واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس دانشگاه بينالمللي چابهار: دانشگاه با 25 دانشگاه وموسسه بينالمللي ارتباط دارد به دنبال سياست بينالمللي كردن آموزش عالي در كشور هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس دانشگاه بينالمللي چابهار با بيان اينكه شعار خاص اين دانشگاه با عنوان "خانه ايراني جايگاه دانش بين المللي" معرفي شده است، گفت: دانشگاه بين المللي چابهار بر اساس يك ايده نو شكل گرفته است و به دنبال توسعه سياست بينالمللي كردن آموزش عالي در كشور است.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا ميرزايي امروز در يك نشست خبري، اظهار كرد: بينالمللي كردن آموزش عالي از فرآيندهاي مهم جهاني است و در واقع امروزه همكاري بين دانشگاهها در دنيا، تبديل به يك هنجار شده است به نحوي كه توسعه كشورها را بر مبناي ارتباطات بين دانشگاهي آنها تعريف ميكند و اين مسئله بر رتبهبندي دانشگاهها به عنوان يك شاخص مطرح است.
وي با بيان اينكه بينالمللي بودن علاوه بر رشد آموزش عالي ميتواند پيامدهايي چون امنيت، رقابت اقتصادي، تفاهم و درك متقابل را نيز به دنبال داشته باشد، عنوان كرد: امكان تربيت نيروهايي كه بتوانند وارد بازار كار بينالمللي شوند نيز از ديگر اثرات ايجاد دانشگاههاي بينالمللي است كه اين دانشگاه نيز بر اساس خلاقيت، روزآمدي و كارآمدي براي ورود به بازار كار برنامهريزي كرده است.
وي افزود: رشتههايي كه در اين دانشگاه ايجاد ميشود از اين شاخصها برخوردارند و در واقع اكثرا رشتههايي هستند كه براي اولين بار در كشور در اين دانشگاه ايجاد شدهاند، از آن جمله ميتوان به آمايش سرزمين، مطالعات استراتژيك، اقتصاد و بازرگاني شيلات اشاره كرد.
برگزاري همايش بينالمللي تبيين جايگاه سياست بينالمللي كردن آموزش عالي ايران درجنبش نرمافزاري
دكتر ميرزايي خاطر نشان كرد: اين دانشگاه براي اولين بار اين توفيق را داشته است كه به تبيين مباني سياست بينالمللي كردن آموزش عالي در كشور بپردازد و در اين ارتباط يك همايش بينالمللي نيز با عنوان "تبيين جايگاه سياست بين المللي كردن آموزش عالي ايران در جنبش نرم افزاري" را بهمن ماه امسال برگزار خواهد كرد.
وي با اشاره به آغاز به كار اين دانشگاه در سال 82 و با مجوز رسمي وزارت علوم، گفت: اين دانشگاه سه مرحله را از نظر طرح راهبردي خود بايد سپري كند كه در حال حاضر فاز اول آن يعني مرحله اسكلت دانشگاه، طي شده است.
با 25 دانشگاه و موسسه بينالمللي ارتباط داريم
وي با بيان اينكه اين دانشگاه در حال حاضر با 25 دانشگاه و موسسه بينالمللي ارتباط دارد، گفت: دانشگاه بين المللي چابهار در عين حال با 12 دانشگاه داخلي از جمله دانشگاههاي تربيت مدرس، تهران و خواجه نصير نيز ارتباط تنگاتنگي دارد.
وي با اشاره به اجراي طرحهاي پژوهشي در سطح بينالمللي همچون اجراي طرح مطالعه اقتصادي آبزيان براي يك موسسه ايتاليايي وابسته به اتحاديه اروپا در جنوب كشور، اظهار كرد: اين دانشگاه با دانشگاههاي بسيار معتبر جهان همكاري دارد.
نمايندگي انحصاري يكي از مراكز آزمون جهان در دانشگاه چابهار ايجاد شده است
رييس دانشگاه بينالمللي چابهار با بيان اينكه اين دانشگاه نمايندگي انحصاري يكي از مراكز آزمون جهان به نام edexcel را داراست، گفت: در اين منطقه اين مركز فقط در دوبي وجود دارد كه زير نظر امير دوبي فعاليت ميكند.
