تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851142805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بورس و بازار - روز انتخاب


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بورس و بازار - روز انتخاب


بورس و بازار - روز انتخاب

گروه‌اقتصاد:سرانجام روز انتخابات شوراي اصناف كشور فرا رسيد تا باز هم تكرار تاريخ در سپهر اقتصاد ايران رخ داده باشد. دو سال پيش بسياري از مردان صنفي به تكاپو افتاده بودند تا شايد گريزي براي سرنوشت مبهم اصناف بيابند. آنان خبرهايي دريافت كرده بودند كه جملگي حكايت از دخالت نهاد دولت در انتخابات شوراي اصناف كشور داشت. ائتلاف ناگهاني گروهي از توليدكنندگان نيز مهم‌ترين استراتژي مردان صنفي بود. آنان سرانجام هيات‌رئيسه‌اي ائتلافي تشكيل دادند كه محصول آن رياست محمد آزاد بر شوراي اصناف كشور بود. اما دو سال زودتر از آنچه بسياري تصور مي‌كردند، گذشت. اين‌بار باز هم خبرهايي در لابي هتل مرمر تهران منتشر شد كه از توصيه‌هاي برخي نهادها و همراهي دولت براي گزينش افرادي خاص خبر مي‌داد. رئيس مركز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگاني روز گذشته در گفت‌وگو با كارگزاران چنين اخباري را به‌شدت تكذيب كرد ولي همچنان راويان سناريوهاي بسياري را براي انتخابات امروز شوراي اصناف كشور نگاشته‌اند كه شايد نتيجه اين انتخابات تنها با مخالفت‌هاي نمايندگان شهرستاني پارلمان صنفي تغيير يابد.

