تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بركت در مال كسى است كه زكات بپردازد، به مؤمنان مدد و يارى رساند و به خويشاوندان كمك نما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827765690




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون دانشگاه علوم پزشكي اهواز: طول عمر سالمندان همراه با ناتواني فايده‌اي ندارد پزشكان يك پروتكل استاندارد آموزشي را براي بهبود سالمندان پيش گيرند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون دانشگاه علوم پزشكي اهواز: طول عمر سالمندان همراه با ناتواني فايده‌اي ندارد پزشكان يك پروتكل استاندارد آموزشي را براي بهبود سالمندان پيش گيرند


خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در همايش گراميداشت هفته جهاني سالمند گفت: ما بايد بتوانيم از طريق برنامه‌هاي بهداشتي و پيشگيري از بيماريها، ناراحتي‌هايي كه سالمندان با آن درگيرند را كاهش دهيم.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ عبدالرسول نيكخوي در اين همايش كه صبح امروز در تالار شهر اهواز برگزار شد، گفت: در هفته جهاني سالمند كه در محدوده زماني 10 تا 16 مهرماه برگزار مي‌شود و به مناسبت تكريم مقام سالمندان، آنچه را كه توان داريم بايد در سياستگذاري‌ برنامه‌ها و امور مربوط به سالمندان به اجرا بگذاريم.

وي افزود: ما بايد ذخايري همچون سالمندان را حفظ و نگهداري كنيم و در صدد كاهش بيماري سالمندان بر آييم؛ اين نكته زماني موثر خواهد بود كه يكسري برنامه‌هاي پيشگيري و بهداشتي اجرا شود.

نيكخوي خاطرنشان كرد: حاصل و نتيجه‌ قرن 21 افزايش طول عمر و اميد به زندگي افراد جهان بوده است. بطور كلي درصد سالمندان افزايش و ميزان مرگ و مير كاهش پيدا كرده است. پيشگيري از برخي مرگ و ميرها باعث افزايش ميزان درصد سالمندان مي شود كه اين امر به عنوان يكي از سياست‌هاي بهداشتي در سراسر دنيا محسوب مي‌شود.

وي افزود: در نيم قرن گذشته ميزان تولد كودك به ازاي هر زن به طور متوسط 5 بوده كه اين رقم از 5 به 7/2 رسيده و انتظار مي‌رود در آينده نزديك به 1/2 برسد.

نيكخوي اظهار داشت: اميد زندگي در كشور ما 20 سال افزايش پيدا كرده كه آقايان تا سن 70 سال و خانم‌ها تا 72 سالگي اميد به زندگي دارند كه ميزان اميد به زندگي در خانم‌ها 2 سال بيشتر از آقايان است.

وي در خصوص فعاليتهاي كشور به فعاليتهاي وزارت كشور اشاره كرد و افزود: يكي از فعاليتهاي انجام شده در وزارت كشور در خصوص سالمندان ايجاد شوراي ملي سالمندان با هدف ساماندهي امور سالمندان در تمام ابعاد اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي بوده است.

نيكخوي عنوان كرد: اين شورا بايد به تبع در استانها و همچنين شهرستانها تشكيل شود. اولين جلسه شورا در استان ما در سال 85 برگزار شد و 7 مصوبه را در برداشت و كميته‌هايي هم همزمان با آن تشكيل شد.

نيكخوي در خصوص آموزش شيوه زندگي سالم سالمندان افزود: شايع‌ترين علل مرگ و مير در گروه سني بالاي 50 سال رخ مي‌دهد كه شامل بيماريهايي همچون قلب و عروق، ناراحتي‌هاي تنفسي و شايع‌ترين اختلالات و بيماريهاي سالمندان اختلالاتي همچون اختلالات حركتي، سرگيجه، بالا بودن فشار خون و آنژين صدري است.

وي گفت: به همين دليل يك مجموعه آموزشي (كتابچه) در استانها و سپس در شهرستان‌ها در خصوص كمك به وضعيت بهداشتي و پيشگيري خود سالمندان و جلوگيري از بروز بيماريهاي مربوطه در حال ارسال است كه اين مجموعه به شكل يك خود آموز است و اگر بشود از اين تعداد بيشتر تكثير مي‌شود تا در اختيار تعداد بيشتري از سالمندان قرار بگيرد. اين مجموعه آموزشي گروه و هدفش سالمندان است.

نيكخوي خاطرنشان كرد: بايد از اعمال سليقه‌هاي مختلف در امور سالمندان جلوگيري شود و پيراپزشك‌ها و پزشكان ما بايد يك پروتكل استاندارد آموزشي را در جهت بهبود بيماريهاي سالمندان پيش بگيرند و همچون كودكان و خانم‌هاي بارداري كه ماهي يكبار به پزشكان مراجعه مي‌كنند در خصوص سالمندان هم بايد به همين شكل عمل شود.

وي افزود: در خصوص آموزش مراقبت‌هاي درماني سالمندان پزشكان و پيراپزشكها بايد آموزش‌هايي همچون آموزش آنژين صدري، سكته قلبي، فشار خون، ديابت، سوء تغذيه، ناراحتي، چاقي، سرطان‌هاي سينه، سقوط و عدم تعادل را فرا گيرند و حتي متناسب با شرايط زماني آموخته‌هاي خود را بازآموزي كنند.

نيكخوي عنوان كرد: در سطح استان در سال 86 ميزان جمعيت بالاي 60 سال در حد 230 هزار بوده و سنين 60 تا 69 سال 50 درصد اين ميزان را تشكيل مي‌دهند كه در حدود 114 هزار نفر مي‌شود.

وي در ادامه به در حال اجرا بودن آموزش شيوه زندگي سالم در 22 شهرستان استان خبر داد و افزود: ابتدا به عنوان پايلوت طرح در سنين 60 تا 69 سال از باغملك شروع شده كه ببينيم محاسن‌ و معايب‌ اين برنامه چيست و بعد در بقيه شهرستانها انجام خواهد شد. هدف اين پايلوت در زمينه آموزش سالمندان اين است كه با انجام يك نظرسنجي سالمندان دردها و مشكلات خود را باز گويند و پس از اولويت‌بندي مشكلات ،كلاسهاي آموزشي ايجاد شود و فرد سالمند در 2 ماه آموزش مي‌بيند و نهايتا ارزيابي خواهد شد.

نيكخوي عنوان كرد: سازمان بهداشت جهاني دهه نخست هزاره سوم يعني از سال 2001 تا 2010 را دهه بهبود كيفيت زندگي نامگذاري كرده است.

وي افزود: طول عمري كه افزايش پيدا مي‌كند بايد همراه با بهبود كيفيت زندگي باشد اگرچه ما توانستيم طول عمر را در كشور افزايش دهيم ولي طول عمري كه همراه با ناراحتي، معلوليت و ناتواني باشد، فايده‌اي نخواهد داشت.

وي درپايان اضافه كرد: يكي از مهمترين بيماريهاي كه سالمندان را از پا مي‌اندازد بيماريهاي همچون قلبي عروق و تغذيه‌اي است. بايد نوع تغذيه و كيفيت آن بهتر شود و اگر ما در مصرف غذا اسراف نداشته باشيم و اعتدال را رعايت كنيم نه چاقي خواهيم داشت نه لاغري و از خيلي از ناراحتي‌ها و بيماريهاي كه باعث مرگ و مير مي‌شود، مي‌توان جلوگيري ‌كرد.

انتهاي پيام
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن