واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: آمريكاييها هميشه دنبال مقصر ميگردند - ترجمه: نگين ملك
بيستوسوم ماه آگوست 2008 حمله هوايي آمريكا به روستاي عزيزآباد واقع در استان هرات باعث كشته شدن 76 غيرنظامي شد كه اكثر آنها را كودكان تشكيل ميدادند. جاي تعجب نيست كه اين آخرين كشتار آمريكا، سبب اعتراض مردم محلي و حتي طرفداران آمريكا شد. حامد كرزاي نيز وقوع اين تلفات و ضايعات را محكوم كرد. بههر حال واكنش آمريكا نسبت به قتلعام آخر در مقابل جميعت مخالفان و منتقدان كاملا قابل پيشبيني بود؛ با دادن وعده پوچ و تخمين تعداد كشتهشدگان و زخميان به مراتب كمتر از ميزان واقعي.
متاسفانه اين اتفاق بسيار شبيه به اولين حمله غيرقانوني آمريكا در 7 سال پيش به افغانستان است كه به جشن عروسي معروف شده است. در ماه ژوئيه آن سال، 50 انسان بيگناه كشته شده و باز هم مثل هميشه وعده بررسي داده شد. اگر اين تحقيقها باعث بهبود اوضاع و توقف و مهار درگيريهاي آمريكا شود باعث خرسندي است اما به نظر ميرسد، اوضاع نهتنها بهتر نشده بلكه بدتر هم شده است و ما تنها با بازگشت به گذشته و يادآوري اولين تحقيق در ماجراي قتلعام موسوم به جشن عروسي ميبينيم كه نيروهاي آمريكايي تبرئه شدند و در عوض مردم بيپناه افغانستان محكوم شناخته شدند. اين قضيه در آن زمان افتضاح سياسي براي پنتاگون را در پي داشت. پس از آن پنتاگون ژنرال توني برزي بالاسكي را براي هدايت گروه تجسس تعيين كرد. اين انتخاب براي چنين ماموريتي نامناسب بود. وي در سال 1998 بمباران سفارت چين در بلگراد را برعهده داشت. قتلعامي كه جشن عروسي ناميده شد با اسم رمز فول ترتل كدگذاري شده بود. هدف اين عمليات حمله به محل استقرار طالبان در استان اوروزگان بود و احتمال ميرفت نتيجه آن كشته شدن بيش از صدها نفر از مردم غيرنظامي را در پي داشته باشد. اختلافنظر زيادي ميان آمريكا و افغانستان در مورد تعداد كشتهشدگان و مجروحان وجود داشت. به ادعاي افغانها تعداد كشتهشدگان 250 نفر و مجروحان 600 نفر بود، اما طبق گزارش آمريكا، افغانستان گزافهگويي ميكرد و آنها تعداد كشتهشدگان و مجروحان را 50 نفر تخمين زده بودند اما خود نيز اذعان داشتند كه اين تعداد هرگز تاييد نخواهد شد. اين بهنوعي راهي براي تخفيف گناهشان بود، درست مثل دكتر شيبمن قاتل قتلهاي زنجيرهاي انگليسي كه بهخاطر جنايتهاي خود هرگز محاكمه نشد. در پي عمليات فولتراتل آمريكا به برخي مناطق مسكوني و برخي مكانهايي كه شناسايي شده بودند حمله كرد. افتضاح سياسي آمريكا در اينجا كاملا مشهود است. اطلاعات نظامي ناقص آنها باعث شد يك هواپيماي توپدار 130AC- وارد عمل شده و همه چيز را بههم بريزد كه اين هواپيما در يك مسير دايرهاي دور هدف خود ميگردد و سپس گلولههاي خود را به مركز دايره شليك ميكند. به اين معني كه هدف براي هواپيما ثابت است و هواپيما به راحتي ميتواند هدف خود را شناسايي كند. قابل ذكر است كه فرماندهي مركزي آمريكا چند ماه پيش تاييد كرده بود كه يكي از اين هواپيماها در روشنايي روز به يكي از كاروانهاي نظامي آمريكا شليك كرده و باعث كشته شدن اسال هنري فرمانده آن و دو نفر از پرسنل ارتش افغانستان و نيز مجروح شدن بسياري از افراد ديگر شد. جنگافرازها ديده نميشوند و تشخيص اينكه 130 -AC به هدف آسيب ميرساند و آن را نابود ميكند غيرممكن است. پرسنل جنگافزارها تنها شليك ميكنند و متاسفانه شناسايي مرد و زن و پير و جوان امكانپذير نيست.
اگر اين اسلحه خراب شود يا آسيبي ببيند شليك به هدف را متوقف ميكند اما اگر شليك را تاييد كند پشيماني سودي ندارد و نميتوان برنامه را متوقف كرد. درواقع ميتوان شليك كرد اما دستور متوقف كردن آن خارج از اختيار است. واكنش نسبت به ضربهاي كه مردم ديده بودند، ترس و وحشت و مصيبت بيانتهاي مردم، روانهايي كه از مشاهده زنان كشته و مجروح شده آسيب ديده بودند و بچههاي دوستداشتني كه بدون حمايت پدر و مادر به خاك افتاده بودند، چه بود؟ هيچكس بر زخمهايشان مرهمي نميگذاشت، كسي آرامشان نميكرد و اجساد مردگان را نيز بياحساس و با بيلهاي مكانيكي زير خروارها خاك دفن ميكردند. شگفتآورتر از همه آنها در مدارك خود اعلام كرده بودند كه 130 - AC بهطور صحيح كار خود را انجام داده است. آمريكا دلايل غيرقابل قبولي ارائه كرد و پشيماني خود را از كشته شدن افراد بيگناه اعلام كرد اما پس از اينكه ثابت شده هيچ اسلحهاي وجود نداشته است نيروهاي ائتلاف را مسوول جوابگويي در مورد تلفات و ابزارهاي جنگي را متعلق به مردم عادي دانست. اين به روشني توهين به هوش مردم است. در حقيقت در اين آدمكشي و قتلعام صدها زن و كودك بيدفاع با خونسردي تمام و بدون هيچ آگاهي قبلياي مورد حمله وحشيانه قرار گرفتند. اگر اين تحقيق مانند ساير تحقيقات مرسوم باشد دور از ذهن نيست كه نظاميان آمريكايي خود را با وجود اين اتهامات تبرئه كرده و دليل كشته شدن كودكان و زنان افغاني بيپناه را عبور از مقابل رگبار گلولههاي سربازان بدانند. تحقيقات مناسب ميتواند درسهايي را از اين جريانها بياموزد و گروه تحقيق ميتواند رعايت اصولي را توصيه كند كه بتوان از مشكلات جلوگيري كرد. در گزارش ژنرال برزي هيچ نشاني از بيرحمي و قساوت ارتش آمريكا عليه مردم غيرنظامي به چشم نميخورد. اگر آمريكا از جنگهاي عراق، ويتنام و افغانستان درس بگيرد ديگر بار آتش جنگ را در جايي ديگر نميافروزد.
منبع: واشنگتنپست
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]