محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826595657
سخنگوي وزارت خارجه (مشروح)اعدام فرعون 2 موضع رسمي ايران نيست/ بي اطلاعي از فرد موردنظر جنتي
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخنگوي وزارت خارجه (مشروح)اعدام فرعون 2 موضع رسمي ايران نيست/ بي اطلاعي از فرد موردنظر جنتي
حسن قشقاوي گسترش روابط تهران - قاهره در ابعاد مختلف را مورد تاكيد قرار داد و گفت: در روند گسترش اين مناسبات نبايد به مسائل حاشيهاي پرداخته شود ضمن آنكه در ساخت و پخش مستند فرعون 2 دولت ما هيچ نقشي نداشته و آنچه در آن به نمايش در آمده به هيچ وجه موضع رسمي ما نبوده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه پيش از ظهر امروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي اخبار منتشر شده در خصوص صدور مجوز تاسيس دفتر شوراي آمريكاييان و ايرانيان (نياك) در تهران را صرفا جنجنال سازي رسانههاي غربي ناميد و اظهار داشت: مطلقا چنين بحثي نبوده و نيست و هر چه در اين باره مطرح شده صرفا گمانه زني هايي در سطح رسانه ها بوده است.
اخبار مربوط به نياك، مطلقا رسانهاي است
وي در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران خارجي حاضر در اين نشست مبني بر اينكه متقاضيان راه اندازي چنين دفتري در ايران بايد ازچه مرجعي مجوز مورد نظرخود را دريافت كنند؟ گفت: براي هر يك از اين فعاليت ها در كشور ما قواعد و مقررات خاصي وجود دارد، ضمن آنكه معتقديم اين مساله پديده خاصي نيست و در صورت وجود در چارچوب خود مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
قشقاوي ادامه داد: هر چند كه هيچ نكته خاصي در اين مورد خاص مطرح نبوده است اما طبعا چنين مسائلي مقررات خاص خود را داشته و براي چنين اقدامي بايد به وزارت كشور مراجعه شود كه در اين صورت به حسب تقاضاي مطرخ شده، پروسه قانوني طي خواهد شد و نسبت به يك موضوع خاص نيز مقررات كشور تغيير نخواهد كرد.
تغييرات جديد در دستگاه ديپلماسي كشور
سخنگوي وزارت خارجه همچنين تغييرات جديد در دستگاه ديپلماسي كشور را تاييد كرد و در اين باره اظهار داشت: عليرضا شيخ عطار سفير جديد ما در آلمان صبح امروز راهي اين كشور شد و دكتر آخوندزاده كه از آلمان به تهران آمده و جزو ديپلماتهاي بسيار برجسته و با سابقه ما هستند از اين پس به عنوان معاون آسيايي وزير خارجه مشغول به كار خواهند شد.
وي همچنين ميرابوطالبي، سرپرست سابق معاونت اقتصادي وزارت خانه متبوعش را به عنوان سفير جديد كشورمان در پاريس معرفي كرد و ادامه داد: پس از اتمام مراحل خداحافظي دكتر آهني از فرانسه، ميرابوطالبي به عنوان سفير جديد كشورمان راهي پاريس خواهد شد.
قشقاوي انجام اين قبيل تغييرات در وزارت خارجه را امري كاملا عادي و معمول توصيف كرد و افزود: قبلا هم گفته ايم كه معمولا انتصابات در وزارت خارجه با تغييرات در وزارتخانه هاي ديگر تفاوت دارد و اين موضوع در وزارت خارجه هاي تمام كشورها امري عادي و طبيعي است.
سلطانيه در مقام بيان واقعيت تاريخي بود
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور درباره اخبارمنتشر شده از سوي برخي رسانهها درخصوص مواضع اخيرعلي اصغر سلطانيه مبني بر لزوم اعطاي تضمين به ايران در متقابل تعليق غنيسازي اورانيوم، افزود: نماينده ايران در آژانس خودشان هم اشاره داشتند كه در اين مورد، در مقام بيان يك واقعيت تاريخي و نه يك راهبرد جديد جمهوري اسلامي ايران بوده اند.
