واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رييس جمهوري در نشست خبري امروز گفت: سود ثابت بانکي را قبول نداريم، سود ثابت را ربا و خلاف مي دانيم و فکر مي کنيم بخش هاي سرمايه گذاري در مبادلات بانکي و پولي بايد از بخش هاي تامين نيازهاي ضروري تفکيک بشود.
رييس جمهوري در نشست خبري امروز در پاسخ به سوال يک خبرنگار مبني بر اينکه آيا برنامه اي براي تک نرخي کردن سود بانکي داريد يا نه، گفت: تک نرخي کردن سود بانکي در برنامه چهارم ديده شده است؛ دولت هم برنامه ريزي هايش را انجام داده است ولي با مخالفت هاي گسترده از طرف کساني که خودشان برنامه را تنظيم کردند، مواجه شد.
احمدي نژاد اظهار داشت: کساني که برنامه چهارم را تنظيم کردند دولت را به تک نرخي کردن سود مکلف کردند اما خودشان در برابر اين تصميم ايستادند.
احمدي نژاد خاطر نشان ساخت: در برنامه چهارم البته سود بانکي تابع چرخش اقتصادي است. سود ثابت بانکي را قبول نداريم، سود ثابت را ربا و خلاف مي دانيم و فکر مي کنيم بخش هاي سرمايه گذاري در مبادلات بانکي و پولي بايد از بخش هاي تامين نيازهاي ضروري تفکيک بشود.
وي تاکيد کرد: در بخش سرمايه گذاري بايد مشارکت واقعي شکل بگيرد هر چه سود شد بر اساس قرارداد سرمايه گذاران و کارآفرينان تقسيم بشود و در هزينه هاي ضروري و اوليه افراد جامعه آنجا مبناي قرض الحسنه است.
رييس جمهوري اضافه کرد: طرح اصلاح نظام بانکي در دستور کار دولت است و به محض اينکه لايحه هدفمند کردن يارانه ها در مجلس به تصويب برسد لايحه بانکي، مالياتي و گمرگي را نيز به مجلس تقديم خواهيم کرد.
** تيم اقتصادي ما ثابت است
احمدي نژاد در ادامه گفت: جالب است بگويم مخالفان دولت بيشترين انتقادات خود را به سياست هاي اقتصادي دولت متوجه کردند اما در جريان راي اعتماد ديديم که از وزراي که مخالف نداشت وزير امور اقتصادي و دارايي دولت نهم بود. معنايش اين است که حرف ها، سياسي است اما در پوشش عناوين اقتصادي مطرح مي شود چرا که در غير اين صورت بيشترين مخالفت ها با وزير اقتصاد مي شد.
رييس جمهوري با اشاره به اينکه در تيم اقتصادي دولت تغييرات گسترده نداشتيم و تيم اقتصادي ما ثابت است، گفت: وزير بازرگاني به وزارت نفت رفته است که جزء تيم اقتصادي است و معاون تجارت خارجي ايشان جاي وزير بازرگاني را گرفته و وزير صنايع هم ثابت هست.
احمدي نژاد با بيان اينکه شاکله اصلي تيم اقتصادي ثابت است، اظهار داشت: اما بايد برنامه هاي دولت عملياتي بشود؛ براي اقتصاد برنامه روشني داريم که با تحقق اينها شاهد تحول اقتصادي خواهيم بود.
وي افزود: البته اين نيازمند ساير همياري قواست. مي توانستيم زودتر از امروز لايحه هدفمند کردن يارانه ها را داشته باشيم که پايه اجراي اصل 44 و بسياري از برنامه هاي اقتصادي دولت است.
احمدي نژاد ادامه داد: البته مجلس هم تلاش مي کند اميدواريم که اين قانون هر چه زودتر در اختيار دولت قرار بگيرد و بقيه برنامه هايي که در پي آن هستيم ، آنها را دنبال کنيم.
** پيمان هايم منطقه اي اهميت مضاعفي پيدا کردند
رييس جمهور در پاسخ به سوال خبرگزاري اقتصاد ايران درخصوص برنامه هاي جمهوري اسلامي ايران به عنوان رييس دوره اي سازمان اکو، گفت: در دوراني که نظام سرمايه داري بين الملل با چالش هاي اساسي مواجه شده است و تلاش مي کند که بحران هايش را به ساير ملت ها منتقل بکند پيمان هاي منطقه اي اهميت مضاعفي پيدا مي کند. يکي از پيمان هاي مهم منطقه اي اکو است. البته اکو ريشه در 40 سال گذشته دارد اما عمده فعاليتش در 15 سال اخير و به خصوص در دو سال گذشته است.