وي افزود: با توجه به اينكه يكي از مشكلات مطرح در كشور چگونگي شركت در آزمونهاي زبان بوده است و اين مسئله باعث ميشده برخي از داوطلبان مجبور شوند به كشورهاي اطراف سفر كنند، اين دانشگاه توانست امكان برگزاري آزمونهاي بينالمللي را در كشور ايجاد كند و در واقع به صورت انحصاري60 آزمون بينالمللي را در ايران برگزار ميكند.
به گفته وي پيش از اين نه تنها اين آزمونها در كشور ايران برگزار نميشد بلكه در خارج از كشور نيز به عنوان ايراني امكان شركت در آزمونها وجود نداشت كه خوشبختانه اين مشكلات با برگزاري آزمونها در داخل كشور مرتفع شده است.
دكتر ميرزايي با اشاره به برگزاري هزار نفر آزمون در هر ماه، خاطرنشان كرد: اين به معني افزايش 5 برابري ظرفيت قبلي است و تا كنون 13 دوره آزمون آيلتس در كشور برگزار شده و ثبتنام براي آزمونهاي 12 ماه سال آينده نيز به زودي آغاز ميشود.
6 رشته جديد به زبان انگليسي در بهمن ماه راهاندازي مي شود
دكتر ميرزايي با بيان اينكه اين دانشگاه كار خود را با 5 رشته آغاز كرده است، گفت: در حال حاضر تعداد رشتهها به 14 عنوان رسيده كه 6 رشته جديد نيز در بهمن ماه به مجموعه رشتههاي اين دانشگاه افزوده ميشود.
وي افزود: 6 رشته جديد با مجوز رسمي وزارت علوم در مقطع كارشناسي به زبان انگليسي و به صورت مشترك با دانشگاه ساندرلند انگليس اجرايي مي شوند كه ثبتنام آنها از اول آبان ماه آغاز ميشود و پذيرش در اين دورهها از طريق آزمون داخلي دانشگاه و با مجوز رسمي سازمان سنجش است كه يكي از ويژگيهاي اين دورهها پايين بودن شهريه آنها نسبت به ساير دورههاست و در واقع شهريه آنها يك سوم شهريه فعلي دانشگاههاي مناطق آزاد ميباشد.
رييس دانشگاه بينالمللي چابهار خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه بسياري از جوانان ما براي ادامه تحصيل از كشور خارج ميشوند و ميتوانند با شهريههاي بسيار پاييني در كشورهايي مانند هند و غيره به ادامه تحصيل بپردازند لذا بايد شهريهها به گونهاي طراحي شود كه با شهريههاي اين كشورها قابل رقابت باشد و بتوان داوطلبان را در كشور حفظ كرد.
دوره مشترك تجارت الكترونيك امسال نيز اجرايي شد
وي افزود: دوره تجارت الكترونيك به صورت مشترك با يك دانشگاه سوئدي براي دومين بار در سال جاري نيز اجرايي شده است.
يكي از بزرگترين مجتمعهاي خوابگاهي كشور در دانشگاه بهرهبرداري ميشود
فارغالتحصيلان دانشگاه مشكل مدرك ندارند
دكتر ميرزايي درباره سياستهاي اين دانشگاه براي جذب دانشجوي خارجي، عنوان كرد: در حال حاضر اين دانشگاه در حال به اتمام رساندن يكي از بزرگترين مجتمعهاي خوابگاهي كشور است كه تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد و در آن 700 سوئيت با كليه تجهيزات زندگي در نظر گرفته شده است كه پس از تكميل آن آمادگي پذيرش دانشجوي خارجي از سال آينده در اين دانشگاه امكانپذير خواهد بود.
وي درباره مدارك اعطا شده به فارغ التحصيلان اين دانشگاه گفت: در حال حاضر اين دانشگاه با 25 دانشگاه معتبر تبادل دانشجو دارد و به عنوان مثال در رشته تجارت الكترونيك دو مدرك يكي از دانشگاه سوئد و يكي از دانشگاه چابهار با مجوز وزارت علوم به فارغ التحصيلان اعطا ميشود و از نظر اعتبار مدارك هيچ مشكلي نداريم.
