واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون دانشگاه علوم پزشكي اهواز: طول عمر سالمندان همراه با ناتواني فايدهاي ندارد پزشكان يك پروتكل استاندارد آموزشي را براي بهبود سالمندان پيش گيرند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز در همايش گراميداشت هفته جهاني سالمند گفت: ما بايد بتوانيم از طريق برنامههاي بهداشتي و پيشگيري از بيماريها، ناراحتيهايي كه سالمندان با آن درگيرند را كاهش دهيم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ عبدالرسول نيكخوي در اين همايش كه صبح امروز در تالار شهر اهواز برگزار شد، گفت: در هفته جهاني سالمند كه در محدوده زماني 10 تا 16 مهرماه برگزار ميشود و به مناسبت تكريم مقام سالمندان، آنچه را كه توان داريم بايد در سياستگذاري برنامهها و امور مربوط به سالمندان به اجرا بگذاريم.
وي افزود: ما بايد ذخايري همچون سالمندان را حفظ و نگهداري كنيم و در صدد كاهش بيماري سالمندان بر آييم؛ اين نكته زماني موثر خواهد بود كه يكسري برنامههاي پيشگيري و بهداشتي اجرا شود.
نيكخوي خاطرنشان كرد: حاصل و نتيجه قرن 21 افزايش طول عمر و اميد به زندگي افراد جهان بوده است. بطور كلي درصد سالمندان افزايش و ميزان مرگ و مير كاهش پيدا كرده است. پيشگيري از برخي مرگ و ميرها باعث افزايش ميزان درصد سالمندان مي شود كه اين امر به عنوان يكي از سياستهاي بهداشتي در سراسر دنيا محسوب ميشود.
وي افزود: در نيم قرن گذشته ميزان تولد كودك به ازاي هر زن به طور متوسط 5 بوده كه اين رقم از 5 به 7/2 رسيده و انتظار ميرود در آينده نزديك به 1/2 برسد.
نيكخوي اظهار داشت: اميد زندگي در كشور ما 20 سال افزايش پيدا كرده كه آقايان تا سن 70 سال و خانمها تا 72 سالگي اميد به زندگي دارند كه ميزان اميد به زندگي در خانمها 2 سال بيشتر از آقايان است.
وي در خصوص فعاليتهاي كشور به فعاليتهاي وزارت كشور اشاره كرد و افزود: يكي از فعاليتهاي انجام شده در وزارت كشور در خصوص سالمندان ايجاد شوراي ملي سالمندان با هدف ساماندهي امور سالمندان در تمام ابعاد اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي بوده است.
نيكخوي عنوان كرد: اين شورا بايد به تبع در استانها و همچنين شهرستانها تشكيل شود. اولين جلسه شورا در استان ما در سال 85 برگزار شد و 7 مصوبه را در برداشت و كميتههايي هم همزمان با آن تشكيل شد.
نيكخوي در خصوص آموزش شيوه زندگي سالم سالمندان افزود: شايعترين علل مرگ و مير در گروه سني بالاي 50 سال رخ ميدهد كه شامل بيماريهايي همچون قلب و عروق، ناراحتيهاي تنفسي و شايعترين اختلالات و بيماريهاي سالمندان اختلالاتي همچون اختلالات حركتي، سرگيجه، بالا بودن فشار خون و آنژين صدري است.
وي گفت: به همين دليل يك مجموعه آموزشي (كتابچه) در استانها و سپس در شهرستانها در خصوص كمك به وضعيت بهداشتي و پيشگيري خود سالمندان و جلوگيري از بروز بيماريهاي مربوطه در حال ارسال است كه اين مجموعه به شكل يك خود آموز است و اگر بشود از اين تعداد بيشتر تكثير ميشود تا در اختيار تعداد بيشتري از سالمندان قرار بگيرد. اين مجموعه آموزشي گروه و هدفش سالمندان است.
نيكخوي خاطرنشان كرد: بايد از اعمال سليقههاي مختلف در امور سالمندان جلوگيري شود و پيراپزشكها و پزشكان ما بايد يك پروتكل استاندارد آموزشي را در جهت بهبود بيماريهاي سالمندان پيش بگيرند و همچون كودكان و خانمهاي بارداري كه ماهي يكبار به پزشكان مراجعه ميكنند در خصوص سالمندان هم بايد به همين شكل عمل شود.
وي افزود: در خصوص آموزش مراقبتهاي درماني سالمندان پزشكان و پيراپزشكها بايد آموزشهايي همچون آموزش آنژين صدري، سكته قلبي، فشار خون، ديابت، سوء تغذيه، ناراحتي، چاقي، سرطانهاي سينه، سقوط و عدم تعادل را فرا گيرند و حتي متناسب با شرايط زماني آموختههاي خود را بازآموزي كنند.
نيكخوي عنوان كرد: در سطح استان در سال 86 ميزان جمعيت بالاي 60 سال در حد 230 هزار بوده و سنين 60 تا 69 سال 50 درصد اين ميزان را تشكيل ميدهند كه در حدود 114 هزار نفر ميشود.
وي در ادامه به در حال اجرا بودن آموزش شيوه زندگي سالم در 22 شهرستان استان خبر داد و افزود: ابتدا به عنوان پايلوت طرح در سنين 60 تا 69 سال از باغملك شروع شده كه ببينيم محاسن و معايب اين برنامه چيست و بعد در بقيه شهرستانها انجام خواهد شد. هدف اين پايلوت در زمينه آموزش سالمندان اين است كه با انجام يك نظرسنجي سالمندان دردها و مشكلات خود را باز گويند و پس از اولويتبندي مشكلات ،كلاسهاي آموزشي ايجاد شود و فرد سالمند در 2 ماه آموزش ميبيند و نهايتا ارزيابي خواهد شد.
نيكخوي عنوان كرد: سازمان بهداشت جهاني دهه نخست هزاره سوم يعني از سال 2001 تا 2010 را دهه بهبود كيفيت زندگي نامگذاري كرده است.
وي افزود: طول عمري كه افزايش پيدا ميكند بايد همراه با بهبود كيفيت زندگي باشد اگرچه ما توانستيم طول عمر را در كشور افزايش دهيم ولي طول عمري كه همراه با ناراحتي، معلوليت و ناتواني باشد، فايدهاي نخواهد داشت.
وي درپايان اضافه كرد: يكي از مهمترين بيماريهاي كه سالمندان را از پا مياندازد بيماريهاي همچون قلبي عروق و تغذيهاي است. بايد نوع تغذيه و كيفيت آن بهتر شود و اگر ما در مصرف غذا اسراف نداشته باشيم و اعتدال را رعايت كنيم نه چاقي خواهيم داشت نه لاغري و از خيلي از ناراحتيها و بيماريهاي كه باعث مرگ و مير ميشود، ميتوان جلوگيري كرد.
انتهاي پيام
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 264]