وي ادامه داد: همانگونه كه ميدانيد اين مطلب را نه تنها ايشان كه بسياري ازصاحبنظران و تحليلگران هم مورد تاكيد قرار دادهاند؛ كاملا مشخص است كه از 20 سال قبل مذاكراتي در اين رابطه وجود داشته اما آن مذاكرات و تمام مباحثي كه در خصوص كميته تضمين سوخت مطرح شد، هيچ يك به نتايج قابل قبول نرسيد و به رغم ارائه وعدههاي مكرر، مكانيزم متقن بينالمللي براي اين موضوع به دست نيامد.
تا آخر پيگير غني سازي خواهيم بود
قشقاوي سوابق منفي تعامل هستهاي كشورهاي غربي با جمهوري اسلامي ايران را نيز مورد اشاره قرار داد و يادآور شد: حتي رييس سازمان انرژي اتمي ايران در دوران قبل از انقلاب اين مسئله و عدم اجراي تعهدات كشورهاي غربي را مورد اشاره قرار داده است كه مجموع اين مسائل نشان ميدهد كه هيچ تضميني در مورد اعطاي سوخت وجود ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه در ادامه سخنانش بار ديگر موضع ايران مبني بر عدم تعليق غني سازي اورانيوم را تكرار كرد و گفت: هيچ دليلي ندارد كه ما راهبردمان در عدم تعليق غني سازي را تغيير دهيم. اين راه را به طور قاطع و مصمم ادامه خواهيم داد زيرا اين مسئله را حق مسلم و قانوني خود مي دانيم و تا آخر پيگير آن خواهيم بود.
تداوم همكاري ها با آژانس بينالمللي انرژي اتمي
وي در پاسخ به سئوال يكي ديگر از خبرنگاران در خصوص مواضع اخير رئيس مجلس شوراي اسلامي و اعلام نارضايتي نمايندگان مجلس ايران از آژانس بينالمللي انرژي اتمي، اظهار داشت: اغلب نمايندگان مجلس اظهار نظرهايي ميكنند و گاهي هم مصوباتي از سوي نمايندگان مجلس تصويب ميشود كه طبعا لازم الاجراست؛ اما درباره همكاريهاي ايران و آژانس تداوم اين همكاريها در چارچوب توافق جامع پادمان در جريان بوده و ادامه خواهد داشت.
قشقاوي به آژانس بينالمللي انرژي اتمي پيشنهاد كرد كه ضمن تاكيد بر رفتارهاي فني، حقوقي و سازماني اش، تحت تاثير فشار هاي سياسي چند كشور خاص قرار نگيرد.
رئيس مجلس عراق در تهران
وي همچنين از سفر عصر امروز رييس پارلمان عراق به تهران خبر داد و در مورد بحث توافقنامهي امنيتي آمريكا و عراق و همزماني اين سفر با فشارهاي آمريكا در مورد امضاي اين توافقنامه گفت: همان طور كه دو طرف اعلام كردند در اين توافقنامه نكاتي وجود دارد كه قابل بحث جدي است. تقويت حاكميت ملي عراق و رفع اشغال و تصميمهايي كه بر سر آزادگي و استقلال توسط مردم، مراجع و شخصيتهاي تاثيرگذار عراقي اتخاذ ميشود همواره مورد استقبال ما است و ما در اين چارچوب مدافع اين روحيهي استقلالطلبي مردم عراق هستيم.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي سفر محمود مشهداني، رئيس مجلس عراق به تهران را تائيد كرد وافزود: مناسبات ايران و عراق در ابعاد مختلف همواره رو به رشد بوده و اين مناسبات به اقتضاي همسايگي و اشتراكات بي شمار دو كشور در هر مقطعي از زمان وجود داشته و روز به روز نيز گسترش مييابد.
قشقاوي در ادامه هر گونه ارتباط سفر احتمالي علي لاريجاني به بغداد با موضوع مذاكرات سه جانبه ايران، آمريكا و عراق را رد كرد و در اين خصوص گفت: طبعا وقتي رئيس مجلس عراق به تهران سفر ميكند، سفر رئيس مجلس ايران به آن كشور نيز در چارچوب تبادلات پارلماني انجام خواهد شد.
