واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بايد به سمت تعامل با اصناف حركت كرد
اقتصاد. بازرگاني . معاون وزير . اصناف
معاون وزير بازرگاني ايجاد شبكههاي موازي راه اندازي فروشگاههاي زنجيرهاي بيهويت را نشان از بياعتمادي به اصناف دانست و گفت : بايد فضاي جامعه تغييركند و به سمت تعامل با اصناف حركت كرد
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمد صادق مفتح روز دوشنبه در دومين اجلاس سراسري سومين دوره شوراي اصناف كشور افزود : ايجاد برخي مراكز فروش موازي در سطح شهرها ناشي از بياعتمادي به اصناف كشور است .
سومين دوره انتخابات شوراي اصناف كشور فردا ( سه شنبه ) برگزار ميشود .
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، وي در توضيح اين مطلب گفت : مركزي به نام سازمان ميادين ميوه و تره بار كه بايد با هدف سازماندهي ميادين عمده فروشي در اين بخش فعاليت ميكرد ، نشان از بياعتمادي به صنف ميوه و تره بار دارد .
اين مقام مسئول در وزارت بازرگاني تاكيد كرد : اين ميادين تبديل به واحدهاي خرده فروشي شدهاند و در حال حاضر پا از عرضه ميوه و تره بار فراتر گذاشتهاند و به توزيع ميوههاي وارداتي ، انواع مواد لبني و مرغ و ... اقدام ميكنند.
مفتح با طرح اين پرسش كه تكيه بيش از حد به تعاونيهاي كارمندي به معناي چيست ؟ افزود: تكيه بيش از حد به تعاونيهاي ياشده براي تنظيم بازار در مواقع بحراني ، پيامي جز بياعتمادي به اصناف ندارد.
به گفته معاون وزير بازرگاني ، برخي كج سليقگيها و ايجاد چنين فضايي موجب شده تا مردم از ابزار مهمي چون اصناف در كشور محروم شوند .
اين مقام مسئول سپس با اشاره به اينكه سه سال متوالي است كه به موضوع اصناف به عنوان يك مقوله جدي در اقتصاد و بازرگاني در سطح كشور پرداخته مي شود ، افزود: به اندازهاي كه تاكنون دولت نهم بر اهميت نقش اصناف تكيه داشته ، در سالهاي پيش و پس از انقلاب اسلامي سابقه نداشته است .
معاون وزير بازرگاني از دو رويكرد اصلي اين وزارتخانه با هدف تعامل با اصناف اشاره كرد وگفت : بايد نسبت به همكاري بيشتر دولت به عنوان تنظيم كننده سياستهاي محيط كسب و كار و اصناف اهتمام بيشتري داشت .
به اعتقاد اين مقام مسئول ،در گذشته موضوع تقابل با اصناف بيشتر مورد توجه قرار ميگرفت در حالي كه بايد فضاي جامعه تغيير كند و به سمتي برود كه تعامل بيشتري با اين بخش صورت گيرد.
** قيمتگذاري از طريق تشكلهاي صنفي
به گفته معاون وزير بازرگاني ، قيمتگذاري كالاها و خدمات توسط دولت روش مناسبي نيست بايد به سمت قيمتگذاري توسط تشكلهاي صنفي گام برداشت .
مفتح سپس تصريح كرد، در حال حاضر بخش عمدهاي از كالاها توسط اصناف در كشور توليد ميشوند و برهمين اساس بايد پذيرفت كه اين گروه مناسبترين قشر بر قيمتگذاري بر روي كالاها با نظارت دولت هستند .
** از سياسي كردن اصناف بپرهيزيم
معاون وزير بازرگاني سپس سياسي كردن اصناف را بزرگترين آسيب براي اين گروه دانست و گفت : اگر توپخانه احزاب در داخل شوراي اصناف ، شليك شود ، اين حركت مردمي به زمين خواهد خورد. از اين رو بايد مانع قرار گرفتن اصناف به عنوان محل كشمكش و رقابت شد .
** اصل ۴۴قانون اساسي
اين مقام مسئول در وزارت بازرگاني سپس به تشريح ديدگاه خود در خصوص اصل ۴۴قانون اساسي پرداخت و گفت : طبق اين قانون انچه كه بخش غيردولتي اعم از خصوصي و تعاوني ميتواند در عرصه اقتصادي انجام دهد، دولت حق فعاليت در آن بخش را ندارد.
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه اصل ۴۴بيشتر پيام سلبي دارد تا ايجابي ،افزود: براي واگذاري فعاليتهاي كلان بازرگاني به بخش خصوصي بايد به مردمي كردن اقتصاد و سپردن آن به اصناف اقدام كرد .
** قيمتگذاري و نظارت در جهت تنظيم بازار
مفتح سپس قيمتگذاري و نظارت را از جمله اقدامات تمامي كشورهاي جهان براي تنظيم بازار عنوان كرد و گفت : حتي در ازادترين اقتصادها دولت در امر قيمتگذاري و نظارت مداخله ميكند .
** رشد چشمگير در برگزاري نمايشگاه ها
مفتح در پايان از رشد چشمگير برگزاري نمايشگاهها در سالهاي اخير نسبت به گذشته خبر داد و گفت : تعداد نمايشگاهها در سال جاري به بيش از ۲۸۵ مورد خواهد رسيد . درحالي كه اين ميزان طي سه سال گذشته ۱۵نمايشگاه بود .
اين نمايشگاهها با هدف معرفي كالاها و خدمات و پاسخگويي به نيازهاي متقاضيان در بخشهاي مختلف برگزار ميشود.
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]