دكتر ميرزايي با بيان اينكه نقطه ضعف اين دانشگاه در حال حاضر در تنوع رشتهايي است، گفت: ما توانستيم مشكل نو بودن رشتهها را حل كنيم و رشتههايي را ايجاد كنيم كه به صورت معمول در دانشگاههاي كشور وجود ندارند ولي تنوع دهي به رشتهها نيازمند ايجاد امكانات، بودجه و زير ساختها است.
رييس دانشگاه بين المللي چابهار امكانات اين دانشگاه را در سطح كشور و در كل مناطق آزاد مطلوب بيان كرد و ادامه داد: اولين مركز رشد جنوب شرق كشور را در چابهار ايجاد كرديم.
13رشته تحصيلات تكميلي در دانشگاه ايجاد شده است
وي افزود: در حال حاضر 650 دانشجو در اين دانشگاه مشغول به تحصيلند كه 300 نفر در 11 رشته مقطع كارشناسي ارشد و 2 رشته دكترا و 350 نفر در مقطع كارشناسي حضور دارند و در واقع 13 رشته تحصيلات تكميلي در دانشگاه ايجاد شده است
دكتر ميرزايي با بيان اينكه در مقطع كارشناسي ارشد و phd پرستاري و مامايي گروه پزشكي از مهرماه امسال به صورت مشترك با دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي دانشجو پذيرش شد، گفت: در اين رشته 80 نفر در مقطع كارشناسي ارشد و 10 نفر در رشته phd مشغول به تحصيلند.
رشتههاي فيزيك اقيانوس و مديريت سواحل در مقاطع ارشد و دكترا راهاندازي مي شود
دكتر ميرزايي با اشاره به راهاندازي دو رشته فيزيك اقيانوس و مديريت سواحل در مقاطع ارشد و دكترا از بهمن ماه امسال به صورت مشترك با دانشكده علوم دريايي دانشگاه تربيت مدرس و مركز ملي اقيانوس شناسي كشور، گفت: در صدديم رشتههاي جديدي چون فناوري بازيهاي كامپيوتري، امنيت شبكه، مالتي مديا و مديريت استراتژيك را براي اولين بار در اين دانشگاه راهاندازي كنيم كه در صورت كسب مجوز از سال آينده در مقاطع ارشد اين رشتهها دانشجو پذيرش ميشود.
وي درباره برگزاري آزمون آيلتس در اين دانشگاه، خاطر نشان كرد: يكي از ويژگيهاي برگزاري آزمونها، برگزاري جلسات آشنايي با تكنيكهاي آزمون آيلتس در روز قبل از آزمون است كه اين مسئله در موفقيت داوطلبان بسيار تاثير گذار است.
وي افزود: در هر ماه 5 تا 6 نفر از ممتحنهاي بينالمللي بين يك هفته تا ده روز در اين واحد مستقر ميشوند تا آزمون توسط آنها برگزار شود كه اميد است با برگزاري دوره هاي TESSOL بتوانيم ممتحنهاي داخلي نيز تربيت كنيم.
بررسي و تاييد كيفيت مراكز آزمون زبان به دانشگاه داده شد
دكتر ميرزايي با بيان اينكه يكي از مجوزهايي كه از سوي سازمان سنجش به ما اعطا شده است بررسي و تاييد كيفيت كليه مراكز آزمون زبان در كشور است، گفت: در واقع از اين طريق ما مسئول تضمين كيفيت اين آموزشگاهها خواهيم بود.
وي با اشاره به امكانات در نظر گرفته شده براي آموزشهاي مجازي در دانشگاه بينالمللي چابهار، عنوان كرد: اگر استادي نتواند به كلاس درس خود در چابهار برسد از طريق اين واحد مجازي و اتصال به كلاسهاي چابهار ميتواند آموزشهاي خود را به دانشجويان ارائه دهد.
تا كنون حتي يك مورد هم مشكل امنيتي نداشتهايم
رييس دانشگاه بينالمللي چابهار در خاتمه درباره تامين امنيت در اين منطقه گفت: تا كنون حتي يك مورد هم مشكل امنيتي نداشتهايم و منطقهاي كه دانشگاه بين المللي چابهار در آن واقع شده است از نظر امنيتي مشكلي ندارد و در حال حاضر 70 درصد دانشجويان جذب شده در اين دانشگاه در حال حاضر بومي استان سيستان و بلوچستان هستند.
انتهاي پيام
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 364]