خبر جديدي نيست!
وي درباره سرنوشت مذاكرات ايران و آمريكا بر سر موضوع عراق نيز مجددا اعلام كردكه هيچ مسئله جديدي در اين چارچوب وجود ندارد.
تداوم پيگيري ها در خصوص كشتي ربوده شده
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور در پاسخ به سئوالي ديگر به تشريح اقدامات وزارت امور خارجه در پيگيري موضوع كشتي ربوده شده ايران در سواحل سومالي پرداخت و در اين خصوص افزود: متاسفانه اين مسئله تبديل به يك مشكل بينالمللي شده و همانگونه كه ميدانيد تا كنون در حدود 50 كشتي از كشورهاي مختلف در اين منطقه ربوده شدهاند.
قشقاوي ادامه داد: ما در دو سطح پيگير اين موضوع هستيم؛ در سطح نخست مراجع داخلي، امنيتي، نظامي و سياسي ما به طور جدي پيگير اين ماجرا بوده و تمام گزينه هايي كه عامل آزادي كشتي ميشود را مورد توجه و بررسي قرار ميدهند؛ از سوي ديگر و در عرصه منطقه اي و بينالمللي نيز رايزني ها و همكاري هاي فشردهاي در جريان است. به هر حال ما مصمم هستيم كه هرچه زودتر اسباب آزادي اين افراد فراهم شود.
انتظار تهران از اسلام آباد در خصوص گروگانها
وي در پاسخ به سئوالي ديگر درخصوص وضعيت گروگانهاي ايراني در پاكستان نيز گفت: رايزنيهاي ما در اين خصوص همچنان ادامه دارد اما به اعتقاد ما اين انتظار به جايي از مقامات پاكستان است كه با توجه به روابط خوب دو كشور، تلاشهاي بيشتري را در جهت حل اين مسئله به كار بندند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور ادامه داد: بدون شك هرچه درباره مبارزه با تروريسم در منطقه تلاش شود به نفع صلح، ثبات و همسايگي طرفين خواهد بود؛ ضمن اينكه ما همواره از دوستان پاكستاني خود اين انتظار را داشته ايم كه رايزنيهاي انجام شده، به نتايج مطلوبي منتج گردد.
مسائل حاشيهاي بر روابط با مصر تاثير ندارد
قشقاوي در بخش ديگري از سخنانش مواضع اخير وزير خارجه مصر در خصوص گسترش مناسبات با تهران را مورد اشاره قرار داد و افزود: همانطور كه ميدانيد، ايران و مصر از دو حوزه تمدني و تاريخي بزرگ برخوردارند كه با توجه به قرابتهاي بسيار دو طرف در حوزههاي مختلف، اميدواريم كه مسائل حاشيهاي در روند مناسبات عادي دو كشور تاثير نگذارند.
وي هرگونه ارتباط دولت جمهوري اسلامي ايران با تهيه كنندگان فيلم مستند "اعدام فرعون 2" را نيز تكذيب كرد و گفت: همانگونه كه گفتم، نبايد به مسائل حاشيهاي پرداخته شود ضمن آنكه در ساخت و پخش اين فيلم دولت نقشي نداشته و آنهچ در اين مستند آمده به هيچ وجه موضع رسمي ما نبوده است.
العطيه به تهران ميآيد؟
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي در خصوص احتمال انجام سفر عبدالرحمن العطيه، دبيركل شوراي همكاري خليج فارس به كشورمان، از اين موضوع ابراز بي اطلاعي كرد و گفت: هنوز تاريخ مشخصي در مورد اين سفر اعلام نشده است.
اشغالگران؛ مسئول گسترش وبا در عراق و افغانستان
وي همچنين مسئله شيوع گسترده وبا در دو كشور عراق و افغانستان را پديدهاي دلخراش توصيف كرد و اظهار داشت: بدون شك برخلاف وعدههاي بسياري كه اشغالگران اين كشورها درآغاز اقدامات نامشروع خود اعلام كردند، يكي ازآثار روشن اشغالگري در اين كشورها نه تنها تقويت بهداشت عمومي و بهبود زندگي مردم نبوده كه شرايط فعلي خلاف آن را اثبات ميكند.