رييس جمهوري با بيان اينکه نشست تهران يک نشست بسيار موفقي بود، گفت: يک همدلي و هم انديشي در دريافت درست از محيط بين المللي اقتصادي و راه هاي برون رفت از آن شکل گرفت و يک اتفاق نظر شد که چه کاري بکنيم.
احمدي نژاد افزود: در خصوص چند راهکار اساسي به توافق رسيديم که داريم دنبال مي کنيم. توسعه مبادلات بين اعضا که به سرعت انجام مي شود البته مقدماتش اصلاح روابط کمرگي است.
رييس جمهور خاطرنشان کرد که اکنون حجم مبادلات دو جانبه و سه جانبه بين اعضاي به سرعت در حال افزايش است.
** توسعه همکاري هاي بانکي در دستور کار اعضاي اکو
رييس جمهوري با بيان اينکه توسعه همکاري هاي بانکي در دستور کشورها عضو اکو قرار دارد، گفت: معامله با ارزهاي رايج کشورها که تصميم بسيار مهمي بود يعني براي مصون ماندن از دايره نوسانات سنگين دلار قرار شد کشورها با ارزهاي رايج خودشان مبادله کنند و اين شروع شده و در برخي از کشورها به مراحل نهايي رسيدند و برخي ها مرحله عملياتي را شروع کردند.
احمدي نژاد اضافه کرد: تشکيل صندوق هاي سرمايه گذاري مشترک، اجراي پروژه هاي مشترک که دبيرخانه اکو به طور جدي دنبال مي کند و قطعا سازمان در آينده يکي از سازمان هاي قدرتمند خواهد بود.
** از مهرماه برنامه هاي مخصوص مسکن اعلام و پيگيري مي شود
دکتر "محمود احمدي نژاد" در ادامه در پاسخي به سوال خبرنگار "راه مردم" مبني بر اينکه چه برنامه اي در دولت دهم براي تامين مسکن جوانان دنبال مي کنيد؟ اظهار داشت: مسکن يکي از دغدغه هاي جوانان است، همان طور که وزير مسکن در مجلس اعلام کرد دولت برنامه گسترده اي را تهيه ديده است.
وي اظهار داشت: پروسه مسکن مهر با سرعت کامل در مسير خودش حرکت کرده و حلقه هايش کامل مي شود، به علاوه پيگيري مسکن استيجاري و مسکن جوانان طرح هايي است که اعلام شده و من به طور مستمر در جلسات شوراي مسکن اين بحث را دنبال مي کنم.
وي تقويت بانک مسکن ،طرح هاي سرمايه گذاري مسکن، طرح هاي واگذاري زمين، حمايت هاي گوناگون وزارت مسکن از برنامه هاي دولت دانست و گفت: از مهرماه برنامه هاي مخصوص مسکن اعلام و پيگيري مي شود.
**در چهار سال گذشته نرخ بيکاري در کشور ما کاهش يافته است
در ادامه خبرنگار ايلنا پرسيد: " خط فقر طبق گفته کارشناسان 850 هزار تومان است، در حالي که حقوق کارگران 263 هزار تومان است، بر اساس گزارش بانک مرکزي ميزان نقدينگي در طي چهار سال گذشته 183 هزار ميليارد تومان بوده، طبق گفته يکي از نمايندگان مجلس 400 واحد توليدي تعطيل شده و 200 هزار کارگر در سال 87 بيکار شدند، با توجه به اين آمار ها و اينکه شما شعارهاي عدالت جويانه مي دهيد کداميک از اين آمارها مصداق دارد؟
احمدي نژاد در پاسخ گفت: در بازار کار همواره عده اي بيکار و عده اي سر کار مي روند، تا قبل از سال 84 هر سال بيش از 340 هزار نفر از کار منفک مي شدند و يک تعداي به سر کار مي رفتند آن عده اي که سر کار مي رفتند، بخشي از همين افرادي بودند که از کار بيکار شده بودند، بنابر اين بازار کار همواره در حال تبادل نيروي انساني است.
وي در ادامه بيان کرد: اينکه در يکسال 200 هزار نفر کنار بروند عدد زيادي نيست، بسياري کار موقت دارند، عده اي پروژه شان پايان مي يابد که اين ها همه تحولات طبيعي است.
