واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به گذشته در امروز نوشيروان كيهاني زاده
اصول و ارزش هاي رو به سقوط - بازي كراسي،
جمعه، سوم اكتبر 2008 در ميان اخبار روز مطالبي به چشم و گوش خورد كه حكايت از «باز هم سقوط و رو به قهقرا گذاشتن» اصول و ارزش ها و از جمله دموكراسي و «باور شدن» ناباوري هاي «جهان ديروز» داشت و به عبارت ديگر سقوط مدنيت به صورتي تازه.
چند نمونه از اين سقوط اصول؛
- مجلس نمايندگان امريكا كه دوشنبه گذشته لايحه «خيلي فوري» دولت به نام «بيل اوت» بانك ها و موسسات سرمايه گذاري فعال در وال استريت (معاملات بورس) را رد كرده بود و بانو پلوسي (ايتاليايي تبار) رئيس آن با خوشحالي فرياد زده بود؛ رد لايحه، پيام نمايندگان ملت به وال استريت بود كه دوران پارتي (مهماني - مفتخوري) پايان يافت. همين مجلس جمعه (پريروز) اين لايحه را كه در سناي امريكا (مجلس پولدارترها) تصويب شده بود دوباره بررسي كرد و اين بار با اكثريتي چشمگير (263 راي در برابر 171 راي) آن را تصويب كرد و همان بانو «پلوسي» با لبخند و مسرت آن را امضا كرد و در اين حالت عكس خبري گرفت و براي رئيس جمهور فرستاد و او هم بلافاصله امضاي خود را پايش گذارد و قانون شد، يعني 90 و چند دقيقه پس از تصويب مجلس كه در تاريخ قانونگذاري كم سابقه است. اين قانون، يعني پرداخت 700 ميليارد دلار از ماليات هايي كه مردم داده اند يا در سال هاي آتي خواهند داد براي خريد اسناد بدهي هاي افراد بدحساب به بانك هاي فعال در بورس (بانك هايي كه پول داده اند تا شماري زرنگ با سهام قمار كنند و با اين قمار با پول قرضي و از طريق «لپ تاپ» ارزش واقعي يك كمپاني را ده ها برابر كنند كه با وزش هر باد ناموافق سقوط كند و...) اين پول در حالي از جيب ملت داده مي شود كه 29 ايالت در امريكا دچار كسري بودجه هستند، براي مثال؛ كاليفرنيا هفت ميليارد دلار كسري بودجه دارد و اگر فوراً چاره نشود، از اين ماه نخواهد توانست حقوق معلمان و ماموران پليس را بپردازد. رد و تصويب لايحه هفتصد ميليارد دلاري (هدر دادن پول) به فاصله چند روز در مجلس يك كشور 304 ميليوني و آن هم 30 روز پيش از انتخابات شگفت انگيز بوده به گونه يي كه ناظران بر «دموكراسي» نام هاي تازه گذارده اند؛ بازي كراسي (حكومت سياست بازان حرفه يي)، لابي كراسي (حكومت كارچاق كن ها) و... قبلاً دموكراسي (دمو - كراسي = حكومت مردم) عناويني از قبيل مدياكراسي (حكومت رسانه ها از طريق تبليغ و ضدتبليغ و بزرگ و كوچك كردن و...)، آريستوكراسي نو (انتخاب افراد متنفذ براي ادوار متعدد نمايندگي و حرفه يي شدن نمايندگي) و... به دست آورده بود. در جايي كه بيشتر مردم نسبت به انتخابات بي اعتنا باشند و كمپاني هاي بزرگ بيشتر هزينه تبليغات نامزدها را بر عهده بگيرند ترديد در به بيراهه افتادن دموكراسي نمي توان داشت. براي مثال؛ جنرال الكتريك - يكي از كمپاني هاي بزرگ -گرفتار مشكلات مالي صاحب شبكه تلويزيوني «ان بي سي» و فروع آن است.
- «بيل اوت» در تعريف به معناي وثيقه سپردن براي رهايي يك متهم از زندان تا پايان محاكمه است كه بعداً معاني مجازي ديگري از قبيل خلاص كردن از بند، دشواري و... به دست آورده است. وزير خزانه داري امريكا كه تا همين يكي دو سال پيش از دست اندركاران وال استريت بود بر لايحه 700 ميليارد دلاري عنوان
«بيل اوت بانك ها» گذارده است كه برخي مترجمان رسانه هاي ملل غيرانگليسي زبان آن را «لايحه نجات»، و حتي يك راديو دولتي در اروپا كه به زبان پارسي هم برنامه خبري دارد «لايحه نجات ملي،» ترجمه كرده اند كه در حقيقت جعل است. به علاوه، اين لايحه مغاير اصول كاپيتاليسم است كه دست سرمايه دار را به مسووليت خودش باز گذارده است. اين لايحه، دولت را مسوول جبران اشتباهات و زياندهي و بدهكاري هاي سرمايه دار قرار مي دهد.
- در طول اشغال نظامي عراق و به ويژه در يك سال اخير، بارها عكس ها و خبرهايي در دستگاه هاي خبررساني قرارگرفته بود كه نشان مي داد اوضاع عمومي عراق رو به عادي شدن گذارده، نمايش مد، تدريس موسيقي، تمرين هاي ورزشي و ... ازسرگرفته شده، كودكان در خيابان با نظاميان امريكايي دست مي دهند و شوخي مي كنند. نظاميان امريكايي به آنان شكلات مي دهند و... جمعه سوم اكتبر 2008 ، خبر شبكه هاي تلويزيوني اين بود كه دولت امريكا سيصد ميليون دلار پول در اختيار چند شركت و فرد گذارده كه در عراق صحنه چنين عكس هايي را آماده كنند و خبرهايش را به رسانه ها بدهند و اين، چيزي جز خارج ساختن ژورناليسم از اصول خود نيست.
- هفت سال است كه غرب يكي از دلايل مداخله نظامي در افغانستان را تحكيم دموكراسي در اين كشور بيان مي كند. جمعه سوم اكتبر، لندني ها كه دخالت آنان، افغانستان را در دو قرن اخير به اين روز افكنده سخن از نياز افغانستان به يك ديكتاتور به ميان آورده اند و از ديدگاه انگليسي ها قطعاً چنين ديكتاتوري بايد يك پشتون باشد و معمولاً ديكتاتور با كودتا روي كار مي آيد يعني روز از نو، روزي از نو.
- در حالي كه جهانيان از حيرت آلوده كردن شيرخشك در چين سوسياليست به مواد ملاميني با هدف جلب مشتري بيرون نيامده بودند (كه انجام آن از كاپيتاليست بعيد نيست)، ولاديمير پوتين رئيس دولت روسيه در ديدار پريروز خود با بانو «يوليا» نخست وزير اوكراين به او گفت مداركي در دست دارد كه ثابت مي كند در جريان حوادث اخير گرجستان، از نظاميان و جنگ افزارهاي ارسالي اوكراين براي كشتن روس ها استفاده شده بود، كاري كه قبلاً باوركردني نبود يعني كسي تصور آن را هم نمي توانست بكند كه اوكرايني ها به خواست ديگران (اتحاديه ناتو) به قتل روس ها مبادرت كنند كه قرن ها با روس ها از اتباع يك كشور بودند، داراي يك فرهنگ و نياكان مشترك هستند و تقريباً نيمي از نفوس اوكراين روس هستند و اين عمل جنايت است، يعني مسبب آن بايد كيفر شود.
www.iranianshistoryonthisday.com
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]