قشقاوي از آمادگي كشورمان براي در اختيار قرار دادن تجارب درماني به عراق و افغانستان خبر داد و تاكيد كرد: فكر ميكنيم در اين خصوص اشغالگران مسئوليت دارند.
سخنگوي وزارت خارجه از هموطناني كه قصد سفر به اين دو كشور را دارند نيز خواست تا ملاحظات بهداشتي را مدنظر قرار دهند.
تداوم تعامل دفاعي با روسيه
وي در پاسخ به سئوال يكي ديگر از خبرنگاران ادعاي رژيم صهيونيستي در خصوص خريد سامانه موشكي s-300 را پاسخ گفت و تصريح كرد: توان دفاعي جمهوري اسلامي ايران همواره بر توانمنديهاي داخلي استوار بوده و هر اقدامي كه در جهت تقويت بنيه دفاعي كشور ما باشد ضمن تكيه بر توانمندي هاي داخلي پيگيري خواهد شد؛ البته ما روابط خوبي در حوزه دفاعي با كشور روسيه داشته و داريم.
از فرد مورد نظر جنتي اطلاعي ندارم
قشقاوي همچنين درباره آنچه آيتالله جنتي درخطبههاي اخيرنماز جمعه تهران اخلالگري يكي ازسفراي خارجي در امور اقتصادي كشورمان خوانده بود، ابراز بي اطلاعي كرد و گفت: بنده در اين خصوص اطلاعي ندارم اما آيت الله جنتي اگر موردي را بگويند يا به ما معرفي كنند، طبعا ما موظف به پيگيري آن خواهيم بود اما تاكنون دراين خصوص مورد خاصي به وزارت خارجه ارجاع نشده است.
تاثير قطعنامه بر مذاكره با 1+5
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور در خصوص تاثير قطعنامه اخير شوراي امنيت بر مذاكرات هستهاي ايران و گروه كشورهاي موسوم به 1+5 نيز افزود: همانطور كه پيش از اين نيز اعلام شد، سئوالات و ابهاماتي از سوي ايران خطاب به اين كشورها مطرح شده كه به نظر ما قطعنامه پاسخ به آنها نيست. بدون شك صدور قطعنامه، اتخاذ رويكردي سياسي بوده است.
تشريح موضع آقاي وزير
وي درتشريح موضع منوچهر متكي مبني برنااميدي ايران از گروه 1+5 نيزاظهار داشت: وزيرخارجه هرگز چارچوب همكاري با 1+5 را نفي نكرده اما آنچه مورد نظر او بوده رويه اين كشورها در سياسي كاري و پيشگيري از مسائل فني است كه طبعا نااميدي را به بار ميآورد.
تكذيب ميانجي گري ونزوئلا
قشقاوي هر گونه ميانجيگري ونزوئلا بين ايران و فرانسه را هم رد كرد و گفت: معمولا برخي كشورها سعي دارند تا از كانال دوستان ما نظراتشان را به ما منتقل كنند اما در اين خصوص به هيچ وجه بحث ميانجيگري مطرح نبوده است.
يك اتفاق ارزشمند در شوراي حكام
سخنگوي وزارت خارجه درباره مسئله عضويت ايران در شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي و كناره گيري كشورمان از اين موضوع به نفع سوريه نيز اظهار داشت: اين مسائل مكانيزمي طبيعي در نظام بينالملل است كه در مجامع بينالمللي از طريق اجماع پيگيري ميشود تا ديگر نيازي به راي گيري وجود نداشته باشد.
وي در پايان انتخاب افغانستان به عنوان يكي از اعضاي شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي را موضوعي باارزش توصيف كرد و گفت: به هر صورت پديده خاصي در اين مورد مطرح نبوده و هر چه هست به بحث هاي فني و درون تشكيلاتي مربوط ميشود.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
-
گوناگون
پربازدیدترینها