احمدي نژاد بيان کرد: در چهار سال گذشته به رغم بحران اقتصادي جهاني و بحران تحريم، نرخ بيکاري در کشور ما کاهش يافت، هر چند مطلوب ما نبود چون برخي از بخش ها با دولت همکاري نکردند ولي در کل اين نرخ کاهش يافت.
وي تاکيد کرد: با پيگيري هاي دولت بايد نرخ بيکاري به زير هفت درصد در چهار سال آينده برسد.
وي گفت: کشوري که مي خواهد 8درصد رشد اقتصادي داشته باشد، نيازمند رشد نقدينگي است بدون رشد نقدينگي نمي توان به رشد اقتصادي دست يافت.
احمدي نژاد اظهار داشت: مشکلي که ما در گذشته داشتيم اين بود که رشد نقدينگي مان با رشد اقتصادي تناسب قابل قبولي نداشت، يعني مي شد با رشد نقدينگي کمتري رشد اقتصادي مطلوب را در اختيار داشته باشيم.
وي اظهار داشت: متوسط رشد نقدينگي در چهار ساله دولت نهم مساوي متوسط رشد نقدينگي در دولت هشتم است، اما رشد اقتصادي محقق شده در چهار سال، متوسطش حدود دو درصد بيش از دولت قبلي است.
احمدي نژاد افزود: معنايش اين است که در چهار سال گذشته دولت از رشد نقدينگي استفاده بهتري کرده است ، ما بايد به سمتي برويم که ميزان رشد نقدينگي با رشد اقتصادي برابر شود که اين مساله نيازمند همکاري همه از جمله رسانه ها است.
وي تاکيد کرد: رسانه ها بايد فکر و ايده ارائه دهند، مقالات خوب و تحليل هاي دقيق و عالمانه بنويسند و دولت را همياري کنند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه خط فقر نوساني است، اظهار داشت: خط فقر بستگي به اين دارد که ما از آن چه چيزي تعبير مي کنيم.
وي خطاب به اين خبرنگار گفت: خط فقر آن عددي که براي حقوق کارگري گفتيد حداقل حقوق است که امروز کارگران دريافت مي کنند، هم اکنون متوسط دريافتي کارگران بيش از اين رقم است، هر چند ممکن است در بخش هايي کمتر از اين هم دريافت شود ولي در کل متوسط حقوق دريافتي کارگران بيش از اين رقم است.
**طرح تحول اقتصادي دولت از بين بردن کامل ريشه هاي اصلي تورم است
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينکه وزراي پيشنهادي دولت در مجلس به مساله گراني نپرداخته اند، گفت: تورم ريشه اي ساختاري دارد، طرح تحول اقتصادي دولت از بين بردن کامل ريشه هاي اصلي تورم است.
احمدي نژاد با اشاره به اينکه دولت در چهار سال گذشته دو بحران سنگين اقتصاد جهاني و تحريم بي سابقه را گذرانده است، گفت: دولت با کمک مردم ، توليدکنندگان، سرمايه گذاران، کارگران و کشاورزان سياست هايي را طراحي کرد که از اول مهر سال 87 توانستيم تورم متوسط را کاهش دهيم.
وي اظهار داشت: معنايش اين است که ما راه درستي را در پيش گرفتيم، از يک طرف طرح هاي تحول اقتصادي براي خشکاندن تورم و از طرف ديگر طرح هاي موضعي و موردي براي مبارزه با بحران جهاني و تحريم را پيگيري کرديم.
احمدي نژاد تاکيدکرد: در اين خصوص از وزير اقتصاد که نماينده سياست هاي اقتصادي دولت بود در مجلس سوالي نشد اين به اين معنا بود که هيچ مخالفي در برابر اين برنامه نبوده است.
وي در ادامه گفت: اينکه مي گويند 400 کارگاه تعطيل شده را من نشنيدم، ما گروهي براي جلوگيري از تعطيلي کارگاه ها گذاشتيم اما در يک اقتصاد پويا چرا عده اي فکر مي کنند اگر يک کارگاه تعطيل بشود فاجعه رخ داده است.
احمدي نژاد اظهار داشت: وقتي مي گوييم رقابت آزاد، در اين رقابت بايد ورشکستگي هم مورد قبول واقع شود، بعضي ها اين مساله را يک تابو کردند به دولت فشار مي آورند و مي گويند دولت بايد يارانه بدهد، من مي گويم چرا بايد يارانه بدهم، ما بايد فقط در برخي مواقع که رقابت سختي با بازارهاي جهاني وجود دارد يارانه پرداخت کنيم،ولي در همه موارد نمي توان يارانه داد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]