پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851275632
بخش اول/ يزدي در گفتگوي تفصيلي با فارس: كروبي ميتواند لولاي ائتلاف اصلاحطلبان باشد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بخش اول/ يزدي در گفتگوي تفصيلي با فارس: كروبي ميتواند لولاي ائتلاف اصلاحطلبان باشد
خبرگزاري فارس: دبيركل نهضت آزادي با بيان اين كه "آقاي كروبي هم ميتواند لولاي ائتلاف باشد، اگر چه با درجات كمتري"، گفت: متاسفانه در مجلس ششم اختلافاتي بين آقاي كروبي و نمايندگان اصلاحطلب به وجود آمد كه هيچگاه ترميم نشد.
*خبرگزاري فارس: آقاي يزدي! رسيدن بخير؛ سفر آمريكا چطور بود، خوش گذشت؟ آب و هوا چطور بود؟ براي چه كاري به آمريكا سفر كرده بوديد؟
ابراهيم يزدي: من اخيراً بعد از 7 سال به آمريكا سفري داشتم. دفعه پيش سال 1379 بود كه به آمريكا رفتم. از سال 81 تا همين اواخر، آمريكاييها به من ويزا نميدادند. چندين بار اقدام كردم اما موافقت نكردند. سفر من به آمريكا دو انگيزه داشت؛ اول بخاطر بيماري من بود كه معالجه و عمل كرده بودم و پزشك گفته بود سالي يكبار بايد چكاب كنم اما اين براي من مقدور نبود كه سالي يكبار براي چكاب به آمريكا بروم. از طرفي پزشكان خوبي در ايران داريم كه براي چكاب به آنها مراجعه ميكنم. انگيزه دوم من از سفر به آمريكا ديدن فرزندان و نوههايم بود. اما دو سال پيش كه به سفارت آمريكا هم در دبي و هم فرانسه ،كه به دعوت حزب سوسياليست فرانسه براي شركت در كنگره اين حزب و صدمين سالگرد تشكيل حزب به فرانسه رفته بودم و در آنجا به سفارت آمريكا مراجعه كردم، آن ها از واشنگتن استعلام كردند كه به من ويزا بدهند يا نه كه واشنگتن موافقت نكرد. تا اينكه مجله تايم يك مقاله نوشت و مطرح كرد كه چرا به فلاني ويزا نميدهند؟ خود مجله تايم جمعبندياش اين بود كه اگر چه ابراهيم يزدي مخالف سياست ها و عملكردهاي دولت كنوني ايران است اما به شدت از سياستهاي بوش هم انتقاد ميكند. بنابراين امتناع دولت آمريكا از دادن ويزا به او بخاطر انتقادهايش از سياستهاي بوش در افغانستان، عراق و جاهايي ديگر است. تا اينكه چند دانشگاه آمريكايي از من براي سخنراني دعوت كردند؛ من هم در جواب دعوتشان گفتم كه به من ويزا نميدهند. آنها گفتند اگر ويزا را درست كنيم ميآييد؟ جواب دادم اگر توانستيد جور كنيد ميآيم. اين بود كه دانشگاه هاي آمريكايي براي من درخواست ويزا دادند و درست شد.
*فارس: بعضيها هر بار كه شما به سفر آمريكا ميرويد مطالبي را در مورد شما و سفرتان مطرح ميكنند و ميگويند معالجه و ديدار خانواده بهانه است و ابراهيم يزدي با آمريكا و كاخ سفيد سرو سري دارد. ميگويند اصل سفر شما يك سفر كاملا سياسي است. اگر در اين زمينه حرفي داريد بفرماييد.
ابراهيم يزدي: ببينيد، ما يا باور داريم كه مسلمانيم يا نداريم. اگر مسلمان هم نيستيم طبق فرمايش امام حسين (ع) بايد "كونوا احراراً في دنياكم" يعني در همين دنياي خودمان آزاده باشيم. بنابراين اگر حرفي ميزنيم بايد براي آن دليل و مدرك داشته باشيم. "البَينيةُ عَليَ المُدَّعي". كساني كه اين حرفها را ميزنند و اين شايعات را ميسازند در پيشگاه خدا و وجدان خودشان، تاريخ ملت ايران و اخلاق بايد پاسخگو باشند و اسناد و مدارك خودشان را ارائه بدهند و گرنه من هم ميتوانم راجع به خيليها هر جور كه دلم ميخواهد حرف بزنم. كساني در همين دولت كنوني حضور دارند كه تبعه آمريكا هستند و به مراكز بزرگ وابسته هستند و كتمان هم نميكنند اما فضاي سياسي مملكت را نبايد با بعضي حرفهاي غرض ورزانه آلوده كرد. بنابراين كساني كه اين حرفها را ميزنند خطاب به آنها ميگويم: "هاتوا بُرهانَكُم اِن كُنتُم صادقين"؛ اگر برهان و دليلي داريد بياوريد ارائه دهيد. يادمان نرود كه وقتي مولايمان امام علي (ع) در مسجد كوفه شهيد شد، شاميها گفتند مگر علي نماز ميخواند؟!
*فارس: آقاي يزدي! تيپ فكر شما و دوستانتان در نهضت آزادي بعد از انقلاب در ايران مانديد و گفتيد كه ميخواهيد در چارچوب سيستم و نظام سياسي ايران فعاليت كنيد، بعضي خبرها اخيراً منتشر شد كه شما بعد از سفر به امريكا در صحبتهايتان تاكيد كردهايد كه بايد از بسترها و فشارهاي بين المللي براي فشار به جمهوري اسلامي استفاده كرد تا به اهداف مورد نظر رسيد. آيا در شرايطي كنوني استفاده از فشار و برانگيختن سازمانهاي بين الملي را عليه جمهوري اسلامي مشروع و جوانمردانه ميدانيد؟
ابراهيم يزدي: من به هيج وجه در سخنانم چنين حرفي را نزدهام. آنچه كه من در سخنراني موسسه خاورميانه گفتم اين است كه اين نظام تاكنون نتوانسته نشان بدهد كه پيچيدگي جوامع كنوني را درك ميكند. من معتقدم بخش اعظمي از روحانيون ايران كه امروز حكومت را اداره ميكنند، نميتوانند و نتوانستهاند پيچيدگيهاي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي جامعه كنوني را درك كنند. به عنوان مثال؛ هرگز شما نميتوانيد با ديدگاه هاي سنتي و قديمي گذشته مشكل جوانها را حل كنيد. در آنجا گفتم كه امروز مفهوم دولت به كلي متحول شده و معناي تازه اي پيدا كرده كه با دولت سنتي در سده هاي پيش متفاوت است. خلافت اسلامي نظير بني اميه و بني عباس كه در قرنهاي گذشته در كشورهاي اسلامي حاكم بوده علاوه مغايرت آن هها با مباني ارزشي ديني، يك چيز عتيقه است و به درد امروز نميخورد. اما در همانجا گفتم كه يك انقلاب ديگري در ايران امكانپذير نيست. بايد بدانيم كه انقلاب مخملي و نارنجي در ايران امكانپذير نيست. ايران با عراق و افغانستان كه آمريكا به آنها حمله كرد كاملاً متفاوت است. ايران، كره شمالي و يا ليبي نيست.
من در همان سخنراني گفتم ما ايرانيها خيلي وطن پرست هستيم و كشورمان را دوست داريم بنابراين با هر نوع دخالت خارجي در كشورمان مخالفيم. سياستهاي بوش در ايران نه تنها كمك به دموكراسي نميكند بلكه مخل دموكراسي در ايران است. بعد از اين سخنراني بود كه صداي آمريكا به من حمله كرد كه چرا اين حرف ها را زدهام؟ اما در عين حال مطرح كردم كه ايران به سمت و سوي الگوي شوروي ميرود.
