چارچوب به اصطلاح امن خانواده مورد تهديد و شكنجه قرار ميگيرند و رنج آنان در سكوت مصلحتانديشانه گم ميشود. بار ديگر روز جهاني كودك فرا رسيد و جهانيان اين روز را در حالي جشن ميگيرند كه هنوز هزاران كودك در سراسر دنيا از كمبود يا نبود غذا جان خود را از دست ميدهند؛ كودكاني كه با عدمامنيت و سلامتي بزرگ ميشوند بيآنكه كودكي كنند، ميميرند بيآنكه كسي برايشان بگريد و رنج، همدم هميشگي آنان است. بار ديگر روز جهاني كودك فرا رسيد تا به يادمان آورد كه كودكان از محرومترين و آسيبپذيرترين افراد جامعه هستند كه در جاي جاي دنياي امروز قرباني فقر، ناآگاهي، جنگ، آوارگي و بيخانماني ميشوند؛ دنيايي كه براي آنها جز تباهي و سياهي، جز رنج و سختي چيز ديگري به ارمغان نياورده است، كودكاني كه تحقير ميشوند، جسم و جانشان مورد آزار و شكنجه و سوءاستفاده قرار ميگيرد و در تمام زندگي طعم تلخ آزارها و حقارتها را به همراه دارند. بار ديگر روز جهاني كودك فرار رسيد تا فراموش نكنيم كه با هر ايدئولوژي و تفكري، مسوول ساختن دنيايي بهتر براي همه كودكان فارغ از جنسيت، نژاد، زبان و هر آنچه ديوار جدايي بين انسانها ميكشد، هستيم.
بار ديگر روز جهاني كودك، روز پاسداشت كودك و كودكي، روز پاسداشت نيك سرشتي انسان و ارج نهادن به اين پاكي و مهر فرا رسيده است، روزي كه بايد انديشهاي دوباره به آينده كنيم و كودكان كه مظهر آن هستند را بيشتر دريابيم.
«موسسه زنان و كودكان رهياب» سال گذشته با همكاري انجمن پويا برنامهاي را به مناسبت روز جهاني كودك در پارك گفتوگو برگزار كرد. همچنين اين موسسه امسال با همكاري سازمانهاي غيردولتي كه در حوزه كودكان فعاليت دارند، روز جهاني كودك را در پارك شهر برگزار ميكنند. و نيز اين موسسه به ساير سازمانهاي غيردولتي پيشنهاد ميدهد تا يك موضوع محوري براي روز كودك انتخاب نمايند تا در روز جهاني كودك سال آينده تمامي سازمانهاي فعال در حوزه كودك، گزارش عملكرد خود را اعلام نمايند تا اين رويكرد بتواند دستاوردي براي كودكان سرزمينمان در برداشته باشد.
براي دستيابي به اين هدف، ما بر اين باوريم كه:
1- كودكي سالهاي رشد و بالندگي است، كودكان نياز دارند در اين دوران حساس و سرنوشتساز از سلامت رواني و جسمي برخوردار باشند.
2- با آنها مهربان باشيم، عشق و محبت را به آنها بياموزيم تا خود به شكوفايي برسند.
3- كودكان، مانند بزرگسالان متفاوت از يكديگرند. آنها را با هم مقايسه نكنيم. مقايسه اعتمادبهنفس آنها را از بين ميبرد.
4- به كودكان توجه كنيم، براي آنها به صورت فردي وقت بگذاريم. به حرفهاي آنها گوش دهيم و به آنها اعتماد كنيم تا مطمئن شوند ديده و شنيده ميشوند و احساس ارزشمندي كنند.
5- در برابر اشتباهات آنها صبور باشيم و شكيبا، اعمال خشونت نه تنها به سلامت جسمي آنها كه به روانشان هم آسيب ميرساند.
6- از طرح اختلافات خود در برابر كودكان خودداري كنيم تا شادي و آرامش كودكانه آنان بر هم نخورد. كودكان دوست دارند پدر و مادرشان با يكديگر دوست و صميمي باشند.
7- آموزش حق همه كودكان است، اين حق را از آنان نگيريم، زيرا آموزش كليد آگاهي و آزادي است.
8- بازي و استفاده از اوقات فراغت حق همه كودكان است خانواده و جامعه در فراهم آوردن اين شرايط نقش بسزايي دارند. كودكان با بازي ميآموزند و از آن لذت ميبرند.
9- كودكان را از كودكي به پذيرش مسووليت در حد توانمنديهايشان تشويق كنيم. تا آنها با حقوق و مسووليتهاي خود آشنا شوند.
10- به جاي ايجاد رقابت، آنها را به سوي مشاركت و همكاري تشويق كنيم، تا دچار اضطراب، نگراني و ترس نشوند.
دولتها موظفند به تعهدات خود در برابر كودكان عمل كنند. رفاه عمومي، تامين بهداشت، آموزش، امنيت، سلامت و حمايت، از وظايف دولتها نسبت به كودكان است. ايجاد دنيايي شايسته براي كودكان نياز به مشاركت و حضور همگاني دارد. همه در برابر كودكان مسوولند و كودكان در برابر آيندهاي بدون خشونت. به اميد آنكه دنيايي داشته باشيم به دور از جنگ و هياهو تا همه كودكان با آرامش و خوشبختي در آن زندگي كنند.
موسسه زنان و كودكان رهياب
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]