واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس مركز پژوهش هاي وزارت آموزش و پرورش عراق : با نظام آموزشي و پرورشي جهان فاصله زيادي داريم
بغداد - رييس مركز پژوهش و تحقيقات وزارت آموزش وپرورش عراق تاكيد كرد: عراق با نظام آموزشي و پرورشي جهان فاصله زيادي دارد.
دكتر "حسين عبدالامير يوسف " روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا دربغداد از اين فاصله به عنوان عقب ماندگي فاجعه آميز يادكرد و افزود: عقب ماندگي عراق از 30 سال قبل و با روي كار آمدن رژيم بعث صدام آغاز شد.
وي ادامه داد كه رژيم سابق بعث براي علم و تخصص ارزشي قائل نبود و مدارك تحصيلي را بين هواداران خود و اعضاي حزب بعث توزيع مي كرد و همين امر ضربه بزرگي به نظام آموزشي و پرورشي عراق زده است .
اين مسوول عراقي بازگشت نظام آموزشي و پرورشي عراق به شرايط طبيعي را مستلزم وقت و پيشرفت روند سياسي در عراق و خروج نيروهاي اشغالگر از كشورش دانست .
دكتر حسين عبدالامير ادامه داد كه مسايل آموزشي و پرورشي در كوتاه مدت بازخورد ندارند و در بلند مدت نتيجه بخش هستند.
وي درعين حال گفت : اگر روند سياسي وامنيتي عراق به همين ترتيب پيش برود و نيروهاي خارجي ازعراق خارج شوند و كشورهاي همجوار عراق بر سر حمايت از روند سياسي و امنيتي عراق به توافق برسند، پيش بيني مي شود نظام آموزشي و پرورشي عراق بعد از شش سال به شرايط طبيعي خود بازگردد.
رييس مركز پژوهش و تحقيقات وزارت آموزش وپرورش عراق ادامه داد: جنگ هاي مكرر و بي حاصل رژيم سابق بعث عليه جمهوري اسلامي ايران و كويت وشرايط جنگي كه از 1991 تاكنون برعراق حاكم بوده به نظام آموزشي وپرورشي عراق بيشترين ضربه را زده است .
حسين عبدالاميرگفت : وزارت آموزش و پرورش و نهادهاي زيرمجموعه آن از جمله مركز پژوهش ها در طول حاكميت رژيم بعث به جاي اين كه خدمتگزار نظام آموزشي و جامعه باشند، در خدمت رژيم بعث بودند.
وي به فعاليت مركز پژوهش ها در دوره رژيم صدام اشاره كرد وافزود اين مركز در دهه 90 قرن گذشته تاسيس شد و به عنوان بازوي اطلاعاتي و امنيتي رژيم بعث در وزارت آموزش و پرورش فعاليت مي كرد.
به گفته وي ، اين سازمان به جاي پرداختن به مسايل پژوهشي و تحقيقات در زمينه آموزش و پرورش و ارتقا آن ، به سازماني براي فعاليت هاي اطلاعاتي عليه مديران ، معلمان و دانش آموزان تبديل شده بود.
حسين عبدالامير كه بيش ازيكسال است مسووليت اين مركز را پذيرفته گفت : نظام آموزشي و پرورشي عراق در طول حاكميت بعث به ويرانه تبديل شده بود و براي همين كار ما در آموزش و پرورش از صفر شروع شده است .
وي مهم ترين طرح هاي پژوهشي و تحقيقاتي كه در حال حاضر مركز بر روي آنها متمركز شده را بحث "افت تحصيلي " ، "فرار از مدرسه " و "تقلب در امتحانات " ذكر كرد و گفت : اينها معضلاتي هستند كه در آموزش و پرورش عراق شيوع يافته و همه آنها از ميراث رژيم سابق بعث هستند.
اين مسوول آموزشي عراق ادامه داد: ما الان مي كوشيم با انجام كارهاي پژوهشي وتحقيقي ، راه حل هاي مناسب را براي اين معضلات آموزشي و پرورشي پيدا كنيم .
وي روند كارهاي آموزشي وپرورشي را درحال حاضر نسبت به شرايط عراق بسيار خوب ارزيابي كرد و گفت : الان ادارات آموزش و پرورش در همه استان ها داراي نشريات داخلي هستند و درتماس دايم با وزارتخانه و مركز پژوهش ها مي باشند.
حسين عبدالامير ادامه داد كه مركز پژوهش ها مي كوشد تا در آينده نزديك يك نشريه وزين تخصصي در زمينه آموزش و پرورش منتشر كند.
وي موضوع آوارگي دانش آموزان به خاطر شرايط امنيتي كشور را يكي از مهم ترين مشكلات ذكر كرد و گفت : اين دانش آموزان به دليل آوارگي ، از ادامه تحصيل محروم شده و يا خود ديگر مايل به حضور در سر كلاس ها نيستند.
وي از آمار دقيق دانش آموزان محروم ازتحصيل اظهار بي اطلاعي كرد اما گفت : امسال حدود شش ميليون و500 هزار دانش آموز سال تحصيلي جديد را درموعد مقرر آن آغاز كردند.
رييس مركز پژوهش وتحقيقات وزارت آموزش و پرورش تعداد مدارس بسته شده در كشور را 221 باب مدرسه ذكركرد وافزود اين مدارس عموما براثر عمليات نظامي نيروهاي آمريكايي يا حملات تروريستي بسته شده اند.
وي آموزش و پرورش را يكي از قربانيان تروريسم در پنج سال گذشته دانست و گفت : از 2003 تا 2007ميلادي 35 كارمند وزارت آموزش و پرورش كشته شده اند كه از اين عده 27 نفر مرد و هشت نفر زن هستند.
تعداد دانش آموزان كشته شده بر اثر حملات تروريستي در همين مدت 654 نفر بوده كه از اين عده 449 نفر پسر و بقيه دختر بوده اند.
وي مهم ترين مشكلات معلمان را مسايل امنيتي و حقوق آنها ذكركرد و گفت : در ماه هاي اخير با پيگيري هاي وزارت آموزش وپرورش و همكاري دولت ، حقوق معلمان به ميزان زيادي افزايش يافته و اين معضل كمتر شده است .
دكترحسين عبدالامير چشم انداز آينده عراق را در سايه تحولات جاري در عراق اميدوار كننده توصيف كرد و گفت : در صورت تحقق سه مساله ، آينده عراق روشن و اميدوار كننده است .
"پايان كامل مذهب زدگي و فرقه گرايي و توافق سياسي بين گروه هاي عراقي "، "خروج اشغالگران " و "همگرايي كشورهاي همجوار عراق براي حمايت از دولت و روند سياسي عراق " سه مساله سياسي هستند كه به اعتقاد حسين عبدالامير آينده عراق را رقم مي زنند.
خاورم 1770/2291**1373
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]