الگوي شوروي يك حادثه بزرگ در تاريخ است زيرا براي اولين بار يك حكومت كاملاً توتاليتر با يك سازمان امنيت بسيار مخوف و نافذ، به دليل رانت خواري، فسادهاي اخلاقي و فسادهاي مالي نتوانست از تمام امكاناتي كه شوروي دارد استفاده كند و تحت فشارهاي داخلي مثل نارضايتي مردم و فشارهاي خارجي، خود حكومت به اين نتيجه رسيد كه ديگر نميتواند، ادامه دهد و تغييرات اساسي ضروري است. البته معناي سخن من اين نيست كه در ايران دست روي دست بگذاريم كه اين اتفاق بيفتد بلكه بايد تمام نيروهاي اصلاحطلب كاري بكنند كه اگر اين اتفاق افتاد نيروهاي بيگانه نيايند كه به نفع خود بهرهبرداري كنند. من با هر نوع استفادهاي از نيروي خارجي عليه ايران مخالفم. هفته گذشته در صحبتهايم در اصفهان در پاسخ به اين سئوال كه آيا شما فكر نميكنيد كه آمريكاييها به ايران حمله كنند اوضاع بهتر ميشود؟ گفتم: خير، آمريكا امام زمان نيست كه منتظر ظهورش باشيم. بنابراين من به استفاده از فشار يا نهادهاي بينالمللي عليه ايران اعتقاد ندارم و هر كس اين نسبت را به من بدهد نادرست و دروغ است.
*فارس: طيفي از تحكيم وحدتيها مثل علي افشاري و سازگارا معتقدند بايد حتي از حمله نظامي عليه جمهوري اسلامي هم استفاده كرد و خودشان هم با نئومحافظهكاران كاخ سفيد ارتباط برقرار كردهاند. طيف ملي مذهبيها مثل آقاي سحابي كاملاً با سازگارا و افشاري مخالف هستند و آنها را به خاطر اين نظريهاي كه دادهاند شماتت ميكنند. در اين ميان، شما و نهضت آزادي با امثال سازگارا و افشاري و حمله نظامي به ايران موافقيد يا مخالف؟
ابراهيم يزدي: به كرّات گفتهايم و در پاسخ پرسش قبلي شما گفتم كه با دخالت بيگانگان در امور داخلي ايران تحت هر نامي و يا بهر بهانهاي مخالفيم. همكاري آقايان سازگارا و افشاري با آمريكا جاي تأسف دارد و بنده به شدت مخالف اين نظريه هستم. بعضي از اين آقاياني كه اسم برديد حتي قبل از اينكه از ايران خارج شوند چنين نظري را داشتند. به صراحت ميگويم به حال آن ملتي بايد گريست كه زمامدارانش با مردم آنچنان رفتار كنند كه وقتي نيروي خارجي حمله كند مردم به استقبال نيروهاي بيگانه بروند. هنگامي كه نيروهاي متفقين وارد ايران شدند من يك نوجوان بودم. رضا شاه تازه از ايران رفته بود. هنگامي كه آمريكاييها وارد تهران شدند در خيابان ژاله روبروي كوچه فلاح جايي بود بنام كوچه مريضخانه آمريكايي كه نيروهاي آمريكا در آنجا مستقر شدند. من در كنار خيابان شاهد بودم كه وقتي آمريكاييها آمدند مردم ابراز خوشحالي مي كردند. كه رضا شاه رفته و نيروهاي متفقين آمده اند. در همين سال هاي اخير، وقتي آمريكاييها به عراق حمله كردند و صدام سقوط كرد و نيروهاي آمريكايي وارد شهرهاي مختلف از جمله نجف شدند، عدهاي از مردم و روحانيون به استقبال آنها رفتند. من به شدت با كشيده شدن پاي بيگانهها به ايران مخالفم و معتقدم هر تغييري بايد "دورنزا" باشد. به صراحت و كرات گفتهام كه دموكراسي يك كالا نيست كه به يك كشور صادر و يا وارد شود. در كوله پشتيهاي سربازان آمريكايي چيزي بنام دموكراسي وجود ندارد.
*فارس: آقاي يزدي! نهضت آزادي مدعي است كه سابقهاش از نظر سياسي از گروههاي ديگر بيشتر است ولي به نظر ميرسد كه طي دهه اخير، نهضت آزادي به زائده حزب مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي تبديل شده و هيچ سياست و استراتژي خاصي از خودش ندارد؟ شما دنبالهرو حزب مشاركت شدهايد و بنا به گفته برخي اين دليل بر بيمايگي سياسي نهضت آزادي است. شما اين نظر را قبول داريد؟
ابراهيم يزدي: اولاً سابقه 48 سال فعاليت نهضت آزادي ايران ادعاي ما نيست. يك واقعيت انكارناپذير است. ثانياً نهضت آزادي ايران دنبالهروي هيچ حزب و گروه سياسي ديگري نيست. مطلقاً اين حرف قبول ندارم. بعد از وقايع سال 60 هنگامي كه روشن شد يك سلسله انحرافات در عملكرد برخي مسئولان كشور بعد از استقرار جمهوري اسلامي به وجود آمده است، دو ديدگاه به وجود آمد و دو استرتژي مطرح شد: يك ديدگاه، براندازانه بود، يك ديدگاه هم نهضت آزادي مطرح كرد و آن در پيش گرفتن سياستهاي مسالمتآميز، تغييرات تدريجي و مخالفت با براندازي بود. بنابراين نهضت آزادي قبل از آنكه گروه هاي اصلاح طلب فعلي از حاكميت بِبُرّند و به جنبش اصلاحطلبي بپيوندند پيشگام در تفكر و انديشه اصلاحطلبي بوده است. جنبش اصلاح طلبي به اين معناست كه در عملكردها و سياستهاي حاكمان، اشكال و ايراد وجود دارد و بايد درصدد اصلاح آن برآمد. اصلاح در چارچوبهاي قانوني و با استفاده از امكانات قانوني. اين سياست راهبردي را جبهه مشاركت و يا گروههاي اصلاحطلب ديگر به نهضت آزادي ندادهاند. نهضت آزادي در اين راستا پيشتاز بوده است. اما باورهاي سياسي خاص خود را نيز دارد. ما معتقديم كه براي اصلاح امور همه نيروها بايد با هم همكاري كنند. اين مسالهاي نيست كه فقط از عهده يك گروه بر بيايد. ما معتقد به تعامل ميان همه احزاب سياسي هستيم و حتي از اينكه با حزب موتلفه اسلامي هم گفتگو كنيم استقبال ميكنيم و از حزب موتلفه اسلامي ايراد مي گيريم كه چگونه است كه با حزب كمونيست چين ديدارو گفتگو دارد اما با احزاب اسلامي ايران حاضر به گفتگو نيست.
ما به حزب موتلفه اسلامي گفتهايم كه به رغم تمام قدرتي كه داريد نميتوانيد نهضت آزادي را از بين ببريد، همانگونه كه نتوانسته ايد در طول 30 سال گذشته از بين ببريد. ما هم معتقد نيستم كه حزب موتلفه اسلامي نبايد باشد چون تنوع افكار در جامعه بشري امري كاملاً طبيعي است.
منافع ملي ما حكم ميكند تمام گروهها با هم هماهنگي داشته باشند. حتي در مراحل و مقاطعي، نيروهاي راست هم ميتوانند در برابر خطراتي كه كشورمان را مورد تهديد قرار ميدهد با اصلاحطلبان يك جبهه واحد تشكيل دهند. نهضت آزادي دنبالهرو هيچ كس و هيچ گروهي نيست منتهي چون امكاناتي در اختيار نداريم و گروههاي اصلاحطلب امكاناتي در اختيار دارند و چون سياستي را كه هم اكنون ميتواند مورد قبول ما باشد با آنها همراهي كرده و در موارد معين خاص سياستشان را تائيد ميكنيم.
*فارس: يعني شما از امكانات گروههاي اصلاحطلب استفاده ميكنيد؟
ابراهيم يزدي: متاسفانه امكانات گروههاي اصلاحطلب چندان زياد نيست. مثلاً حزب مشاركت، روزنامه ارگان ندارد. حزب اعتماد ملي هم به ندرت از نهضت آزادي مطلب ميزند. بنابراين اينطور نيست كه ما از امكانات آنها استفاده كنيم. اما هيچ گاه امتناع نكرده ايم از اينكه سياستهاي آنها را بررسي كنيم. هر جا كه سياستهاي اين احزاب و گروهها همآنگ با سيساست هاي نهضت آزادي ايران در چارچوب منافع ملي وبراي استقرار حكومت مردم بر مردم باشد از آنها حمايت ميكنيم. بعنوان مثال اگر امروز حزب موتلفه اسلامي، بر اساس اولويتهاي سياسي و اقتصادي خود منتقد دولت آقاي احمدي نژاد است و اين با سياست هاي نهضت آزادي هم سو ميباشد ما آن را تائيد مي كنيم.
*فارس: آقاي يزدي! سازمان مجاهدين و حزب مشاركت در دهه 60 و 70 مرزبنديهاي مشخص و تقابلگرايانهاي با نهضت آزادي داشتند و حتي در خيلي موارد در مخالفت با شما از نيروهاي راست هم تندتر بودند اما در سالهاي اخير پيوند مشتركي بين نهضت آزادي با حزب مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب برقرار شده. آيا نهضت آزادي تغيير كرده يا آنها؟
ابراهيم يزدي: اولاً ما يك پروسه اي بنام "فرايند يادگيري" داريم. ثانياً هيچكس نميتواند درباره گروههاي سياسي اعم از چپ و راست يا اصولگرا و اصلاحطلب با معيارهاي 30 سال پيش يا 15 سال پيش قضاوت كند. ما با يك جامعه در حال تغيير دائم روبرو هستيم . در اثر اين تغييرات و تجاربي كه افراد واحزاب پيدا ميكنند مواضعشان را تغيير مي دهند و اصلاح ميكنند. ما از اينكه گروههاي سياسي، آرام آرام به"واقعگرايي" نزديك ميشوند خوشحاليم؛ گروههايي كه 10 سال پيش مرزبندي خودي و غير خودي را ابداع كرده بودند امروز به اين نتيجه رسيدهاند كه اين مرزبنديها واقع بينانه نيست. بنابراين نبايد فراموش كنيم كه همه احزاب و گروهها در حال يادگيري هستند. موتلفه اسلامي امروز، موتلفه اسلامي 10 سال پيش نيست. آقاي هاشمي رفسنجاني امروز و كارگزاران امروز با 10 سال پيش متفاوتاند. حتي جريانات اصلاحطلب هم با گذشته قابل مقايسه نيستند. همه اين گروهها تجربه پيدا كرده اند.
*فارس: با توجه به اينكه چندين سال پيش سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در مرزبندي "خودي و غيرخودي"اش، نهضت آزادي را غير خودي دانست اما امسال براي اولين بار از شما دعوت كرد در كنگره سازمان مجاهدين شركت كنيد و شما هم پذيرفتيد، سوالم اين است كه چه اتفاقي افتاده؟ شما خودي شدهايد يا آنها غير خودي شدهاند؟
ابراهيم يزدي: زمان يك عامل بسيار مهم و تاثير گذار درفرايند يادگيري است. زماني بود كه مجاهدين انقلاب اسلامي مايل نبودند كه با نهضت آزادي بنشينند. اما در كنگره امسال ما را دعوت كردند و ما هم شركت كرديم. همه اينها را تغييرات مثبت و مفيدي به نفع كشورمان ميبينيم.
*فارس: آقاي يزدي! وزن سياسي خودتان و نهضت آزادي را چقدر ارزيابي ميكنيد؟ فكر ميكنيد چقدر مورد قبول مردم و اثرگذار هستيد؟
ابراهيم يزدي: در شرايطي كه دفتر نهضت را از ما گرفته اند، روزنامه نداريم و حتي روزنامهها مجاز به انتشار مطالب ما نيستند، هيچكس نميتواند وزن يك حزب سياسي مثل نهضت آزادي را ارزيابي كند. اما اگر حاكمان و رقباي ما فكر ميكنند كه نهضت آزادي وزني ندارد، بايد از كانديدا شدن ما در انتخابات استقبال كنند و بعد هم بگويند ديديد شما انتخاب نشديد! چرا صلاحيت كانديداي ما را رد مي كنند؟ و نميگذارند حتي سالگرد تاسيس نهضت را بر پا كنيم؟ يا از بر گذاري نماز عيد فطر ، كه يك سابقه 60 ساله دارد جلوگيري ميكنند.
*فارس: شما مدعي هستيد چون رد صلاحيت ميشويد و اجازه فعاليت نداريد نميتوانيد وزنتان را مشخص كنيد اما شما و دوستان ملي مذهبيتان در انتخابات شوراهاي دوم كانديدا شديد، تبليغات كرديد، ليست داديد اما شكست سنگيني خورديد و با رأي و اقبال كم مردم مواجه شديد. اين مساله را چطور توجيه ميكنيد؟
ابراهيم يزدي: اولاً رأي ما خيلي هم كم نبود، شما اگر رأي نامزدهاي ما را با ساير گروههاي اصلاحطلب مقايسه كنيد رأي ما خيلي كمتر از آنها نبود. ثانياً نهضت آزادي ايران بر اين باور است كه راه حل مشكلات ايران، توسعه سياسي است. بروز و ظهور توسعه سياسي در انتخابات آزاد، عادلانه و منصفانه مشخص ميشود. هدف از مشاركت در انتخابات صرفاً برنده شدن نيست؛ نفس اينكه انتخابات دوم شوراهاي شهر تهران آزاد، منصفانه وعادلانه بود و هيچكس را رد صلاحيت نكردند به نظر ما يك پيروزي در راستاي توسعه سياسي بوده است؛ چه نهضت آزادي رأي آورده باشد چه نياورده باشد. الان هم همين حرف را مي زنيم كه بگذاريد نهضت آزادي هم دفتر داشته باشد و روزنامه منتشر كند. اگر مردم به ما اقبال آوردند شما حرف مردم را بپذيريد و اما اگر مردم از ما اقبال نكردند حكومت چرا مي خواهد هزينه سركوب يك حزب 48 ساله را بپردازد.
*فارس: آقاي يزدي! اگر تيپ فكري نهضت آزادي به دنبال فردي است كه به عنوان سپر امنيتي آنها در حاكميت و نظام عمل كند چرا سراغ آقاي كروبي نميرود؟ تجربه ثابت كرده كه آقاي كروبي صريحتر، عملگراتر و پيگيرتر از آقاي خاتمي است.
ابراهيم يزدي: اولاً ما با انگيزه ايفاي وظيفه ديني و ملي خود وارد عرصه فعاليت سياسي شدهايم و به دنبال سپر امنيتي نيستيم. ثانياً قضيه اين است كه اصلاحطلبها بايد به كانديداي واحدي برسند. ما تعيين كننده نيستيم. نيروهاي اصلاحطلب بايد بتوانند در ميان خود توافق كنند كه يك كانديداي واحد داشته باشند. علاوه بر اين كانديداي اصلاحطلبان بايد كسي باشد كه بتواند موجب ائتلاف تمام گروههاي اصلاح طلب بشود و با اين برنامه وارد شود. در آن صورت بايد با او وارد مذاكره شد و بر سر شرط و شروط ها به توافق رسيد.آقاي خاتمي، اگر بخواهد ميتواند لولاي اين ائتلاف باشد.
*فارس: آيا آقاي كروبي ميتواند نقش لولاي ائتلاف را داشته باشد يا نه؟
ابراهيم يزدي: آقاي كروبي هم ميتواند لولاي ائتلاف باشد اگر چه با درجات كمتري. متاسفانه در مجلس ششم اختلافاتي بين آقاي كروبي و نمايندگان اصلاحطلب به وجود آمد كه هيچگاه ترميم نشد. آقاي خاتمي ميتواند اين مرمت را انجام دهد. بنابراين هر كدام از اين دو بزرگوار و يا حتي آقاي عبدالله نوري كه بيايند بايد فعال بيايند نه منفعل و بايد از تمام نيروها دعوت كنند. جنبش اصلاح طلبي نياز به يك رهبري واحد دارد. يك حزب به تنهائي نميتواند چنين نقشي داشته باشد. بلكه مجموعه احزاب ميتوانند. اگر آقاي كروبي بخواهد لولاي ائتلاف باشد نيازمند اين است كه آقاي خاتمي روابط ايشان را با اصلاحطلبان ترميم كند. البته بايد مشخص شود كه موضع اين سه بزرگوار درباره حكم حكومتي چيست؟ ما در قانون اساسي چيزي بنام حكم حكومتي نداريم. اگرآن ها با استناد حكم حكومتي وارد عرصه نشوند، آن هم در دقيقه نود، همه اين تلاشها عبث خواهد بود.
بخش دوم گفتگوي فارس با ابراهيم يزدي به زودي منتشر ميشود.
*گفتگو از: محمد صادق زماني
انتهاي پيام/
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-