رئيس به جاي رئيس
دو سال پيش هنگامي كه ائتلاف توليدكنندگان اكثريت آراي نمايندگان شوراي اصناف را براي هدايت پارلمان صنفي به دست آوردند، تماس‌هاي تلفني بسياري به سوي آنان سرازير شد كه جملگي از هدايت آرا به سوي فردي خاص حكايت داشت. برخي تاكيد داشتند كه رئيس شوراي اصناف كشور بايد در تهران سكونت داشته باشد چراكه او در مركز اقتصاد ايران مي‌تواند لابي‌هاي بسياري پيش گيرد. در ميان هيات‌رئيسه نيز سه تهراني حضور داشتند. محمد آزاد، قاسم نوده‌فراهاني و محمد پورمزرعه. در ميان اين سه، دو نفر رياست مجامع امور صنفي توليدي و توزيع را برعهده داشتند و يكي تنها رياست بر اتحاديه آهن‌فروشان تهران را در كارنامه خود داشت. توليدكنندگان مخالف رياست قاسم نوده‌فراهاني بودند. از سوي ديگر دولت از او به شدت حمايت مي‌كرد. از همين روي گزينه‌هاي رياست شوراي اصناف براي آنان از سه به دو كاهش يافت. پورمزرعه رياست را نپذيرفت تا سرانجام آزاد تنها راه گريز لقب گيرد. اينگونه سناريوي رياست فراهاني در شوراي اصناف كشور ناكام باقي ماند. 730 روز از آن ايام مي‌گذرد. اكنون تلخ‌كامي‌هاي گذشته براي هدايت‌گران دولتي تجربه‌اي گران‌سنگ شده است. اين‌بار سه گزينه تهراني به يكي تقليل يافت تا راي‌گيري نيز با شبهه همراه نباشد. از ميان نمايندگان تهراني شوراي اصناف تنها قاسم نوده‌فراهاني جايي براي خويش در ميان كانديداهاي هيات‌رئيسه يافته است. از همين‌روي اگر ختم كلام رئيس تهراني باشد، ‌ناكام چهارساله شوراي اصناف سرانجام رداي رياست به تن خواهد كرد. اولين قدم براي فراهاني حضور در جمع هيات‌رئيسه خواهد بود. تاكنون سه ليست ائتلافي براي هيات‌رئيسه شوراي اصناف كشور تهيه شده كه در ميان هر سه ليست نامي از فراهاني به چشم مي‌خورد. گروهي روايت مي‌كنند كه اگر فراهاني جايي در هيات‌رئيسه داشته باشد شايد رياست او چندان دشوار نباشد. از همين‌روي مخالفان نفوذ دولت در پارلمان صنفي به تكاپو افتاده‌اند كه قدم اول ناكام بماند، چراكه شايد قدم دومي در كار نباشد.
نايب رئيس به جاي رئيس
نويسنده‌اي شهير در مقدمه يكي از تاليفات خود آورده بود: «تاريخ ايران تكرار شكست‌هاي گذشته است.» بازهم داستان را بايد از دو سال پيش آغاز كرد. دو سال قبل ائتلاف توليدكنندگان جلال‌الدين محمدشكريه را به عنوان رئيس شوراي اصناف كشور گزينش كرده بود. باز هم 730روز از انتخابات شوراي اصناف مي‌گذرد ولي همچنان سناريوهاي گذشته باقي مانده‌اند. دو سال پيش قرار بر اين شد تا شكريه رياست شوراي اصناف را برعهده گيرد اما نمايندگان دولت اعلام كردند كه شكريه در گيلان سكونت دارد و تهران را نمي‌تواند هدايت كند. چنين دليلي سبب شد تا شكريه رياست را واگذارد ولي اين‌بار شايد تازه اقبال او در آسمان صنفي ايران طلوع كرده باشد، چراكه رئيس مركز اصناف و بازرگانان بيان داشته كه از اين پس دبيركل شوراي فعاليت‌هاي اجرايي را برعهده خواهد گرفت. از همين‌روي نمايندگان شهرستاني نيز مي‌توانند رياست را برعهده گيرند. از همين‌روي حضور شكريه در هيات‌رئيسه شوراي اصناف، گزينه‌اي مطرح را براي رياست مهيا خواهد كرد كه اين‌بار نه همراه دولت كه نماينده اصناف خواهد بود.
ائتلاف شهرستاني‌ها
در حالي كه محافل نزديك به وزارت بازرگاني سناريو‌هاي بسياري از انتخابات شوراي اصناف تعيين كرده‌اند، گروهي از نمايندگان شهرستاني نيز ائتلافي را شكل داده‌اند. عزت‌پور، شكريه، تاج‌داران از ميان توليدكنندگان و ممبيني از مجمع امور صنفي توزيعي اهواز به عنوان اعضاي اين ائتلاف شناخته مي‌شوند. يكي از اعضاي اين ائتلاف مي‌گويد كه مذاكراتي با نمايندگان شهرستاني صورت گرفته تا آنان ائتلاف تازه را مورد حمايت قرار دهند. از سوي ديگر برخي هم اعتقاد دارند كه به موازات اين جريان تماس‌هاي تلفني نيز با نمايندگان شوراي اصناف صورت گرفته تا سرنوشت انتخابات را دگرگون سازند.
شوراي اصناف نهاد سياسي يا اقتصادي؟
روزگذشته وزيربازرگاني و معاون وزيربازرگاني نيز به جمع نمايندگان شوراي اصناف كشور رفته بودند تا آخرين توصيه‌هاي خود را به نمايندگان شوراي اصناف ارائه دهند. معاون وزير بازرگاني با تاكيد بر اينكه شوراي اصناف كشور نبايد نهاد سياسي احزاب باشد، عنوان كرد: چنانچه توپخانه احزاب در شوراي اصناف شليك كند حركت اين نهاد صنفي زمين مي‌خورد. به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق مفتح امروز در دومين اجلاس سراسري سومين دوره شوراي اصناف كشور با اشاره به ورود دولت نهم به حوزه واگذاري كارها به اصناف گفت: ورود جدي اصناف به مقوله اقتصاد و بازرگاني كلان كشور و تكيه بر نقش اصناف در تاريخ قبل و بعد از انقلاب در دولت نهم بي‌سابقه است و البته در اين راستا تفسيرهاي متعددي نسبت به واگذاري اين نقش به اصناف صورت گرفته است. معاون وزير بازرگاني با اشاره به وجود دو عنصر در بازار و محيط كسب و كار افزود: دولت به معناي سياستگذار و هماهنگ كننده سياست‌هاي كلان با ساير بخش‌ها يكي از اين عناصر است و عنصر ديگر را مي‌توان عنصر بازار دانست كه رابطه اين دو با هم سرفصل بسياري از مكاتب فلسفي بوده است. به گفته وي فضا بايد تغيير مي‌كرد و تقابل و تعامل ميان اصناف شكل مي‌گرفت، چراكه طي سنوات گذشته وزارت بازرگاني از يك ابزار قوي، قدرتمند، سالم و مقتدر به نام اصناف، خود را محروم كرده بود. مفتح خاطرنشان كرد: اصل 44 نيز به عنوان يك اصل مهم پيش روي دولت بايد به خوبي اجرايي شود به اين معنا كه هر آنچه بخش خصوصي و غير دولتي توانايي انجام آن را دارد دولت حق ورود به آن را ندارد و مكلف است كه كارها را تفويض اختيار كند. معاون وزير بازرگاني خاطرنشان كرد: كالاها بايد قيمتگذاري شوند و در كنار آن نظارت، كشف تخلف و برخورد با متخلفان نيز صورت گيرد كه در آزادترين اقتصادها نيز اينگونه عمل مي‌شود. به اعتقاد وي بدترين عنصر براي قيمت‌گذاري دولت است و تشكل‌هاي صنفي بهترين و ذيصلاح‌ترين افراد براي قيمتگذاري هستند اما دولت بايد ضوابط را براي آنها و به كمك آنها تدوين كرده و به كمك اصناف، آن را اجرايي كند. مفتح تصريح كرد: برگزاري نمايشگاه‌هاي سراسري پاييزه و بهاره توسط اصناف، نمادي از موفقيت اين گروه است، چراكه سال جاري 285 نمايشگاه برگزار شده كه در دوره قبل تنها 15 نمايشگاه آن هم توسط دولت در هر مرحله برگزار مي‌شد. به اعتقاد معاون وزير بازرگاني شوراي اصناف كشور نبايد نهاد سياسي احزاب باشد و چنانچه توپخانه احزاب در شوراي اصناف شليك كند حركت اين نهاد صنفي زمين مي‌خورد. معاون وزير بازرگاني در حالي گذشتگان خود را مورد انتقاد قرار مي‌داد كه مهم‌ترين اتفاقات سياسي و بهره‌برداري‌هاي اينگونه از اصناف در دولت نهم رخ داده است. او تاكيد مي‌كند كه اصناف در دولت‌هاي گذشته مهجور بوده‌اند اين در حالي است كه تنها در زمان حضور اصلاح‌طلبان مركز اصناف و بازرگانان ايران به رياست احمدوند فعاليت‌هاي مطالعاتي گسترده‌اي را در زمينه اصناف آغاز كرد. اين فعاليت‌ها در دولت نهم تعطيل شد تا مركز اصناف و بازرگانان نيز تنها مجري خواسته‌هاي وزارت بازرگاني شده باشد.
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن