واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جهان - انتقاد محافل نظامي اسرائيل از استقرار رادار آمريكايي
جهان - انتقاد محافل نظامي اسرائيل از استقرار رادار آمريكايي
گروه بينالملل: چند روز پس از «جشنهاي اسرائيلي» به مناسبت استقرار سامانه رادار پيشرفته دفاع موشكي ايالاتمتحده آمريكا در صحراي «نقب» تحت سلطه اسرائيل، اعتراضهاي انتقادآميزي از محافل فرماندهي ارتش اين رژيم به گوش ميرسد مبنيبر اينكه اين رادارها به ضرر منافع اسرائيل است و تمام اسرار آن را در مقابل آمريكاييها فاش ميكند و همچنين به روابط اين رژيم با روسيه صدمه ميزند. پيش از اين اسرائيل از پاسخ مثبت ايالاتمتحده به درخواست خود و نصب سريع اين سامانه راداري در صحراي نقب استقبال كرده بود. برخي كارشناسان نيز استقرار اين سامانه دفاع موشكي را كه قادر است جسمي به اندازه توپ بيسبال را از فاصله بيش از سه هزار كيلومتر تشخيص دهد، نشان از عمق روابط استراتژيك اسرائيل و آمريكا دانسته بودند. از همينرو انتقادها به طور ناگهاني مطرح شد. برخي از اين منابع نظامي در مصاحبههايي كه با روزنامه آمريكايي در اسرائيل انجام دادند گفتند كه اين رادارها داراي فوايدي براي اسرائيل براي دفاع از خود در مقابل تهديدها هستند در عين حال اما تمام اسرار امنيتي اسرائيل را براي آمريكاييها فاش كرده و در اختيار آنها قرار ميدهد. به گفته اين مقامهاي نظامي اسرائيلي اين سامانه راداري قادر است تمام مكالمههاي تلفني اسرائيل را شنود و تمام اجسام در حال پرواز در آن را حتي اگر زنبور يا مگس باشد ببيند. اين سامانه راداري با ارتباط با ماهواره x-Band ايالاتمتحده كار ميكند. اين منبع نظامي اسرائيلي در پاسخ به سوالي درباره دليل نگرانياش از اين رادار كه «اسرائيل و ايالاتمتحده دو همپيمان نزديك هستند» گفت: «زن و شوهر نيز نياز دارند برخي رازهاي محرمانه خود را حفظ كنند.»
در گزارشي كه مجله آمريكايي «تايم» منتشر كرده است نيز برخي منابع نظامي اسرائيل، سامانه رادارهاي آمريكايي را محدودكننده آزادي، عمل نيروهاي اسرائيلي دانستند و به علاوه اينكه پرتوهاي صادرشده از آن باعث وارد آوردن زيانهايي به محيطزيست منطقه ميشود. اين منابع همچنين از ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل به خاطر اينكه در پشت اين معامله قرار داشت، انتقاد كردند و گفتند: «باراك هنگامي كه شنيد آمريكا قصد دارد سامانه مشابهي در اردن و تركيه نصب كند، بدون اينكه موضوع را با سازمانهاي نظامي بلندپايه اسرائيل در ميان بگذارد، تنها پس از مشورت با جابي اشكنازي فرمانده ستاد مشترك ارتش اسرائيل از رابرت گيتس وزير دفاع ايالاتمتحده خواست كه اين سامانه در اسرائيل مستقر شود.» از ديگر انتقاداتي كه منتقدان اسرائيلي سامانه رادار دفاع موشكي ايالاتمتحده مطرح كردند اين است كه اين رادارها به روابط روسيه ـ اسرائيل آسيب ميرسانند چراكه «آمريكاييها ميتوانند با آزادي مطلق در اين پايگاه رفت و آمد كنند، رادارها در حوزه آنها قرار دارند و ميتواند رفت و آمدهاي نيروهاي روس را در گرجستان، كشورهاي حوزه بالكان و ديگر مناطق جنوبي رصد كند. اين مسئله باعث خشم روسها از اسرائيل ميشود و چه بسا با اقدامي نظامي همچون قراردادن موشكهاي زمين به هواي پيشرفته در اختيار اسرائيل و ايران پاسخ دهند.»
هشدار اسرائيل نسبت به جنگ با لبنان
ژنرال جادي ايزنكت فرمانده نيروهاي ارتش اسرائيل در منطقه شمال هشدار داد كه اسرائيل «نيرويي نابرابر» براي ويراني روستاهاي لبناني كه حزبالله لبنان در صورت هر جنگ احتمالي از آنها به اسرائيل موشك شليك كنند، به كار خواهد برد. اين ژنرال اسرائيلي افزود «آنچه در حومه جنوبي بيروت در سال 2006 روي داد، در صورت جنگي ديگر بر سر روستاهايي روي خواهد داد كه حزبالله از آن موشك شليك كند.» حومه جنوبي بيروت كه «ضاحيه» ناميده ميشود يكي از پايگاههاي حزبالله بود كه در جنگ 33 روزه سال 2006، آماج حملات پياپي هواپيماهاي اسرائيلي قرار گرفت. ايزنكت تاكيد كرد كه حزبالله از زمان پايان جنگ دو سال پيش، تواناييهاي موشكي خود را به ميزبان بالايي بهبود بخشيده است.
انتقاد كشورهاي عربي از فعاليتهاي اتمي اسرائيل
برخي از ديپلماتهاي شركتكننده در كنفرانس سالانه آژانس بينالمللي انرژي اتمي در وين اعلام كردند كه توافق بر سر بيانيهاي كه از فعاليتهاي اتمي اسرائيل انتقاد ميكند، در آستانه صورت گرفتن است. كشورهايي عربي پيشنويس بيانيهاي را براي مطرح شدن در كنفرانس آژانس آماده كردند كه از تواناييهاي اتمي اسرائيل كه اين رژيم نه آن را تاييد و نه رد ميكند انتقاد ميكند. بهاحتمال زياد اين بيانيه در معرض آزادي اعضاي شوراي حكام آژانس قرار ميگيرد.
عباس به سوريه ميرود
برخي مسوولان فلسطيني اعلام كردند كه محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني قصد دارد در ماه جاري براي گفتوگو درباره تلاشهاي آشتي ميان دو جنبش فتح و حماس بهعلاوه مذاكرات صلح با اسرائيل به دمشق پايتخت سوريه سفر كند. احمدالطيبي عضو عرب پارلمان اسرائيل و از نزديكان عباس در مصاحبه با رويترز گفت كه اين سفر بهمنظور ديدار با مسوولان سوري، 12 اكتبر صورت خواهد گرفت. جنبش حماس از ژوئن سال گذشته در پي درگيري خونين با نيروهاي فتح، كنترل نوار غزه را در دست دارند و اين دو جنبش در قهر سياسي به سر ميبرند. برخي مسوولان در جنبش فتح نيز گفتند كه مصر 14 اكتبر ميزبان گفتوگوهاي آشتي ميان گروههاي عضو سازمان آزاديبخش فلسطين خواهد بود.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]